NYHETSBREV JUNI 2021

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Öppna det i webbläsaren

Hej ##firstname##

Juni månad har gjort sitt intåg, den sista månaden på Rotaryåret 2020-2021, ett annorlunda år men ett år som skapat nya möjligheter att ta med in i framtiden. På ett år har man ute i klubbarna lärt sig mer om digital mötesteknik än man kanske under normala förhållanden skulle ha lärt sig på 10 år. Nu kan vi delta på möten på distans och lätt träffas över klubbgränserna.

I detta, det tolfte av alla månadsbrev, inleder jag med en resumé av allt fantastiskt som genomförts i vårt fina Distrikt 2360. Läs och njut!

Återblick

ÅRETS TEMAN

Det internationella temat ”Rotary öppnar möjligheter”, skapat av årets världspresident Holger Knaak, flätas samman med distriktets ”Rotary yrkesnätverket med mervärde”.

Rotary, det mest attraktiva nätverket av alla, är ett yrkesnätverk fullt av mervärden och möjligheter. Guvernörens uppmaning till alla är - Berätta för andra om mervärdena och vad de betytt/betyder för just dig. Det skapar nyfikenhet och nya medlemmar.

 

ÅRETS EVENEMANG PÅ VACKRA HÄLLSNÄS

Med stolthet och glädje ser vi tillbaka på PETS, Guvernörsskifte, Distriktskonferens, årsmöte och PDG (Past District governor) lunch. Ett extra stort tack till Hällsnäs som ordnat allt inom ramen för restriktionerna. Det har inte bara varit möten. Det har varit upplevelser.

PETS, mars 2020

PETS, mars 2020

Guvernörsskifte, juni 2020

Guvernörsskifte, juni 2020

Distriktskonferens, oktober 2020

Distriktskonferens, oktober 2020

PDG-lunch, juni 2021

 

ETT ENTUSIASTISKT DISTRIKTSRÅD

25 augusti blev uppstarten för ett aktivt arbete. Funktionärerna delades in i fem arbetsgrupper som tog sig an uppgifter som har givit resultat, till stor hjälp för klubbar och distrikt 2360. Det har skapats- Idéer kring medlemsutveckling- En distriktshandbok med uppdragsbeskrivningar för alla funktionärer- en handbok för klubbfunktionärer- en Linkedin grupp och Rotary Business för spridning av Yrkesnätverket Rotary- ett Årshjul som hjälp vid planering - 10 filmer som sprider Rotarys positiva och viktiga budskap- Allt detta för att ta Rotary in i framtiden.

Medlemsutveckling 

Handbok för klubbar 

Årshjulet 

Styrdokument 

LinkedIn-gruppen 

Filmgruppen 

 

MÅNADENS FILM

Rut och Ulla-Britt summerar sitt Rotaryår 2020-2021

Alla filmer hittar ni på Rotary2360.se under galleri

 
Se filmen på Youtube
 
 

HEMSIDA OCH NYHETSBREV

Har fått ett ordentligt lyft, tack vare vår eminenta distriktssekreterare Jeanette Gynning. Distriktet har nu en modern, innehållsrik och tilltalande hemsida.

Guvernörens månadsbrev har ersatts av ett Nyhetsbrev, som öppnas direkt i mailen och som drar ögat till sig med många bilder, lite text och med länkar om man vill veta mer.

 

KLUBBESÖKEN

Blev en aktiv tillställning. Dialog skapades med själva mötet. Medlemmarna lockades att plocka fram vad som betytt mest för dem, Rotary som yrkesnätverk eller kanske andra mervärden. Vad kan vi berätta för andra? Hur visar vi att Rotary är det mest attraktiva nätverk framför andra.

Så många spännande möten med glada och entusiastiska rotarianer. Rut njöt av all uppmärksamhet!

 

ENTUSIASTERNA

”Entusiaster”, 2-3/klubb, identifierades under klubbesöken och hamnade på guvernörens  ”Entusiastlista”. Under våren genomfördes flera möten för erfarenhetsutbyte. Entusiasterna bildade mindre grupper utefter fem intresseområden:

Att träffa medlemmar från andra klubbar har breddat nätverket och spridit inspiration och idéer, som i sin tur inspirerat den egna klubben. På Rotary2360.se kan du under flik ENTUSIASTER ta del av resultatet hittills. 

 

FRIENDSHIP 

Vid 7 tillfällen har vi träffats över klubbgränserna. Vi har fått ta del av många intressanta ämnen och i smågrupper har vi lärt känna rotarykamrater från andra klubbar.

