Hej då har vi sommar igen!

Fast det har varit ett hemskt år, har tiden gått fort. Så känner jag men vet att det kanske inte är så för alla. Vi har  haft fullt upp. Nu ser vi fram emot sol, värme och lata dagar. Att Coronan släpper sitt tag om världen. Om alla vaccinerar sig blir det snabbt bättre. Här i Sörmland har minst 50% av den vuxna befolkning fått en dos vaccin. Bra jobbat !! Vi kanske också behöver hjälpa övriga världen med vaccin. Jag har fått vaccinationsdoser och säkra fölossningar i Konga som Mors dags presenter. Himla bra påhitt till dem som har allt.

Över sommaren brukar vi ha en sommarvara istället för en månadsvara. Vi kör teamat Handmade. Det blev 2 sommarvaror denna sommar.

Satinetiketter Handmade ca 10x 5cm finns i fyra färger

10st för 6:- (ord. pris 10:-)

Träknappar med texten "Handmade with Love" 15 och 20mm 

15mm 1,50/st (ord. pris 2,25)

20mm 2:-/st (ord. pris 3:-)


Vi forstätter på Handmade temat

Metalltags, en hand med texten Handmade på båda sidorna. Finns silver och oxid

2.50/st

Vävda hand made etiketter med invikta kortsidor. Cerise, bun eller blå.   

   2,50/st


Vi säljer mängder av laglappar av olika slag. Ännu en jeanslaglapp. Rejäl storlek 12,5 x 12,5 cm i 5 bra jeansfärger. 42:-/5st olika


Fiskars thread snip 217:-


Vi har fäst nya måttband på våra klippbord. Vi mäter en hel del så dom slits. Ny sort inte så breda (snyggt) och mycket lätta att fästa. 28:-/st

Alla nyheter finns på startsidan

Som vanligt lite om oss och om våra nära & kära

Det har blivit lite tradition att vi tar en promenad i skogen bakom oss när barnen med familjer kommer på besök.

 När Ted var här sist och vi frågade vad som hade varit roligast att göra hos mormor och morfar "Promenaden i skogen". På frågan "Vad ska vi göra idag svarade Rasmus "Gå till skogen". Selma har inte varit här på mycket länge. När hon var riktigt liten och lagom börjat prata och gå. Ville hon "gå till skogen med mormor". Hon kopplade mig med skogen så mycket att hon letade efter mormor på förskolans utflykt till skogen. Sötnos.

Att gå förbi Farmorbäcken är ett måste. Vi kallar den Farmorbäcken för den rinner nära huset där våra barns farmor bodde när dom var små.


Att man färger av sig på sina barn stämmer väl. Vi är trädgårsintresserade. Lina som köpte hus förra året har fantastiska odlingar på gång. Selma är med och sår, vattnar och planterar. Månne en generation till som vill odla.

Dom har redan fått sin första skörd med gurkor.

Man sår inte bara inne utan också ute. Mangoldsfrönas tur att komma ner i jorden.


En ny bekantskap för mig, Påfågelsblomma (tror den heter det). Köpte den av Stormbäckens blommor som säljer på torget här i Nävekvarn ett par dagar i veckan. Man kan stanna till och handla när någon finns hemma.

Påfågelsblomman otroligt vacker. Men är bara öppen mitt på dagen, soliga dagar. Resten av tiden stängd och ser jättetrist ut. Gillar sånt.


I år kommer vi att ha 9 sorters tomater. Sparar de flesta fröna själv från föregående år. Dom frodas fint. Har just blivit inbäddade i gräsklipp. Gräsklipp är fantastiskt bra. Hindrar ogräs, håller fukten och genererar värme när det bryts ner. Bra när nätterna fortfarande är kalla.


Sen vår kära gamla båt, som är 30 år gammal. Med tidlös design och lite kärlek. Still going strong. Vi fixar alltid något med den varje år. Förra året ny snurra. I år gav vi oss på att skära till nya stripes. Inte helt lätt. Men det blev rätt hyggligt. Till sist.

En närbild på Handmade whith love knapparna.

        kram från Bibbi