Almedalsveckans nyhetsbrev 7, 2021. Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

8 juni 2021

En interaktiv demokrativecka är på gång att skapas!

Det officiella programmet fylls på kontinuerligt med intressanta och engagerande evenemang. I våra dialoger med arrangörerna upplever vi att många evenemang kommer att ske i realtid, med interaktivitet i form av t ex digitala möten eller möjlighet för deltagarna att ställa frågor via olika kommentarfältslösningar. Detta gör oss extra stolta och glada, för det är precis detta som Almedalsveckan bygger på - medskapande och delaktighet!


Idag är nästa deadline

Du kan fortfarande skicka in din ansökan om att medverka i årets officiella program. Vi vill helst ha ansökningarna senast den 28 juni för att garantera att de hinner granskas, godkännas och publiceras. Idag, tisdagen den 8 juni, kostar 1 000 kronor per ansökan, därefter kostar det 2 000 kronor.


Längre öppet i supporten i dag

Vi finns på plats i supporten fram till klockan 17.00 idag, den 8 juni, om du har frågor. Du når oss på telefon 0498-26 93 10 knappval 1 eller 3, samt via e-post: almedalsveckan@gotland.se 


Partiledarna syn på Almedalsveckans betydelse

Vilken roll spelar Almedalsveckan för det demokratiska samtalet?

"Under Almedalen möts politiker, föreningsmänniskor, företagare och många andra för att diskutera våra viktigaste framtidsfrågor. Det är ett gyllene tillfälle för medborgare att vara delaktiga i det politiska samtalet. Almedalen synliggör något fantastiskt med vår demokrati. Nämligen att den formades inte bara av partier, utan minst lika mycket av det civila samhället och engagerade medborgare." - Sabuni Nyamko

Lyssna på Sabuni Nyamko (L), som talar måndagen den 5 juli klockan 11.00.

Vilken roll spelar Almedalsveckan för det demokratiska samtalet?

"För oss som parti har det nog betytt en del, framförallt tidigare. Det verkar finnas en tyst överenskommelse om att det är okej att prata med alla partier i Almedalen. På så sätt är det naturligtvis positivt för samtalet och demokratin." - Jimmie Åkesson

Lyssna på Jimmie Åkesson (SD) som talar måndagen den 5 juli klockan 19.00.


Play lanseras 14 juni

Almedalsveckan Play, årets digitala Almedalen, lanseras den 14 juni. Här publiceras alla digitala evenemang med länkar. Som arrangör måste du lägga in länkarna till ditt/dina evemenang för att de ska vara klickbara på Almedalsveckan Play. Du kompletterar med länkar genom att redigera i ditt evenemang på programwebben.

Kom ihåg att skicka in när du har ändrat!


Hjälp och tips för att lägga in länkar

Arrangörer, administratörer och kontaktpersoner som finns i årets officiella program har fått en inbjudan till ett öppet möte om hur länkarna ska hanteras. Mötet är i morgon den 9 juni klockan 08.30-09.30.

Länk till inbjudan med information om mötet >>

Sammanfattning och information från mötet läggs ut på vår hemsida innan helgen.


28 juni ska allt vara klart

För att hinna kontrollera och kvalitetssäkra behöver alla evenemangen vara ändrade och kompletterade senast måndagen den 28 juni.

Kommer ansökan eller ändringar in till oss efter detta datum kan vi inte garantera att evenemanget kommer med i det officiella programmet.


Godkänna villkor via e-tjänst

För att få sitt evenemang publicerat på Almedalsveckan Play behöver alla arrangörer godkänna användarvillkoren och det gemensamma ansvaret för hanteringen av personuppgifter.

Här är länk till e-tjänsten >>


Frågor och svar om årets Almedalsvecka

Har du frågor om årets Almedalsvecka så kan du finna svar på vår hemsida. 
Länk till våra Frågor och svar >>

Du kan också höra av dig till oss via telefon, vardagar klockan 09-12 samt klockan 13-15. Övrig tid skickar du e-post, så svarar vi så fort vi kan. 


Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.


Almedalen Just Nu 2021

Den officiella programappen för 2021 görs i samarbete med Gotlands Media och heter Almedalen Just Nu.

Appen Almedalen Just Nu finns på Appstore och Google play.


Almedalsveckan Play

Almedalsveckan Play är årets digitala Almedalen, det är här allt händer 4 - 7 juli. Plattformen levereras av Univid. Mer information om vår leverantör och deras tilläggstjänster finns här >>


Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepage

Gilla oss gärna!


Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Du når oss på telefon klockan 09-12 och klockan 13-15 vardagar.  
Det går bra att kontakta oss via med e-post: almedalsveckan@gotland.se

www.almedalsveckan.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer, journalister, de som fått tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan för de senaste två åren, deltagare i Almedagen 2020 och 2021 samt de som själva har registrerat sig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.