Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev

Karlstad Golfklubb 2021


Klubbinformation


I enlighet med myndigheternas lättnader i de allmänna rekommendationerna kan tävlingsverksamhet i Golfsverige återupptas från och med 1 juni. 

Från och med 1 juni ska alla tävlings- och handicapronder åter spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. Med andra ord ska bland annat krattor tillbaka, ingen lägesförbättring gäller i bunkrar och hålet får inte göras grundare.

Vi har vår första klubbtävling på midsommar Anna & Erik följt av Femdagarsveckan i början av juli samt vår Golfvecka v. 29. Anmälan sker som vanligt via Min Golf. 


Baninformation


 Ny gräsbunker Gul 4

Senaste två veckorna har greenerna på Gul och Röd slinga fått extra tillsyn i form av sådd, dress, luftning, borstning och gödsel i flera omgångar. Kommande vecka är det Blå slingas tur och sedan är denna extra procedur klar. Arbetet har flutit på bra och resultaten kommer komma. Vi har fått mycket nederbörd under maj månad och vill rikta ett extra stort tack till er som lagar uppslagen torv och nedslagsmärken, både era egna och andras, för att hålla banan fin.

Nu verkar värmen kommit för att stanna vilket är underbart. De nysådda greenerna behöver hållas fuktiga eftersom plantan är i sin tillväxtfas och kommer därför att vattnas lite oftare än vanligt.


IdrottsinformationVeckans regel!

FIG #1 17.1d: LÄTTNAD FÖR BOLL I GULT PLIKTOMRÅDE

När det är känt eller så gott som säkert att en boll är i ett gult pliktområde och spelaren önskar att ta lättnad, har spelaren två alternativ, båda med ett slags plikt: (1) Spelaren får ta lättnad med slag och distans genom att spela den ursprungliga bollen eller en annan boll från ett lättnadsområde baserat på var föregående slag slogs (se Regel 14.6 och FIG. 14.6). (2) Spelaren får ta lättnad med flagglinjen genom att droppa den ursprungliga bollen eller en annan boll i ett lättnadsområde baserat på en referenslinje rakt bakåt från hålet genom punkt X. Referenspunkten är en punkt på banan vald av spelaren som är på referenslinjen genom punkt X (punkten var bollen senast skar gränsen på det gula pliktområdet). Det finns ingen gräns på hur långt bakåt på linjen referenspunkten får vara. Lättnadsområdet är en klubblängd från referenspunkten, som inte är närmare hålet än referenspunkten, men får vara i vilket område på banan som helst, utom samma pliktområde. När denna referenspunkt väljs, bör spelaren visa punkten genom att använda ett föremål (t ex en peg).Särskilt användbar på exempelvis Blå 2 på Karlstad GK.


Abbe´s Golfkrog


Vill du ha din pizza klar när du kommer in för att ätas direkt eller tas med hem? Nu kan du ringa eller scanna in din beställning på hål 8 på alla våra slingor.

Veckans övriga meny

Välkomna!


Shop


Besök vår onlineshop för att ta del av online sortimentet. Gäller till måndagen den 31/5.facebookinstagramyoutube

På Karlstad Golfklubb erbjuder vi service och kvalité, en mötesplats för alla.
Besök gärna vår hemsida på www.karlstadgk.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!