Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 23, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Gå på kurs i höst?

Vi hoppas att vi snart har lämnat pandemin bakom oss och ligger nu i startgroparna inför höstens verksamhet.
Höstens kursprogram finns både i det senaste numret av Hallandsfarares Information och på hemsidan. Välkommen att anmäla dig preliminärt – du binder inte upp dig för något nu. Kontakta kansliet via e-post info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-12 82 72.


Höstens föreläsningar

Härliga höst! Då väntar ett digert föreläsningsprogram på oss. Våra planerade föreläsningar finns både i det senaste numret av Hallandsfarares Information och på hemsidan. Notera redan nu i kalendern! 


Sommaruppehåll

Vi vill bara påminna om att vår digitala släktforskarhjälp från Halmstad nu har sommaruppehåll.

Nästa släktforskarhjälp är

den 16 augusti.  


Sommarledigt!

Kansliet och lokalen kommer att ha stängt vecka 26 till 29.

Tillbaka den 26 juli.

Om det är något speciellt, kommer viss koll av mailet att ske.

info@hallandsslaktforskare.seSök bland Sperlingsholms arrendekontrakt

Strax utanför Halmstad ligger det vackra godset Sperlingsholm. Många kanske inte känner till att det finns en hel del gamla handlingar bevarade där, bland annat en mängd arrendekontrakt. Dessa finns tillgängliga i Hallands Släktforskarförenings Medlemsportal, vilket den här filmen berättar mer om. Släktforskarhjälp från Varberg

Så länge som pandemin pågår och vi inte kan träffas fysiskt på Komedianten eller vuxenskolan, erbjuder vi släktforskarhjälp på distans via zoom.

Även hjälp med dataprogrammet Disgen.

Kontakta Gunnar Bengtsson, e-post: guben44@gmail.comJönköpingsbygdens Genealogiska Förening

Har du anor som sträcker sig upp mot Jönköpingstrakten så kan det vara en god idé att bekanta sig med Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening. Liksom Hallands Släktforskarförening har de en Medlemsportal. På föreningens startlista kan du se vad som ingår i den. För att ta del av innehållet krävs däremot medlemskap i Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening.


Halländska hembygdsföreningar

Vi som släktforskar i Halland har nog upptäckt att vi har en hel del gemensamt med hembygdsrörelsen. Besök gärna deras hemsida och botanisera efter nya släktforskarfynd!


Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan  Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!