Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren

Nyheter från Destinationsutveckling Sörmland

JUNI 2021

Det blir en sommar i Sverige,
igen!

Den 28 augusti sänds Slottslive, en konsert från ett slott i Sörmland för att stötta lokala matproducenter och restauranger, samt lokala professionella musiker. Programmet leds av Anders Lundin och fyra lokala musiker kommer att uppträda. Kvällen avslutas med ett uppträdande av Robert Wells.

Konserten sänds kostnadsfritt genom sociala medier och YouTube, så passa på att uppleva konsert, nästan på riktigt, tillsammans med era gäster!

Vill du erbjuda en upplevelse eller något gott att äta till konserten? Skicka ditt erbjudande till jessika@stua.se 

 

Automation och robotik
för framtidens besöksnäring

Stua medverkade tillsammans med Tourism in Skåne under Tillväxtverkets innovationsseminarium för besöksnäringen. Under livesändningen delade vi med oss av resultat hittills från projektet Robotisering och automatisering i besöksnäringen.

Projektet har skapat ett tvärsektoriellt konsortium för införandet av robotik och automation i besöksnäringen. Dessutom testat just nu tre koncept:

  • Kedjeanalys i samarbete med HRF för hållbart införande av automation och robotik på arbetsplatser.

  • Flödesanalys i samarbete med MeltSpot för att testa framtidens besöksanalyser.

  • Virtuell robotsimulering i samarbete med Rejlers för att öka beställarkompetensen kring robotik inom besöksnäringen och möjliggöra branschöverskridande samarbeten.
 
Läs mer om projektet
 
 

Insatserna fortsätter under sommarens svemester i Sörmland! 

Nu under sommaren lyfter vi fram olika tematiska och fantastiska upplevelser runt om i Sörmland som sprids via resereportage, sociala medier, kampanjer och tävlingar. 

Vi bjuder in dig som har en verksamhet inom besöksnäringen i Sörmland att vara med och sprida budskapet om allt fantastiskt som finns att uppleva!

Du kan höra av dig till oss via företagsformuläret på visitsörmland.se där du också kan tipsa om ditt evenemang. Du kan även skicka mejl till stua@stua.se eller ringa 0155-22 27 70

 
Kika in på Visit Sörmland
 
 

Ansök om omställningscheckar hos Region Sörmland

Behöver du utveckla din marknadsföring, digitala strategi, eller funderar du på att bygga en webbshop? Nu kan du göra det till 20% av kostnaden! Från 20 augusti kan du söka upp till 150 000 kr i stöd för din idé.  Låt snilleblixten i sommarens hängmatta bli verklighet!

Region Sörmland satsar 5 miljoner för att hjälpa dig och dina kollegor att utveckla företagandet i Sörmland. Det är en del av satsningarna som görs för att motverka de negativa effekterna i spåren av pandemin. Läs mer här

 

Vi hjälper gärna dig att utveckla och genomföra just din idé, kontakta oss för rådgivning

 

Vi hjälper dig, hela sommaren!

Vi är glada att kunna meddela att det finns någon på plats hela sommaren. Har ni frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig! Glad sommar! ☀️

Maila stua@stua.se eller ring 0155 - 22 27 70

 

Missa inte! 

Nya lättade restriktioner

Regeringen meddelade i måndags att ytterligare lättnader genomförs redan på torsdag den 1 juli! Lättnaderna innebär bland annat att du åter kan handla i sällskap, restauranger får ha öppet som vanligt och ni kan sitta 8 personer i ett sällskap. Allmänna sammankomster och konserter kan också hållas för ett större antal personer än tidigare. Läs mer här

 

Stödinsats för besöksnäringen

Du som behöver rådgivning och stöd i din verksamhet kan höra av dig till oss på Stua för att bli kontaktad av en rådgivare. All rådgivning sker under sekretess.

Du kan även få hjälp att sprida dina erbjudanden via Visit Sörmlands och Stolt mat i Sörmlands digitala kanaler. 

Kontakta rådgivningen stödinsats:

radgivning@stua.se eller telefon 0155-22 08 00

 

Vill du boka upp ett rådgivningstillfälle
eller komma i kontakt med oss?

stua@stua.se

0155 - 22 27 70

 
Prenumerera på nyhetsbrevet!
 

Besök oss på eller följ oss i våra sociala kanaler.

Home PageFacebookYouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.