Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

JUNI 2021


Visita bjuder in besöksnäringen 22 juni

22 juni bjuder Visita Västra in dig som företagare i Lidköping och Götene för att prata framtid tillsammans med lokal och regional politik. Ta chansen till konstruktiv dialog om läget i besöksnäringen i Lidköping och Götene. Det är viktigt att vi tillsammans blickar framåt och ser möjligheter kring hur vi fortsatt kan stötta branschen i syfte att rädda företag och jobb.

När: 22 juni kl. 8.30-10.00

Var: Stadshotellet i Lidköping alternativt digitalt via Teams

Se hela inbjudan och hur du anmäler dig här!


Tips på vad man kan göra i Skaraborg

Nu när sommaren är här och fler besökare vill komma till vårt område vill vi tipsa om att ni gärna får använda material från Skaraborg för att locka gäster till er verksamhet och få dem att stanna längre. Det finns massor av inspiration att dela! Läs mer här!


Nu utökar vi de digitala skyltarna ytterligare!

InfoPoints i destinationen och Skaraborg

Sammanlagt på 18 högbesökta platser som köpcentrum och turistattraktioner
Resecentrum, Göta kanal, Arena Skövde, Coop, Åhlens, Hemköp, Ica, Läckö slott etc

Snygg design ingår – komplett och färdig
Du kan fokusera på din verksamhet, berätta vad du vill och ett proffs fixar resten.

Anmäl enkelt via mail, webb eller ett telefonsamtal:
Bokningstelefon: 0731-502321 Email: annons@towni.se Webb: annonsera.towni.nu
Pris fr 300kr


SMaRT - genomför tester i sommar

Sedan början av 2020 leder Destination Läckö-Kinnekulle ett EU-projekt kring hållbara resor som går under namnet SMaRT (Sustainable Mobility Rural and Urban Transport). I samverkan med Nordjylland i Danmark samt Varberg vill man på olika sätt undersöka och öka andelen hållbara resor inom olika målgrupper. Projektet är även en samverkan mellan fem kommuner i Västra Skaraborg och här är det besökare och resor till besöksmål på landsbygden som är i fokus.

I sommar kommer därför tester på detta tema att genomföras där olika mobilitetslösningar som kompletterar den befintliga kollektivtrafiken tagits fram och nu ska provas på. I Lidköping och Skara är cykling i fokus och där testas olika former av elcyklar som transport till platser som Varnhem och Skara Sommarland. I Grästorp testas en hop on/hop off-buss som ska ta besökarna från centrum till Hunneberg och i Vara och Götene där resorna är längre blir det elbil. I Vara får testpersonerna en elbil vid ankomst och har den vid sitt boende för resor till besöksmål i närområdet och i Götene finns elbilarna vid Hällekis Station för att ta resenärer med Kinnekullebanan vidare ut till platåbergets alla besöksmål. Just nu eftersöks testpersoner till dessa men en del av dem kommer även finnas möjlighet för allmänheten att prova på, så håll utkik efter det i sommar.


Travel Signs

Den 4e juni presenterade Kairos Future de senaste resultaten i forskningsprojekt Travel Signs där de undersöker när det internationella resandet till Sverige kommer igång igen.

Kunde du inte närvara, eller vill se presentationen igen, dela den med dina kollegor eller ditt nätverk så finns nu en inspelning av webinariet tillgänglig här!


Vi på Destination Läckö-Kinnekulle önskar er en riktigt trevlig sommar!Hantering av dina personuppgifter

Du kan läsa om hur Destination Läckö-Kinnekulle AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har som registrerad här!

Vi behandlar personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du väljer att prenumerera på något av våra nyhetsbrev, är medlem eller aktieägare hos oss, svarar på våra enkäter, samarbetar kring evenemang och event, kommunicerar med oss via e-post eller andra kanaler där du registrerar dig.


Destination Läckö-Kinnekulle AB
Nya stadens torg, Gamla Rådhuset 531 31 Lidköping
Tel: 0510-200 20, E-post: 
info@lackokinnekulle.se
www.lackokinnekulle.se


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooklinkedinyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!