Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Juni 2021

Hej,

Vi lär oss hela tiden och året runt, men det är ändå något visst med terminsavslut och den blomstertid nu kommer. Många av oss går nu över i en lång sommar av informellt lärande och får också tid att slöa. Det är just i slöandet som kreativiteten kommer till sin rätt.

Jag har två önskningar inför sommaren. Jag hoppas att den särsklida utredaren Gustav Fridolin läser vår uppmaning om kvalitet i digitala lärresurser som publiceras i Dagens Samhälle idag. Det är viktiga inspel till läromedelsutredningen som kommer i augusti.

Min stora önskan är att de lärare och bolag som testar med oss ligger i hängmattan och får nya idéer för nya test och samskapande i höst. Vi står redo att se till att era behov möts och matchas. Vi har redan 10 nya edtechbolag som tillkommer i vår testcommunity efter sommaren. Du som utbildare och lärare kan redan nu anmäla dig till testperioden som kickstartar 11 oktober. 200 förskollärare, utbildare och lärare har redan tagit chansen. Gör det du också! 

Glad sommar!

Vänliga hälsningar,

Hanna Elving, huvudprojektledare  


DEBATT

Gustav Fridolin - ta ansvar tillsammans med oss

100% av de utbildare som testar digitala lärresurser med den nationella testbädden Swedish Edtest blir bättre på att kritiskt välja nya digitala verktyg i undervisningen. Därför uppmanar vi tillsammans med våra partners regeringen att matcha det ansvar vi redan tar för att driva kvalitet i digitala lärresurser. Den enskilda utbildaren ska inte lämnas ensam i det valet. Ett samarbete mellan myndigheter, bransch och utbildningsaktörer är ett måste. Det bör den särskilda utredaren Gustav Fridolin ta fasta på i läromedelsutredningen.

Läs debattinlägget på Dagens Samhälle här


För dig som utbildare

Hej alla lärare och utbildare!

Tillsammans med testande bolag är ni hjältarna i våra tester. Därför får ni också bestämma vad som ska testas och när. Du som vill vässa din digitala kompetens och få en bättre bild av vad det finns att välja på ska anteckna ett datum för hösten.

Den 12 oktober kl 15.00-16.00 kickstartar vi höstens tester med EdtestTalks då testande bolag och lärare möts. Tidplanen och allt du behöver veta om ett test finns samlat här. Där kan du också skriva upp dig så att du inte missar några uppdateringar från oss om höstens tester.


För dig som bolag

Kom i kontakt med lärare som vill testa din digitala lärresurs och utveckla den med hjälp av deras återkoppling. Vinsterna med att testa med Swedish Edtest är många. Här har vi listat några av dem >>>Besök oss på edtest.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebooklinkedinyoutube

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.