Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 15 2021


Hej på er alla

Hej på er alla

Idag är det exakt 2 år sen som vi blev invalda i gemenskapen och Riksidrottsförbundet. Det var på Riksidrottsmötet i Jönköping 2019 som det hände, det blev vår tur! Den gemensamma arbetsinsats som krävdes, så som Cheersverige slöt upp och skrev debattartiklar, delade inlägg på sociala medier och visade Idrottsverige att vi förtjänade en plats var helt magisk.


Idag blir det en tillbakablick till ett stort och avgörande steg i vår historia. Just idag den 26 maj 2019 hände det. En dag som mina barn refererar till "en av de största dagarna i mammas liv", och visst är det så. Första känslan när mötet röstade nej på vår ansökan. Känslan när det sedan begärdes votering, och känslan när vi alla röstkorten kom upp och RIMs ordförande konstaterar, ja då har vi fått ett annat resultat, vi säger då JA på Svenska Cheerleadingförbundets ansökan om medlemskap.
Den känslan, den är vi många som kommer dela i flera år, prata om och hålla i minnet för vi är många som verkligen kämpat för detta. Jag var själv med och gjorde ett framförande på RIM i Helsingborg några år tidigare men oj den arbetsinsats våra representanter gjorde på plats, det var magiskt!

Så idag tycker jag att ni ska fira lite extra! Tänk på allt som detta medlemskap innebär och vad det nu ger oss för möjligheter, det som innan kändes som det var helt utom räckhåll och gjorde att vi kände oss utanför gemenskapen.

Den 26 maj kommer för alltid vara en stor dag och ett STORT TACK till alla er som gjorde detta möjligt. Ni är alla ute i Cheersverige den del av detta!

Önskar er alla en fantastisk vecka, tänkt lite extra på mamma på söndag!

High Five på er alla

Kia
Er Föreningskonsulent


Hälsning från Generalsekreterare, Katarina

26 maj 2019 är ett datum som står fast inpräntat i svensk cheerleadings historia. Vi blev ett eget medlemsförbund i RF och blev en del av svensk idrott under helt egen flagg. Inom vår idrott jobbade vi hårt, men vi ska också minnas de som stöttade oss på vägen emot vårt erkännande, samt gjorde det möjligt att ens begära votering. Här hittar du en beskrivning av RIM 2019.

Dessa två år har inneburit en förändringsresa som inte på något sätt är över ännu. Stödet SCF får i verksamhetsutveckling på nationell nivå gör många förbättringsinitiativ möjliga, och det samarbete som är möjligt med hjälp av RF/SISUs distrikt är en stor resurs. Jag tänker även på hur vår idrott har kunnat hantera senaste årets kris med pandemin, både finansiellt, men mest det stöd i svåra frågor som vi har fått. Att få samarbeta med andra inom idrottsrörelsen är fantastiskt, och att vi kan få lära känna och inspireras av andra förbund och idrotter likaså!

Och nu är det dags för RIM 2021 – det första som vi deltar på som fullvärdiga medlemmar! Här hittar du mer info om vad som kommer att behandlas.

Bilder och återblickar från Rikidrottsmötet i Jönköping 2019.

Representanter för SCF på mötet var Anna Sandström, Katarina Eriksson, Sten Karlsson och Katrin Chieux.

Intervjuer efter beslut att vi blivit invalda, vår General sekreterare, då ordförande Katarina Eriksson var ett hett intervjuobjekt. 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.