Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Rönninge tennisklubb
nyhetsbrev Juni 2021


Inspel från ordföranden

Hej alla tennisvänner,
Vårterminen är nu avklarad och utespel har kommit igång i full fart. Det och faktum att samhället håller på att så småningom öppnas upp inger hopp och en stor positiv känsla och energi inför kommande säsong med en hösttermin förhoppningsvis fylld med mycket spel, tävlingar och aktiviteter. Vi planerar för att ha vår återkommande tävling OktoberSprint i just oktober och kommer även att säkerställa att alla andra tävlingar återupptas i vår kalender, och detta är bara början. Trots att vi har implementerat flera restriktioner kring tävlingar sedan årsskiftet har klubben hållit igång ett högt tempo med alla andra aktiviteter som vi har kunnat bedriva.


Daniel Östman, vår chefstränare, kommer att berätta mera detaljer om hur det har gått med träningsverksamheten för både vuxna och barn och ni kommer att kunna läsa om vad våra spelare från damgruppspel tycker och varför du borde också fundera på att gå med och utveckla dig genom gruppspelet. Vi vill komma igång och skapa glädje och flera aktiviteter under höstterminen så jag vill passa på och vädja till Er kära medlemmar om att delta i någon av våra kommittéer, det är bara att ta kontakt med mig. 

Styrelsen har jobbat fram en tydlig struktur med 4 kommittéer med enkla uppgifter men som kommer att betyda mycket för hela klubben. Genom Klubbkommittén till exempel, vill vi ta fram roliga sociala aktiviteter så att vi kan träffas i hallen för att spela och ha det kul tillsammans. Sponsor & shop; Shop skall nu jobba med att hitta nya och ta hand om befintliga sponsorer men vi har nu ett nytt mandat: all vinst från shopen skall gå oavkortat till våra ungdomar. Och för att komma igång ordentligt håller vi på att ta fram snygga klubbtröjor från Craft med tillhörande shorts/kjolar, missa inte det och stöd våra ungdomar framöver!


Ha en trevlig sommar, vi ses på banan!
Flavio 

ordforande@ronningetk.se

Intervju med chefstränare Daniel Östman

Hur länge har du spelat tennis?"Jag har spelat sedan jag var 7 år så det blir 35 år nu" 

Vilken är din bästa merit? "Jag har nått kvartfinal i SM, distriktfinal i Kalle Anka cup och vinster i ett antal mindre tävlingar"

Vad är det bästa med att vara tennistränare? "Det bästa är att få jobba med människor och hjälpa andra att bli bättre. Det är en drivkraft att utveckla andra och att få vara en del av det "

Gillar du padel och tror du att padel kommer konkurrera ut tennis? "Näe, padel kommer inte konkurrera ut tennis men det är en lättare spelform än tennis och därför väljer många att spela padel. Jag spelar en del själv, 1-2 gånger i veckan och det är ganska kul. Men det går inte att jämföra med tennisen!"

Har du någon favorittennisspelare? "Novak Djokovic är i särklass. Han är komplett. Han har hela verktygslådan och rör sig bra. Inga brister."

Hur har RTK klarat sig under coronan? "Vi har klarat oss bra. Vi har ökat antalet spelare i vuxenträningen, i tennisskolan och framförallt har strötidsbokningen ökat otroligt mycket. Så vi har haft ett väldigt bra år trots de tider som har varit. Vi har fullt och full fart i sommartennisen, After Work och sommarläger. Så det ser lovande ut inför resten av året.

När utmanande du dig själv i något senast? "Det var i januari, när jag testade vinterbad"

Boka Boka Boka Boka Boka Boka Boka Boka Boka Boka

Rönninge Tennisklubb bjuder in till Tennisens Dag lördag 21 augusti kl 14-16. Plats: Plexipave banan i Nytorp. Vi kommer ha roliga aktiviteter som minitennis, tipspromenad, prova på tennis med våra tränare på plats. Fika kommer finnas att köpa. Kom förbi och upplev tennisglädje tillsammans med oss! Både gamla och nya tennisspelare är välkomna!


Onsdagsdubbeln

Vi är ett gäng som spelar dubbelmatcher på onsdagar 18:30-20:00. Vi är mest ute efter att ha roligt, motionera samt att dela glädjen med några efter ett näst intill perfekt passer- eller volleyslag. Men det är klart, ingen tycker egentligen om att förlora en endaste boll. Vi kör ett roterande spelschema och ansvar för att se till att spelare finns till matchen samt fräscha bollar. Vi delar på kontraktstiden och efter terminen betalar man för hur mycket man faktiskt har spelat. Nivån är "bra motionsnivå". Vi vill gärna bli några fler som förgyller Onsdagsdubbeln. Hör av dig till  peter.pierrau@gmail.com eller tel: 070 520 76 45 för att komma med, provspela eller ställa frågor. Gubbe eller Gumma spelar ingen roll, men ibland blir det någorlunda hårda bollar :-)


Fredagstennis

Även om sommaren nalkas är planering för höstens fredagstennis redan igång. Planen är som vanligt med två timmars matchspel tre fredagar under perioden sep-nov (datum ännu inte satt). Är du tjej/kvinna, medlem i RTK och vill pröva på att spela match, men ännu kanske inte redo för gruppspel, eller bara är sugen på att spela tennis med nya roliga människor får du gärna höra av dig till Pernilla Öster som är ansvarig. Maila ditt intresse till oster.pernilla@gmail.com

Hör av er till klubben om det finns intresse för ett liknande upplägg för herrar!


RTK:s gruppspel

Nu går vårens gruppspel mot sitt slut, men ganska många är ännu inte avgjorda. Det är gott om tid, sista dag för match är 30/6. Det är bra om ni som har obokade matcher, bokar in dem så snart som möjligt.

Det är kul att konstatera att intresset för gruppspelet är stort. Gamla spelare har återkommit och nya t o m från andra klubbar har kommit till. Vi är nu 10 grupper varav 3 dedikerade damgrupper. Vi hoppas att intresset håller i sig till hösten. Start för det blir månadsskiftet augusti/ september.

Vi vill gärna fylla på i damgruppspelet!

Röster från några damer: 

"Det är bra övning och lärorikt att få chans att både utveckla sin tennis och sig själv" 

"Det är bra att utmana sig själv och huvudsaken är att man har roligt på banan ihop!"

Eric Ståhl erista@outlook.com


Håll utkick på mailen efter höstens schema! Meddela några förändringar i så god tid som möjligt till tennisskolan@ronningetk.se


Stötta klubben och vår sponsor Tembert design genom att köpa fina glas. Man kan välja mellan 4 olika glas och båda loggorna, även ett tillägg så att man kan få med namn på glaset. 

Gå in här så kan ni också se en fin tygpåse!

Sociala medier

Följ gärna RTK på Instagram och Facebook. Här försöker vi lite lättsamt spegla verksamheten och alla är välkomna att bidra med bilder och inlägg. Skicka gärna bilder till adressen dela@ronningetk.se

Facebook: Rönninge tennisklubb

Instagram: RTKtennis


Glöm inte koden!

För att komma in i tennishallen behöver du ha med dig din kod (se i Mycourt eller i tidigare mail). Koden till utebanorna finns också i mail som du får vid bokning.

Gäller inte när tennisskolan är igång, men övriga tider. 

Viktigt att också ha med sig kontaktstidskoden eller enskild bokningskod (inte samma som din medlemskod) för att tända belysningen på din bokade bana! Läs mer här!

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookhomepageinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Rönninge tennisklubb eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter