Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

NYHETSBREV TURISM JUNI


Sommarland får öppna!

ÄNTLIGEN!! Efter över 600 dagar av nedstängning får nu Sommarland öppna för besökare igen, den 5 juni är det dags! Nu får alla våghalsiga chansen att testa förra årets nyhet, Snake. Är du en av dem? Tänk på att du behöver boka ditt besök innan ankomst. Till bokningen 


Nationaldagsvecka

Under nationaldagsveckan firas såklart nationaldagen, men också våra studenter och att sommaren är här! Det är lövat och pyntat i stadskärnan och butikerna har fina erbjudanden. Gruffe bjuder på godis och det blir utomhusmarknad på Maritas bakgård. Nationaldagsfirandet sänds digitalt med stipendier, priser, tal och uppträden. Se hela programmet här.


Tatum Maya

Tatum Maya är en tvärkulturell konstnär bosatt i Skara vars skapande är en reflektion av hennes kulturella arv. Mellan den 7-12 juni visas hennes vackra konst "Indonesien möter Skara" på Järnvägshotellet. 

Läs mer

Öppet hus

Är du nyfiken på Musikskolans instrument och kurser? Den 3 juni från kl 18.00 är det digitalt öppet hus. I deras virtuella teams-rum kan du ställa frågor till musikskolans lärare. Och vem vet, du kanske också får höra en trudelutt? Till rummen

Fladdermöss

De hänger upp och ner och de är förebild till Batman. Men vill du veta mer om Fladdermössen? Följ med på en 3 km lång vandring i Skara där Gunnar Sporrong berättar mer om dessa fascinerande varelser. Läs mer


Fira våra studenter!

Inget vanligt studentfirande i år heller, men du kan bidra till att ge våra studenter en minnesvärd dag! Hissa din flagga i topp, pynta staketet, löva entrén, piffa fönstret med ballonger eller ställa dig på balkongen och hurra! Dela gärna det du gör med #hurraförskarasstudenter. Till livesändningen av utspringet


Klostersjön

Fredag den 4 juni får den nya sjön i Varnhem sitt namn, Klostersjön. Kl 11 är det namngivningceremoni vid inloppet och med detta avslutas första etappen i utvecklingen av våtmarksområdet. I nästa etapp kommer en promenadslinga att anläggas runt sjön, det ser vi fram emot! Läs mer

Nyöppning

Utebadet

Har du koll på att utebadet på Vilan redan har öppnat? Gillar du att bada så är sommarkortet för 500 kronor ett hett tips! För de yngre under 15 år kostar det 200 kronor. Tänk på att följa badets riktlinjer för besökare, de hittar du här.

Biblioteket

En glad nyhet! Den 1 juni öppnar biblioteket igen, en av Skaras oaser. För tillfället gäller max 50 personer i lokalen åt gången och ditt besök är begränsat till 20 minuter. Även forskaravdelningen öppnar. Information om öppettider hittar du här.

Museet

Skara börjar bli sig likt igen, även Västergötlands museum och stugorna i Fornbyn öppnar upp för besökare den 1 juni!  Öppnandet sker i begränsad omfattning, läs gärna mer inför ditt besök här.

Nyheter i Skara

Huset på Heden

I kanten av Axevalla Hed har en ny butik slagit upp portarna, Huset på Heden. I ett vackert tegelhus hittar du inredning, trädgårdsartiklar och presenter. Ibland blir det loppis också, utanför butiken! Öppettider hittar du på deras Instagram.

På Gång-bladet

Tyvärr, inget På gång-blad denna månad heller!

Håll gärna utkik i Skaras evenemangskalender där vi fyller på så fort vi får in något evenemang, vare sig det är på en fysisk plats eller hålls digitalt! 


Sommarvärdar

Även i år har MEGA+ sommarvärdar på stan. Under vecka 24-29 hjälper glada feriepraktikanter kommunens turister och skarabor med tips på sevärdheter och aktiviteter. Ett annat trevligt inslag är musikanter som höjer stämningen på våra gator och torg.


facebookinstagram

Skara Turistbyrå │ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-32580
www.skara.se/turismturistbyran@skara.se

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.