Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 16 2021


Hej på er alla

Idag är jag glad, idag har jag fått ytterligare en grym ny kollega. Vi välkomna Elin till oss i rollen som Barn och Ungdomsansvarig. En kort presentation av henne finner ni i dagens Cheerinfo. Kontaktuppgifter till Elin kommer läggas ut på vår hemsida så håll utkik där. 

Sen säger vi stort grattis till Cajsa och föreningen Ultimate Cheer Extreme som utsetts till månadens eldsjäl i maj av Folkspel, så fantastisk härligt och roligt!! Idag är det även information kring Närverksträff om Paracheer med Cajsa. Vill ni starta upp Paraverksamhet rekommenderar jag er att anmäla er och lyssna in för inspiration. 

Utbildningarna bokades på i förra veckan och en del blev fullbokade snabbt. Där av har vi nu öppnat upp för ytterligare en Tävlingstränare utveckling, mer info finner ni nedan.

Datum för Nordic All Level 2021 är klart, nu längtar vi efter att få tävla och med veckans lättade restriktioner börjar det ju kännas som en möjlighet. 

30/30 fonden öppnar nu upp för nya nomineringar. Förra året var ju en av våra föreningar Julle United med och tilldelades pris. Vilken Cheerleading förening ska det bli 2022? Självklart skall ni in och nominera!

High Five på er alla

Kia

Er Föreningskonsulent


Får vi presentera vårt nyaste tillskott

Elin Axelsson som precis har tillträtt den nya rollen som Barn och Ungdomsansvarig hos oss. Elin har just slutfört sina studier på programmet Sports Management vid Örebro Universitet och har varit Cheerleader i snart 15 år. Elin kommer att utgå från Stockholm där hon bor tillsammans med sin sambo och hunden Rune.  

 Vill du berätta lite om din idrottsbakgrund?

- Jag, likt så många andra, provade på flera olika sporter innan jag till sist hittade rätt och fann Cheerleading. Jag brinner för idrotten vilket har lett till ideellt engagemang i olika roller i föreningar. År 2019 fick jag chansen att vara med i förbundsstyrelsen och uppleva den fantastiska händelsen när Cheerleading blev ett specialidrottsförbund. Utöver det har jag även pluggat en treårig utbildning inom idrott där har jag fått möjlighet att fördjupa mina kunskaper ännu mer och intresset för idrott växt ännu starkare. På sidan av mina studier har jag även arbetat i en idrottsförening. 

Varför vill du jobba med just barn och ungdomsfrågorna?

 - Jag har en stark övertygelse om att cheerleading har mycket att erbjuda till barn och ungdomar. En sport där alla har en plats och där laganda, glädje och gemenskapen är en stor del i grunden av sporten. Det känns otroligt roligt att få vara en del av vårt allas gemensamma arbete att fortsätta se till att Cheerleading är en sport där barn och ungdomar utvecklas och har kul! 

Vad ser du fram emot?

- Först och främst känner jag en tacksamhet över att få arbeta med mitt stora intresse och ett så viktigt område. Framöver ser jag verkligen fram emot att tillsammans med hela Cheer Sverige fortsätta utveckla Cheerleading till en sport där alla barn och ungdomar känner glädje, delaktighet och trygghet. Det känns spännande att få komma ut och höra vad föreningarna känner kring de här frågorna och hur vi som förbund kan utvecklas inom dessa frågor. "


Ytterligare utbildning

Nu släpper vi ytterligare en utbildning.

Utbildning: Tävlingstränare utveckling
Datum: 9 oktober 

Ort: Halmstad

Då trycket varit stort på denna utbildning och reservlistan varit lång kan vi nu glädjande meddela att vi öppnar upp för ytterligare ett datum.

De som varit anmälda samt de som stått på reservlistan till den 26 september i Stockholm har fått erbjudande om att flytta sina anmälningar vilket öppnat upp för att vi kunnat ta in de festa som stod på reservlistan till den 26 sep.

Vi erbjuder nu resterande platser till den 9 oktober i Halmstad och till övriga.

Vi öppnar upp anmälan till resterande platser på fredag den 4 juni kl 13.


Cajsa från Täby – Månadens föreningshjälte

Cajsa Correa från Täby och Ultimate Cheer Extreme har av ideella Folkspels utsetts till Månadens Föreningshjälte i maj.

Hon får utmärkelsen för sitt engagemang inom Cheerleading.

– Att få se barn och ungdomar växa och utvecklas tillsammans – ja, det är nog det allra bästa, säger Cajsa.

Månandens Föreningshjälte ingår i Årets Eldsjäl och syftar till att lyfta fram de vardagshjältar som möjliggör den samhällsnytta vilket föreningslivet bidrar till.

Utöver äran tilldelas pristagaren ett stipendium på 3 000 kronor.

Årets Eldsjäl och Månadens Föreningshjälte arrangeras av Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag.


Nätverksträff - Paracheer

Svenska Cheerleadingförbundet bjuder in till en tredje digital nätverksträff kring målgruppen Paracheer med tränare och föreningsaktiva från hela Sverige. 

Vi hoppas att engagemanget och viljan att starta grupper för målgruppen finns ute i landet och ett första steg för just er kanske är att delta på denna träff!

Vår ambition och målsättning är att alla våra medlemsföreningar skickar minst en representant som kan vara med på denna digitala träff torsdagen 10 juni kl. 18.00-19.00 

Träffen arrangeras av vår projektledare Johanna Karlsson men kommer att hållas av Cajsa Correa som är grundare av föreningen Ultimate Cheer Xtreme. 

Föreningen startade för ett år sedan laget Bliss som riktar sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Cajsa kommer berätta om Bliss framgångssaga & hur deras resa sett ut!


Nordic All level 2021

Då är det klart med datum för ännu en tävling.

Nordic All Level Championship kommer hållas den 4-5 Dec 2021 i Partille Arena.


30/30 Fonden - dags att skicka in nomineringar

30/30-fonden startades 2019 av Unibet och Henrik Lundqvist för att uppmärksamma och ge tillbaka till idrottsrörelsen och idrottsföreningar runt om i landet. Varje år får 30 föreningar ta emot 30 000 kronor var, som går till verksamheten. Anmälan för årets omgång är nu öppen och alla idrottsföreningar i Sverige, oavsett storlek och sport, kan ansöka till 30/30-fonden. Vinnarna utses av Henrik Lundqvist och Unibet, och bedöms utifrån hur de verkar för en schysst och inkluderande idrottskultur, som bidrar med gemenskap och äkta idrottsglädje.

I nomineringen ska ni bland annat motivera varför just er förening bör uppmärksammas av 30/30-fonden och vad ni skulle göra för pengarna. På hemsidan finns också information om tidigare års vinnare. 

Anmälan till 30/30-fonden pågår till med den fjärde juli 2021.

Bästa hälsningar, 30/30-fonden


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.