Nyhetsbrev om VIOL 3. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 13
1 Juni 2021

Ord från programcheferna

Morsdagshelgen bjöd på sommarvärme och ett spännande Elitloppet. I VIOL 3 programmet händer det mycket. Releasen från PI 16 släpptes i fredags till kundtestmiljön, tillverkningsplanen håller på att detaljeras och efter den 7/6 kommer vi ha möjlighet att gå ut med mer information kring den. Organisationen för programmet är satt och det ger goda förutsättningar för att följa tidplanen/Go live-planen. Alla teamen är engagerade och motiverade.

Testforumet har kommit igång med sitt arbete och det kommer underlätta verifieringsarbetet för samtliga parter. Den nya ändringshanteringen är under uppstart. Innan programmet tar sommar och semester, vilket sker vecka 28-32, kommer ytterligare en release, preliminärt planerad till den 7/7. Det finns mycket att se fram emot!

Med vänlig hälsning

Per Johansson


Piloternas arbete under maj

Pilotföretagen har arbetat på med olika saker och större gemensamma arbeten, värda att notera är:

Testforumet jobbar på en gemensam testmall där tanken är att piloterna lägger in vad de kommer testa i kommande leverans och Biometria sätter upp sina tester utifrån detta. Syftet är att förbättra leveranserna till kundtest. Pilotföretagen och Biometria har redovisat hur tester genomförs för att lära och förstå vad som kanske behöver justeras för att bättre spegla verkligheten osv. Sammantaget är uppfattningen arbetet driver projektet framåt.

Piloterna levererade testrapporten för PI 15 som även togs upp och redovisades på Testforumet. Piloterna har förberett tester till PI 16 för releasen den 28/5, och piloterna ser samtester som väldigt viktiga komplement till egna tester

Lösningsråd genomfördes den 20/5 där ny modell för ändringshantering presenterades – utifrån beslut i VIOL 3:s styrgrupp. Biometria presenterade förslag på att ändra om gällande Lösningsrådet, vilket i korthet innebär färre deltagare och tydligt fokus på lösningsdialogen med uppgift att involvera piloterna mer i arbetet och säkerställa kommande utvecklingsarbete. Syftet är att minska andelen Gap genom att kvalitetssäkra planerat utvecklingsarbete innan tillverkning startas istället för att det uppmärksammas i efterföljande tester.

Arbetet i VIOL 3 programmet kommer struktureras enligt idealinkrementet vilket skapar en tydlighet för alla inblandade och det kommer kanske att ta en tid innan allt är på plats men det skapar ett mer ändamålsenligt arbetssätt. Biometria & Piloterna har haft ett möte gällande BI (Business Intelligence, rapportering och uppföljning) där man gemensamt formulerade de problemområden vi idag ser. Deltagare vittnade om att ”det känns som vi är på rätt väg”. Ytterligare möte är planerat för att skissa på lösningsförslag.


Demofilmer VIOL 3

Just nu finns det arton filmer publicerade på viol3.se/Dokumentation/demofilmer. Dessa arton filmer handlar om grundläggande saker i VIOL 3, Pris samt Inmätning. Planen är att det ska komma ytterligare filmer innan programmets semesterperiod (vecka 28-32). Dessa tillkommande filmer handlar om Transport.

Håll utkik!


Semesterperiod 2021, VIOL 3 programmet

Under veckorna 28 till 32 kommer programmet att ha sin semester-period.

Dessa veckor finns en starkt begränsad bugghantering i programmet – endast det mest akuta kan åtgärdas.

Njut av sommaren!


Forest Storm

Skapar en övergripande plan för samtliga kunders VIOL 3-resa fram till
Go-Live. Detta för att kunna kartlägga de förberedelser som behövs ute hos varje typ av kundföretag. Det innefattar också säkerställande av att förberedelserna genomförs i god tid innan driftsättning på varje kundföretag. Arbetet genomförs tillsammans med kundrådgivarna och syftar till att kvalitetssäkra den successiva övergången från VIOL 2 till VIOL 3.

Forest Storm arbetar också med att ta fram en kundanpassad inkrementsplan och kartlägger sina kundprojekt för att ta fram ett gemensamt arbetssätt. Allt i syfte att kunna stötta alla kunders VIOL 3 anpassningar på allra bästa sätt.


Leveransmöte specifikationer 3.19

Tisdag 15/6 kl 10:00 – 12:00

Team Integration välkomnar er till leveransmöte gällande leverans 3.19 avseende specifikationer i VIOL 3.

  • Mötet kommer att köras via Teams och hålls på svenska.
  • Presentationsmaterialet kommer efter mötet att finnas tillgängligt på viol3.se.

 Saknar du inbjudan så kontakta projektledare Jessica Nordqvist

Nästa nyhetsbrev VIOL 3

Planeras att publiceras i början av juli, innan semesterperioden börjar. Till dess: var rädda om er och era nära. Njut av solens och värmens återkomst och lite lättnader i restriktionerna.


Besök oss på viol3.se


Följ Biometria i våra sociala kanaler

facebooklinkedinyoutube

Redaktör: Pia Sundkvist de Beau, pia.debeau@biometria.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du sedan tidigare, har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!