Nyheter och information från Ekeby Hälsocenter. 
Har du problem med att se innehållet? Klicka här.

Nu kavlar Ekeby Hälsocenter upp i Gottsunda centrum! 

Vaccinationsteamet från Ekeby Hälsocenter stödjer kampanjen #KavlaUpp som uppmuntrar till att vaccinera dig när det är din tur. Läs mer om kampanjen här

Ekeby Hälsocenter vaccinerar mot Covid-19 i vaccinationslokalen i Gottsunda Centrum. Ett team med sjuksköterskor, distriktssköterskor och apotekare deltar.

Vi hoppas att ni vill vaccinera er tillsammans med oss i Gottsunda Centrum under sommaren. Alla vuxna i Uppsala län kommer att få ett meddelande på 1177.se när det är dags att boka tid för vaccination. Här kan du läsa mer om när det är din tur.

Förutom våra egna medarbetare på plats så ställer även Ekeby Hälsocenters systermottagningar Aros Hälsocenter och Digitala Vårdhjälpen upp med personal under sommaren. De båda mottagningarna är likt Ekeby Hälsocenter en del av koncernen Ekebygruppen som är verksam inom vård och omsorg.

Charlotta och Alexandra på plats i vaccinationslokalen i Gottsunda Centrum.

"Vi räknar med att hålla högt tempo med vaccinationerna för att vaccinera utan köbildning. Den som vaccineras ska känna sig trygg och glad över att äntligen få vaccin. Dessutom känns det extra viktigt att vi satsar i Gottsunda och hjälper till att öka vaccintäckningen. Under vår första vecka på plats har Ekeby vaccinerat 1352 personer". /Charlotta Hagström, vaccinationssamordnare Ekeby Hälsocenter


Rädsla för sprutor?

Känner du dig rädd eller orolig inför kommande vaccination? Det finns mycket man kan göra för att minska obehaget kopplat till sprutor och stick. Våra erfarna psykologer har en speciell behandlingsplan utvecklad för spruträdsla och kan hjälpa dig! 

Boka tid via knappen nedan eller ring oss på 018- 611 08 00.


Vanliga frågor och svar om vaccination mot covid-19

Hur får jag reda på när det är min tur?

– Det kommuniceras via 1177.se/uppsala och www.regionuppsala.se samt via annonser i tidningar och i sociala medier. Läs mer här

Hur vanligt är det med biverkningar?

– Milda och övergående biverkningar är vanligt, till exempel ömhet i armen vid stickstället, övergående muskelvärk, huvudvärk eller feber. Detta är mycket vanligt vid vaccination och för covid-19-vaccin anges att detta upplevs hos en av tio. Det är en reaktion från kroppens immunförsvar och är förväntat och vanligt efter vaccination.

Måste jag själv boka tid, och hur gör jag?

– När tidsbokningen öppnar för din åldersgrupp får du ett meddelande på 1177.se om att det är dags att boka. Tidsbokningen öppnar i åldersordning med äldst först. När det är din tur bokar du som är 18–49 år själv tid genom att logga in på 1177.se. 

Alla som är 50 år eller äldre i Uppsala län får ett brev när det att dags att vaccinera sig mot covid-19. I brevet finns två förbokade tider och information om din vaccination.

När ger vaccinet effekt?

– Ett gott skydd mot allvarlig sjukdom och sjukvårdskrävande covid-19 uppnås tre veckor efter vaccination med dos 1.

Får man ett vaccinpass när man fått sina två sprutor?

– EU:s digitala Covidbevis (tidigare "Gröna beviset") är en kommande kostnadsfri e-tjänst där man kan få ett digitalt bevis på att man är vaccinerad mot covid-19. Ett vaccinationsbevis mot covid-19 ska underlätta resande inom EU. E-tjänsten "Covidbevis" planeras öppna 1 juli. 

Klicka här för att komma till e-hälsomyndighetens hemsida och läs mer om covidbeviset.


Hälsningar från Simon

"Vi är glada och stolta över att kunna hjälpa till under sommaren. Ekebygruppen har redan vaccinerat över 1000 personer sedan i vintras i egna lokaler och på SÄBO och ser fram emot att bidra med vår erfarenhet för att ordna med ett effektivt flöde." /Simon Hellström, verksamhetschef Ekeby Hälsocenter.

Tillsammans ser vi fram emot en vaccinerad befolkning och en skön sommar! Soliga hälsningar från Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter.

homepagefacebookinstagramlinkedin

www.ekebyhalsocenter.se

Din integritet är viktig för oss. Vi sparar endast din e-postadress i syfte att skicka dessa nyhetsbrev till dig. Du får detta nyhetsbrev eftersom du har lämnat din epostadress till oss. 
Vill du inte ha fler mejl från oss, klicka här.

Ekeby Hälsocenter