Möjligheten att samtala i smågrupper har varit särskilt uppskattat. Kanske kommer en fortsättning framöver. Håll utkik!

 

 

Ett särskilt tack till Anette Johansson Alingsås RK. Hon skapade idén med Friendship och har vid varje tillfälle hållit i trådarna.

 

ROTARY PEACE CENTER

Distrikt 2360 har för 3 år framåt valt att främja utländska stipendiater vid Rotary Peace Center i Uppsala. Det innebär bl.a. att distriktet får en utvald fredsstudent (Peace Fellow)  en ”ambassadör”, som kan ge direktinformation och också bidra med föredrag till klubbar och till distriktet.

Läs mer på distriktets hemsida >>>

 

 

ROTARY NORDEN

Ni har väl inte missat att Distrikt 2360 har haft flera artiklar med under året.

 

ROTARY FELLOWSHIPS

Juni är månaden då vi särskilt slår ett slag för Rotary Fellowship, som är grupper av Rotarianer med samma intresse. Det organiseras globala träffar för t ex dem som gillar motorcyklar, skidor, golf, hårdrock mm. Man lär känna Rotarianer över hela världen.

På rotary.org finner du ett urval

Du har väl inte missat Distriktets Fellowship-film?! 

Klicka på bilden så kommer du till filmen på Youtube.

 

Kommande i distriktet

Distriktsgolfen planeras till 19/8.

Vi håller alla tummarna för att pandemiläget skall tillåta det.

Välkomna alla golfare till en spännande tävling.

 

Nominering av Guvernör 2024-2025

Att vara guvernör i D 2360 är ett spännande och stimulerande uppdrag. Vilket härligt distrikt vi har med så många engagerade medlemmar och vilket lyft det blivit för min egen klubb Landvetter Råda. Så här säger Magnus Fagerström inkommande president i klubben:

”DG-året har ökat engagemanget och gemenskapen i klubben.  Vi har gemensamt arrangerat och varit värd för PETS, Guvernörsskiftet och Distriktskonferensen. Många medlemmar har bidragit med sin kompetens, vilket lett till ett utökat och fördjupat samarbete inom klubben. Vi tror inte att vi hade lyckats med detta utan DG-året.”

Finns den kommande guvernören hos er? Tveka inte att nominera! Se inbjudan nedan! Har du frågor? Hör av dig till u.b.andrasson.rotary@gmail.com eller 0707-721294

Vi gratulerar

 

Grattis på årsdagen!

Säffle - 77 år (2/6)

Partille - 48 år (9/6)

Vårgårda Herrljunga - 31 år (12/6)

Göteborg Örgryte - 72 år (13/6)

Ale - 30 år (17/6)

Ulricehamn - 74 år (17/6)

Göteborg Vinga - 24 år (23/6)

Lerum Aspen - 13 år (24/6)

Göteborg Kungsporten - 57 år (29/6)

 

Till sist ...

Ett fantastiskt år ligger nu bakom oss. Ett år som erbjudit så många möjligheter och med facit i hand har vi verkligen lyckats ta dem tillvara. Jag har jobbat hårt med att skapa kontakt med er ute i klubbarna. Vi har också i distriktet stöttat er genom bl. a. de klubböverskridande projekten. Inspiration och idéer har spridits och det finns idag stort engagemang bland medlemmarna.

Vi är nu alla redo att kunna träffas igen, på riktigt, och därigenom öppna upp vårt Rotary. Gäster kan bjudas in, för glöm inte bort, att gäster är den viktigaste grunden till nya medlemmar.

RUT och jag vill nu framföra vårt varmaste och hjärtligaste tack till er alla ute i vårt fantastiska distrikt. Vi har njutit av varje sekund. Vi kommer att sakna er!

 

Jag vill rikta ett särskilt tack till min styrelse, Distriktssekreterare Jeanette Gynning och Skattmästare Mikael Burman. Utan Jeanette ingen RUT (Jeanette har skapat henne), ingen fin hemsida, inget modernt nyhetsbrev, inga fina bilder till evenemangen ingen att bolla idéer med. Utan Mikael svårt att hålla ordning på alla siffror och bokslut. STORT TACK till er båda.

Tillsammans har vi gjort skillnad!

Ulla-Britt Andreasson, Guvernör D2360, 2020-2021

 

Besök oss på sociala medier

FacebookLinkedInInstagramYouTubeHome Page

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Rotary Distrikt 2360 eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.