Nyhetsbrev från Film i Väst. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Anders Danielsen Lie och Renate Reinsve spelar huvudrollerna i Joachim Triers film Världens värsta människa som tävlar om en Palme d'Or i Cannes. 

I tävlan om en Guldpalm i Cannes

Joachim Triers dramakomedi Världens värsta människa är den avslutande delen av Triers Oslo-trilogi. Nu är den uttagen till huvudtävlan i Cannes. 

- Det är ett uttalat mål för Film i Väst att ha med en film som slåss om en Guldpalm i Cannes. Vi gratulerar Joachim Trier, producenten Thomas Robsahm och teamet till denna fina framgång. Det är extra glädjande att filmen delvis är inspelad i vår studio i Trollhättan, Studio Fares, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst. LÄS MER


Eskil Vogts psykologiska rysare De oskyldiga är uttagen till Un Certain Regard vid filmfestivalen i Cannes. 

Dubbelt upp i Un Certain Regard

Eskil Vogts psykologiska thriller De oskyldiga och Valdimar Jóhannssons övernaturliga drama Lamm med Noomi Rapace i huvudrollen är uttagna till Cannes filmfestival, i sektionen Un Certain Regard, som fokuserar på nyskapande eller djärva verk. Båda filmerna är postproducerade i Västra Götaland. 


11 juni har Sune - Uppdrag midsommar svensk biopremiär.

Äntligen är biograferna öppna igen!

Äntligen har biograferna öppnat! De regniga sommardagarna har fått sin räddning. Nu har du chansen att se Oscarsvinnande En runda till av Thomas Vinterberg, men också två filmer för de yngre, Sune – Uppdrag midsommar och Apstjärnan, dokumentären Children of the Enemy och spelfilmerna Den största förbrytelsen och The Hitman’s Wife’s Bodyguard. Alla samproducerade med Film i Väst. LÄS MER


Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-draman, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på filmfestivaler som Berlin, Cannes, Venedig och Toronto har Film i Västs samproduktioner varit framträdande.  Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Skandinaviens ledande filmregion.

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev som samarbetspartner eller vän till i Film i Väst.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.