Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 5 2021

Inspireras av hur Gud förvandlar liv!

På ett påtagligt sätt förändrar Gud människors liv.

I Utblick den här månaden ger vi lite olika perspektiv på vad det kan innebära. Det tar sig uttryck både i mötet med människor som medvetet betjänar de mest utsatta och i hur Gud utmanar grupper och individer att betjäna sin omgivning och möta de behov som finns där.

Livet innebär för de flesta människor att vi gång på gång möter nya situationer som kräver ett svar. Låt dig inspireras av vittnesbörden och berättelserna i det här nyhetsbrevet och fundera på hur de kan hjälpa dig och ditt sammanhang i de situationer ni ställs inför.

Och framför allt, stäm in i tacksamhet till Gud över de människor och sammanhang som påtagligt får visa på Guds kärlek och upprättelse i svåra och utmanande situationer. 

Tack för ditt engagemang i och förböner för Evangeliska Frikyrkans internationella arbete.

Daniel Råsberg,

missionsideolog Evangeliska Frikyrkan


Fatima i Syrien: ”Kyrkan gav mig min värdighet tillbaka”

"För första gången känner jag att jag möter människor som bryr sig om oss på riktigt och inte minst om våra barn. Jag är muslim, men besöken från kyrkan ger oss hopp och glädje. Deras omsorg är genuin. Barnen är lika förväntansfulla som vi inför deras besök. Deras stöd har återgett oss vår värdighet."

Det säger Fatima, en 33-årig fembarnsmamma i Syrien. Kriget tvingade familjen på flykt och nu bor de i ett flyktingläger i landet. Tack vare EFKs flyktingprojekt och vår samarbetspartner MERATH i Libanon får de livsviktigt stöd från en lokal församling. Möt Fatima här!


Äntligen är familjen Bågesund på plats i Sydafrika!

Planen var att familjen Bågesund skulle åka till Sydafrika som EFKs missionärer i augusti 2020, men av olika anledningar fick resan skjutas fram flera gånger. Först strax efter påsk i år kunde de äntligen resa dit och nu kombinerar Pelle och Sara arbete och föräldraledighet.

Läs mer om familjens första månader i Sydafrika här!

Anna-Maria: ”Våra partnerkyrkor kan hjälpa oss att hitta vår plats i samhället”

”Ibland kan det kännas som om vi tror att vi kommer med alla pengar, all teknologi och all kunskap när vi möter våra partners. Men hur många gånger har jag inte slagits av hur mycket vi har att lära oss och av dem i vårt eget församlingsarbete i Sverige?”

Ta del av reflektionen från Anna-Maria Jonsson, regionledare för EFKs arbete i Latinamerika och Iberiska halvön.


Usha Das (klädd i rött) leder utvecklingsarbetet i vår partnerorganisation i Indien.

Usha kämpar för de allra mest utsatta i Indien

"Varje barn som återförenas med sin familj eller får ett nytt hem och varje kvinna som blir upprättad ger mig glädjen och inspirationen att fortsätta och inte ge upp. Men den djupaste glädjen känner jag när någon lär känna Jesus som är kärleken själv. Det är i tron jag hittar kraften."

Vår medarbetare Anneli Nilsson i Asien har mött Usha Das i EFKs samarbetspartner i Indien. Läs den starka - och utmanande - intervjun här!


Aktuella böneämnen

Tacka för:

  • Tacka Gud för vår partnerorganisation i Indien som arbetar målmedvetet för att mobilisera hjälp till de mest utsatta under pandemin och för deras långsiktiga arbete bland utsatta familjer.

Be för: 

  • Be för alla människor i Indien, som förlorat anhöriga, försörjning och lever i oro och maktlöshet. Be för bromsad smittspridning. Be speciellt för barnen! Och be för personalen i vår partnerorganisation. Be om hälsa och trygghet, uthållighet och kraft i arbetet.
  • Be för alla skolor i region Afrika som är öppna igen efter lång tids nedstängning. Be för lärarna och barnen som haft en väldigt tuff tid då skolan varit stängd.
  • Be att vi ska kunna sända ut alla de nya missionärerna till vår internationella mission efter sommaren.
  • Be för Israel/Palestina. Be att goda krafter ska samverka för att få ett slut på våldet och dödandet. Be om att fred blir vägen till fred.


Missa inte detta i höst!

Missionsakademin 2021/2022

Kan mission verkligen förändra världen? Vi tror det!

Läs mer och anmäl dig här!

EFKs missionskonferens 2021


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!