Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? 
Se det i webbläsaren.

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här!

Nya restriktioner

Från och med den 1/6 gäller nya restriktioner för våra gudstjänster. Då vi i våra kyrkor har angivna platser för besökare kan vi nu ta in fler besökare vid gudstjänster och sommarmusik. 

Tänk på att noga följa de ansvisningar som finns i kyrkorna och fråga gärna om du är osäker på vad som gäller.

I vår Kalender hittar du datum, tid och plats för kommande gudstjänster.


Återigen dags för sommarmusik

Även 2021 kommer att fyllas med musik i våra kyrkor under sommaren. Hela programmet hittar du via länken nedan.


Sommarkvällar i S.t Lars

Under tre söndagar i juli bjuder Annika och Helena in till kvällar med musik, andakt, önskepsalmer och en enkel fika på uteplatsen i trädgården bakom kyrkan.

Mejla gärna dinfavoritpsalm till
helena.wik@svenskakyrkan.se

Välkomna den 4, 11 och 18 juli kl 18


Vi går mot ljusare tider

När jag skriver denna sommarhälsning till er som bor i Göteborgs stift skiner den uppgående vårsolen utanför fönstret. Det är ljust, men fortfarande kallt om morgonen. Jag tänker att det är en bild av den tid vi lever i just nu, när pandemin fortfarande håller vår värld och våra liv i sitt grepp. Vi begränsas av restriktioner och vi strävar efter att skydda oss själva och varandra från smittan. Samtidigt lyser vitsipporna vita i vårsolens värmande ljus och vi hör att fler och fler i vår omgivning blir vaccinerade och därmed får det skydd som behövs för att sakta kunna återgå till ett liv som liknar det som var före pandemin.

Det är precis som livet alltid är; vi bärs av hoppet och vi tyngs av oron. Hopp om att vi snart ska få mötas utan att behöva tänka på avstånd och oro för att vi själva, våra nära och kära ska drabbas av smittan och dess effekter. Hoppet värmer oss och oron kyler oss.

På vetenskapsradion Hälsa svarade två läkare och en professor på lyssnarnas frågor om vad man kan och får göra när man är vaccinerad och när det är möjligt att resa, handla och umgås. I slutet av programmet fick de själva frågan vad de kommer att göra när de blivit vaccinerade. Svaren kom snabbt; att få krama min bästa väninna, att få vara nära och träffa mina vuxna barn och att få bjuda hem svärmor på middag.

Svaren visar vad som är betydelsefull för oss människor, att vi får vara nära varandra, att vi får finnas i ett sammanhang och inte leva i isolering. I våra kyrkor och församlingar har vi, som övriga samhället, levt med begränsningar. Ovanligt hårda tycker många av oss, eftersom våra kyrkorum ofta är stora och rymliga.

När du läser detta vill jag tro att smittan gått ner och begräsningarna lättats. Det hoppet bär jag, att vi kan få fira gudstjänst tillsammans igen. Och jag tänker också på det som under pandemin skjutits på framtiden, firanden av olika slag, familjehögtider, dop och bröllop. Jag hoppas det är tid för att få fira – Fest för livets skull!

Med dessa ord vill jag önska dig som bor och lever i församlingar i Göteborgs stift en välsignad sommar med bibelordet:
”Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbesinningens.”
(2 Timotheosbrevet 1:7)

Susanne Rappmann, biskop



Gudstjänster

Här hittar du aktuell gudstjänstkalender för alla våra kyrkor.


Söndagens texter

Vill du på ett enkelt sätt se vilka texter som hör till kommande söndag kan du följa länken nedan.


Läs Löftet digitalt

Här kan du läsa det senaste numret av Löftet digitalt. Du hittar också en lista på artiklarna i tidningen.


Bönepodden

Lyssna till Bönepodden! Varje fredag publicerar vi ett nytt avsnitt och du kan enkelt prenumerera via till exempel Podcaster eller Acast.

facebookinstagram

Kontakt:

www.löftadalen.se

0340 740 500

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter