Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren

Nyheter från Destinationsutveckling Sörmland

MAJ 2021

Tillsammans lockar vi besökare till Sörmland!

Nu växlar vi upp inför sommarens svemester i Sörmland! 

Inför sommaren så växlar vi upp satsningen på svemester i Sörmland. Hemsidan Visit Sörmland kommer lyfta fram olika tematiska och fantastiska upplevelser runt om i Sörmland som sprids via resereportage, sociala medier, kampanjer och tävlingar. 

Vi bjuder in dig som har en verksamhet inom besöksnäringen i Sörmland att vara med och sprida budskapet om allt fantastiskt som finns att uppleva!

Du kan höra av dig till oss via företagsformuläret på visitsörmland.se där du också kan tipsa om ditt evenemang. Du kan även skicka mejl till stua@stua.se eller ringa 0155-22 27 70. Just nu arbetar vi med att samordna tävlingar som kommer delas under hela sommaren. Det kan vara allt från kakbuffé på Taxinge Slott, som precis avslutades och nådde över 62 000 personer, till äventyrsbanor, kulturupplevelser och allt annat spännande som ni har att erbjuda! 

 
Kika in på Visit Sörmland
 
 

Kultur och turism för
ökad attraktionskraft

Nu är snart första fasen i projektet utförd. Stua tillsammans med deltagare från kreativa kulturella näringar, slott och museum har i vår genomgått en affärsutvecklingsprocess för att utveckla sina produkter och nå nya och spännande kunder.

Till hösten kommer nästa fas i projektet att startas upp, den så kallade kunskapshöjande fasen kommer innehålla bland annat seminarium i:

  • Hur tjänar jag pengar på det jag älskar att göra?
  • Projektansökningar på ett förenklat sätt

  • Hur det digitala kan öka din försäljning nationellt och internationellt

  • Hur du hittar rätt målgrupp för dina produkter och erbjudanden

  • Hur samarbeten kan skapa unika upplevelser
 
Läs mer om projektet
 
 

Plugga på i sommar med E-kurser

Vill du passa på att ge dina kunskaper en extra boost i sommar? Gå Stuas digitala kurser för företag och anställda inom besöksnäringen. Du kan bland annat lära dig om hur du leder dig själv och andra, vad som är positivt med mångfald på arbetsplatsen, hur du kan arbeta med digitalisering, eller mer om produkt och digital utveckling. Deltagandet är helt kostnadsfritt, och du bestämmer själv när du går kurserna. Vill du veta mer eller anmäla dig? Kontakta Karin eller Henric så hjälper vi dig vidare, karin@stua.se eller henric@stua.se. Du kan också läsa mer på länken nedan!

 
Läs mer här
 

E-kurser besöksnäring Sörmland är ett projekt finansierat av svenska ESF-rådet

 

Sök ekonomiskt stöd
för att öka er tillväxt!

Vill du utveckla ditt företagets konkurrenskraft och skapa hållbar tillväxt med hjälp av internationalisering, digitalisering och grön omställning? Då finns det just nu möjlighet att söka finansieringsstöd i form av affärsutvecklingscheckar från Region Sörmland. Stödet vänder sig till små- och medelstora företag verksamma i Sörmland, och med ambition om att växa.
Ansökan är öppen 12-31 maj.

 
Läs mer och ansök!
 
 

Stua utvecklar besöksnäringen

Projektet ”Digitalisering och rådgivning för snabb återhämtning i besöksnäringen” startades upp under våren och verkar för att underlätta företagens omställning under och efter nuvarande pandemi. Genom rådgivning och workshops får företagen hjälp med hur de på bästa sätt paketerar sin produkt. Samt hur de når rätt målgrupp genom bland annat sociala kanaler. Projektet förväntas bidra till fler och bättre affärer för de sörmländska företagen i besöksnäringen.

Stua kommer under projektets gång arbeta fram ett mätverktyg för företagens hållbarhet. Med ett sådan mätverktyg hoppas vi kunna anpassa insatser för att hamna på rätt nivå oavsett deltagande företag. Detta hållbarhetsindex kommer framöver komplettera Stuas sedan tidigare mognadsindex där vi mäter företagens produkt- och digitala mognad. 

Under projektet kommer vi både arbeta med kompetens vi på Stua besitter men vi kommer också bjuda in spetskompetens i utvalda ämnen, bland annat tillsammans med Marcus Eldh, Annethe Andersson och Hannah Risander för att bli så vassa som möjligt.

 
Läs mer om hur du kan delta
 
 

Succen The Edible Country
Sörmland är tillbaka! 

Med totalt 152 besökare under säsongen 2020 så var förra årets naturnära matupplevelse - The Edible Country Sörmland en succé! I år har vi valt att utökat med ett ytterligare bord tillsammans med Trosa kommun och Bergs Gård. Årets bordsplaceringar står nu utplacerade och bokningsbara i fyra kommuner, Strängnäs - Äleby gård, Nyköping - Öster Malma, Eskilstuna - Ekeby våtmark och Trosa - Bergs Gård.

Under säsongen kan du som företagare nyttja och reservera bordet, skapa dina egna naturnära matupplevelser, utomhusevent, konferens eller ha som ett alternativ för en mindre grupp utan kostnad. Har du några frågor eller vill reservera bordet?

Kontakta jessika@stua.se så berättar vi gärna mer.

 
Läs mer om The Edible Country
 
 

Enkät om ditt företags data – hjälp oss stärka era besöksnäringsföretag!  

Just nu gör vi en undersökning för att kartlägga vilken data du som driver företag i besöksnäringen samlar in i din verksamhet. Både som du vet om men också data som ni i verksamheten kanske inte vet om att ni har tillgång till.

Vi på stua vill, tillsammans med turismorganisationerna i Region Örebro län, Region Uppsala, Visit Östergötland och Västmanland turism, kunna hjälpa er med bättre rådgivning framöver och skapa förutsättningar för att använda data som en affärsmässig resurs som gynnar er verksamhetsutveckling. Men hjälp av denna undersökning kan vi skapa verktyg som stärker och effektiviserar för er företag i besöksnäringen!

Vem kan svara? Någon som har en övergripande förståelse av företaget eller dess marknadsplan, det kan vara t ex vd, marknadsansvarig, säljchef/säljansvarig, kommunikatör, revenue manager etc. 

Dina svar är anonyma och enkäten tar ca 10 min att svara på. Om du har frågor gällande enkäten, hör av dig till stua@stua.se så hjälper vi dig. Deadline för svar är 6 juni. Tack!

 
Svara på enkäten
 
 

Missa inte! 

Folkhälsomyndighetens öppningsplan

Folkhälsomyndigheten har presenterat ett öppningsförslag som bygger på en trestegsmodell. Regeringen har beslutat om genomföra förslaget och den 1 juni går vi in i nivå 3, som tillåter lättade restriktioner med högre publiktak och förlängda öppettider för barer och restauranger. Läs mer här

Årets slottssafari karta är här! 

I veckan går årets slottssafarikarta på tryck. Kartan kommer att tryckas i riv-av-block som är perfekt att ha i receptionen eller kassan. Blocken kommer från v.22 finnas för företag att hämta hos din kommun! 

 

Stödinsats för besöksnäringen

Du som behöver rådgivning och stöd i din verksamhet kan höra av dig till oss på Stua för att bli kontaktad av en rådgivare. All rådgivning sker under sekretess.

Du kan även få hjälp att sprida dina erbjudanden via Visit Sörmlands och Stolt mat i Sörmlands digitala kanaler. 

Kontakta rådgivningen stödinsats:

radgivning@stua.se eller telefon 0155-22 08 00

 

Vill du boka upp ett rådgivningstillfälle
eller komma i kontakt med oss?

stua@stua.se

0155 - 22 27 70

 
Prenumerera på nyhetsbrevet!
 

Besök oss på eller följ oss i våra sociala kanaler.

Home PageFacebookYouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.