Nyhetsbrev med senaste nytt om utställningar och program. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

KULTURCENTRUM RONNEBY KONSTHALL

Torsdag 10/6 2021

JESPER NYRÉN - The light of day, Norra konsthallen

Utställningarna med Jesper Nyrén och Klara Berge öppnar på lördag 12 juni med ordinarie öppettider 11-15 för begränsat antal besökare.
Pga rådande restriktioner hålls inget vanligt vernissage med tal inför publik, utställningarna kommer istället presenteras digitalt.

UTSTÄLLNINGAR SOMMAR 2021

JESPER NYRÉN

The light of day


Norra konsthallen
12.6-29.8

Jesper Nyrén arbetar med ett förtätat landskapsmåleri där platser samlas in, processas och destilleras. På dukens yta bildar de ett partitur som spelas utifrån ljusets valörer, färgernas spektra och atmosfärens densitet. Allting vägs och testas minutiöst för att samspel och dynamik ska ljuda i exakt rätt klang.läs mer

KLARA BERGE

Flicker Light, Shimmering Dark

Södra konsthallen
12.6-29.8

I Klara Berges textilbaserade konst bildar ljus och material ett eget språk som vänder och vrider på perception och stämning. De sköra garntrådarna viras till ljusknippen, trumskinn och svävande former och för tankarna till såväl den textila hantverkstraditionens nedärvda kunskap som till science fiction.


läs mer

LARS STENSTAD

En betraktares universum

Galleriet
16.6-29.8

I sommar visar Kulturcentrum en retrospektiv med Ronneby-födde konstnären Lars Stenstad som med sin färgstarka konst i grafik och kollage satt bestående avtryck i svensk konst. Utställningen innehåller ett urval av verk från familjen Stenstad samt från Ronneby kommuns konstsamling.
läs mer

SOMMARDUKNING MED KOCKUMS EMALJFoajen

12.6-29.8

Med föremål av Jens Quistgaard och andra formgivare.

Koppar, muggar fat och kaffekannor. Låt dig inspireras av Kockums emalj och duka färggrant i sommar. Och varför inte sätta fram grytan med nypotatis på bordet? 

Se även delar av Jens Quistgaards serie Kobenstyle som emaljerades på Kockums Emalj Ronneby för företaget Dansk designs.

läs mer

KLARA BERGE - Flicker Light, Shimmering Dark, Södra konsthallen

PROGRAM


Det svenska vemodet - livestreamad konsert

Sänds från Kulturcentrum 21/6 kl 18.00 och 28/6 kl 18.00

En föreställning i två delar som i text och ton skildrar det svenska vemodet genom våra stora svenska skalder.
Dikt och sång av skådespelaren Anna Lahmer och musik av och med kompositören Rikard Mathisson. Texter av Dan Andersson, Nils Ferlin, Bo Zetterlind, Karin Boye med flera.

Föreställningarna streamas från Kulturcentrums Youtube-kanal med klipp från Jesper Nyréns pågående utställning The light of day i Norra konsthallen.

läs mer

Sommarlovsaktiviteter på Kulturcentrum

Onsdagar Kl. 12 – 15 från 30 juni till och med 11 augusti.

På sommarlovet kan du som är mellan 6 och 15 år skapa egen konst på Kulturcentrum.

Varje onsdag från Midsommar och fram till skolorna börjar i höst har Kulturcentrum skapande verkstad för barn och unga. Tema och teknik för dagen varierar inom konst och hantverk. Allt material finns på plats och duktiga konstnärer eller hantverkare visar och hjälpar till.

Ingen anmälan.
Fri entré. Drop in. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

AKTUELLT JUNI 2021

Kulturcentrum packar upp ur arkiven

Kulturcentrum Ronneby konsthall byggdes ursprungligen som kontor-, lager- och packningscentral för Kockums Emaljerfabrik, verksam från 1856 till mitten av 70- talet. Nu packar vi upp föremål från vår stora samling med emaljföremål och kommer visa dessa löpande tillsammans med våra andra utställningar, under sommaren med Sommardukning med Kockums Emalj som pågår i foajén till 29 augusti.

I kassan säljer vi unika vykort med motiv från Kockums emalj, perfekt som gratulationskort eller att sätta upp på väggen, kom in och hitta din favoritklassiker! 

Öppen verkstad på Kulturcentrum

Se Kulturcentrums utställningar och låt inspirationen få utlopp i den öppna verkstaden!

I Kulturcentrums norra konsthall hittar du vår öppna verkstad där du är välkommen in för att arbeta kreativt inspirerat av de pågående utställningarna. Material och redskap står framme så det är bara att sätta igång.

Kulturcentrum Ronneby Konsthall är en av Sveriges största konsthallar. Här visas regional, nationell och internationell samtidskonst, konsthantverk och design i världsklass. Med vår totala utställningsyta om 1500kvm uppdelat på tre hallar kan vi erbjuda konstupplevelser på ett säkert och ansvarstagande sätt och vi följer noga folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande antal besökare, hygien och avstånd.
Kulturcentrum Ronneby Konsthall samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge för att stärka konstområdet regionalt och internationellt.

Adress
Kulturcentrum
Kallingevägen 3
372 30 Ronneby
tel 0457-61 75 00

Öppettider
Tis-fre 11-16
Lör-sön 11-15

Besök oss på vår hemsida eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.