Nyhetsbrev Näringsliv

 

Nummer 5/2021

Perioden mellan hägg och syren är en del av våren som förebådar sommaren. Men våren i Kumla har varit kall och regnig, och vi är många som längtar efter sommarvärme nu. Med ökad vaccination och minskad pandemispridning så hoppas vi också på att träffas och umgås. Trots att klyssjan kan kännas uttjatad så är det viktigt att vi håller ut, sommaren kommer och vi ses snart igen!

 

Nu är Kumla kommuns nya näringslivschef på plats!

Den 3 maj tillträdde kommunens nya näringslivschef Hanna Jonasson.

-Äntligen på plats! Jag ser fram emot att få lära känna näringslivet och att sätta mig in i allt spännande som händer. Det finns oerhört många duktiga och drivna företagare i Kumla och det satsas på många håll. Jag har redan hunnit med en hel del företagsbesök och jag har fått ett väldigt fint mottagande. Stort tack för det!

Närmaste tiden kommer Hanna fokusera på att besöka ännu fler företag, lyssna in och titta närmare på hur vi som kommun kan bli än bättre på att skapa goda förutsättningar för företag att utvecklas, växa och etablera sig.

- Det är redan mycket som är riktigt bra i Kumla men det finns också en stor utvecklingspotential, säger Hanna.

Ni är varmt välkomna att kontakta Hanna:

hanna.jonasson@kumla.se 
019-58 80 00

Det är smart att bo där andra smarta bor!

I mitten av maj gick vi, tillsammans med Business Region Örebro, ut med en kampanj för att attrahera människor till att arbete och bo i Kumla. Med på denna resa är också Kumlaföretagen Ericsson, Loxy och Syntronic.

Kampanjens syfte

Varannan stockholmare överväger att flytta till en annan stad. Vi förstår det. Här på den grönare sidan finns det spännande jobb, billigare boende och massor av tid över till allt annat. Typ livet. 

Ja, så inleds den digitala rekryteringskampanjen som är kopplad till Örebro regionens talangportal Smart Move.

-Genom Smart Move vill vi bryta ny mark och hitta sätt att presentera regionen som ingen annan plats gör. Med mod, glimten i ögat och stor respekt för den tid vi lånar av mottagarna, säger Jenny Johansson projektledare för Smart Move och fortsätter:

-Ett av syftena med Smart Move är att näringsliv, kommuner och andra aktörer ska kunna göra rekryteringskampanjer via modern platsmarknadsföring. Under året kommer ett flertal kommunkampanjer att genomföras men Kumla är först ut.

Hitta till sajten och tipsa dina kompisar

Det är smart att bo där andra smarta bor - Smart Move (thesmartmove.se)

Om Smart Move

Smart Move är vårt samlade arbete för att attrahera och behålla kompetens i Örebroregionen. Initiativet drivs av Business Region Örebro, där Kumla kommun är en part, och Örebrokompaniet i nära samarbete med Handelskammaren i Mälardalen samt Örebro universitetet.

 
Bilden är hämtad från hsb.se. Den visar en illustration över den nya fastigheten på Södra Kungsvägen och kan avvika från verkligheten.

Ny kontorschef på Handelsbanken i Kumla

Handelsbankens nuvarande kontorschef Michael Johnsson börjar inom kort en liknande tjänst i Örebro. Detta innebär att Nina Bertemo blir ny kontorschef här i Kumla.

Vi hälsar Nina välkommen till Kumla!

 
 

NAMNBYTE

Butikskonsult byter namn till Intrx

Den 20 maj bytte Butikskonsult namn till Intrx. VD och ägare Fredric Jansson berättar att företaget bildades 1983 av hans föräldrar. Företagets affärsidé var att utveckla butiksinredningar, under åren har verksamheten breddats till nya verksamhetsområden som restauranger och offentliga miljöer både i Sverige som utanför landets gränser.

 

FASTIGHETER

Nya ägare på Västra Bangatan 48

Fastigheten på Västra Bangatan 48 har bytt ägare, från Moelven Modus AB till GW-förvaltning. 

GW-förvaltning ägs av Daniel Wistrand och Anton Gruffman, som också har den nya padelhallen i Norra Mos som invigdes den 17 maj.

Daniel berättar att lokalen på Västra Bangatan är på omkring 5 000 kvadratmeter med bra produktionslokaler och moderna kontorslokaler. En fastighet som kan uthyras i sin helhet eller delas upp.

Nya lokaler för Moelven Modus AB

Som vi skriver här ovan så lämnar Moelven nu Västra Bangatan 48 för att under hösten flytta in i en av Kumla Fastigheters lokaler på Kumla-Frasses gata.

Enheten som flyttar består av cirka tio medarbetare med inriktning på projekt, montage, ekonomi och inköp, berättar Martin Johansson som är inköpschef.

 

SPORT

Kumla blir värd för ungdoms-VM i speedway

Kumla Indianerna Speedway har fått äran att arrangera ungdoms-VM i speedway den 17 juli. Tävlingen körs under en dag och det är världens bästa förare i åldern 12-15 år som kommer till Kumla. Kumla Indianerna kommer också att ha egna förare med på startlinjen!