Nyhetsbrev från Krinova Incubator & Science Park  |  Maj 2021

VD har ordet   ·  Christian Nyhlén

Ledarskap för en
ny tid

Är ledarskap ett uttjatat ämne? Olika buzzwords avlöser varandra och tävlar om att vara på allas läppar. Vi frossar i formuleringar sprungna ur managementlitteratur från USA och begreppen tenderar att bli mer yta än innehåll, mer ord än mening. Det har skrivits tusen och åter tusen spaltmeter om ledarskap och det fortsätter skrivas i en takt som gör det omöjligt att hålla sig uppdaterad kring ens en bråkdel av det som publiceras. Samtidigt är det ett område som ständigt är högt upp på agendan för alla företag och organisationer – av naturliga skäl. Att ledarskapet har en avgörande påverkan på om en verksamhet ska lyckas eller inte kan knappast diskuteras. Utmaningen ligger i hur all kunskap ska användas och implementeras i just din verksamhet - speciellt i en tid när komplexiteten och osäkerheten i omvärlden är större än någonsin tidigare och när allt dessutom sker allt i en allt högre hastighet.

 
Läs mer
 
 

Nytt från Innovationsarenan

 

Systrarna brygger kombucha i Torsebro

Systrarna Amanda och Adela Johansson bodde i USA och studerade när pandemin slog till och allt stängdes ner. De bestämde sig för att flytta hem till Torsebro utanför Kristianstad tills det blåst över. För att ha något att göra så började de brygga kombucha och snabbt hade företaget Torsebrew Kombucha tagit fart.

 
Läs mer
 
 

Rödbetor och mjölkprotein gav pengar åt startups

Vegitific och Cirkulär har båda beviljats 300 000 kronor genom Vinnovas utlysning för innovativa startups. Båda företagen är en del av Krinovas Innovationsarena.

- Det känns fantastiskt roligt att stöttas av Vinnova och att få fortsätta arbetet med att utreda hur och var vår dryck kan produceras storskaligt, säger Michaela Sundqvist på Vegitific.

 
Läs mer
 
 

Konsten att förlänga säsongen

Wanås är ett populärt besöksmål som lockar besökare från när och fjärran. Wanås Restaurant Hotel är ett av de 20 företag i Skåne som genom projektet ”Mer Mat – fler jobb” får stöd av Krinova för att jobba med sina utmaningar. Kristina Wachtmeister, VD för Wanås Restaurant Hotel, har tillsammans med Krinovas business designers dykt på djupet kring hur man kan öka beläggningen under vinterhalvåret. I detta arbete står företagskunderna i fokus.

Vilka är företagskunderna i dag? Vad kännetecknar dem? Finns det liknande företag i närområdet som också skulle kunna attraheras? 

- Arbetet har tydliggjort att olika målgrupper inom företagssegmentet också gör olika prioriteringar. Kommunicerar vi med en konsult så kan tekniken och bekväma stolar vara det viktiga medan för vd:n kan upplevelsen och att att komma i väg med teamet vara det som står i centrum. Nu jobbar vi med hur vi speglar detta i kommunikationen till de olika grupperna, berättar Kristina.

 
Läs mer
 
 

Event


Konsumtion av frukt och grönt

Frukt som besprutas, grönsaker som flygs in från fjärran och omogen frukt som inte smakar något. Hur ska vi få en hållbar konsumtion av frukt och grönt?

8 juni · 13.30 - 15.00

 
Info & anmälan
 
 


Meet up: Bygg ditt varumärke online

Delta i Krinovas event där vi kommer att prata om varumärkesbyggnad online och hur viktigt det är att ditt varumärke hänger ihop med din digitala profil.

14 juni · 13.00 - 15.00

 
Info & anmälan
 
 


Hur smakar kulturspannmål?

Öppet seminarium för alla intresserade. Projekt-presentationer från Formasprojektet ”Historiska sädesslag i framtidens mat”. Sker fysiskt samt digitalt.

23 juni · 09.00 - 15.45

 
Info & anmälan
 

Pengar att söka

Innovativa startups

Vinnova öppnar snart en ny ansökningsomgång för Innovativa startups steg 1 till våren 2022. De som kan söka är små, nystartade företag som är yngre än fem år, har en årsomsättning lägre än två miljoner kronor och inte har delat ut vinst. Du hittar mer information om erbjudandet när öppningsdatum närmar sig. Läs mer »


Hållbara matinnovationer

Har ni idéer, produkter och tjänster som verkar för att främja inhemsk, växtbaserad mat? Vinnova öppnar en utlysning för förstudier och innovationprojekt kring framtidens goda, hållbara och hälsosamma vardagsmat. Det går att söka 500 000kr för genomförandeanalys och upp till 3Mkr i samverkan mellan två parter i innovationsprojekt. Läs mer & ansök »

Stöd till digitalisering

Syftet med digitaliseringschecken är att hjälpa dig att skapa nya värden i företaget genom användande av digital teknik. Det kan till exempel handla om att ta fram en digital strategi, identifiera nya affärsmodeller eller att effektivisera digitala processer och system. Läs mer & ansök »

 

Nya företag i Science Parken

Vi välkomnar nya hyresgäster

Hjalmarssons ·  Byggnad K2
Stålkonstruktion, byggsmide, industrirör, licenssvets, VVS och industriservice.

Nordlo Sydost AB · Blå sektion · Plan 3
IT-stöd, molntjänster och applikationer.

Schneider Electric · Blå sektion · Plan 2
Digital partner för hållbarhet och effektivitet.

Xylem Water Solutions AB · Gul sektion
Innovativa tekniklösningar inom vatten, avloppsvatten och energi.

Archi-Byggkonsult AB · Gul sektion

 
FacebookLinkedInInstagramYouTubeHome Page

Du får detta nyhetsbrev eftersom du valt att bli prenumerant. Vi värnar om din personliga integritet och att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Läs mer om vår integritetspolicy