Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.Contino Rosado 2019 - SB.93367 - 259kr

- Endast 480 flaskor - 

Viñedos del Contino skapades av Cune-famlijen 1973, då de införde ”Chateau”- konceptet i Rioja och blev snabbt en pionjär i Rioja med s.k. single vineyard viner. Vingården är belägen vid floden Ebro nära Laguradia i Rioja Alavesa. Vinerna här är uteslutande framställda av druvor från denna vingård, om 62 ha. Continos viner anses vara bland de bästa från Rioja och får alltid höga utmärkelser och internationella höga poäng av vinskribenter världen över.

60% Graciano, 40% Garnacha, handskörd och noggrann selektering. Efter några timmars skalmaceration får juicen självavrinna (saigné) till 500 L franska ekfat där jäsningen tar vid, följt av 9 månader mognadslagring på ekfaten.

Öppen fruktig doft, fyllig men elegant smak med inslag av körsbär, vildhallon och citrus, balanserad ekfatston och örtkryddor. Lång eftersmak med elegant syra. Passar som aperitif, till matig sallad eller färska skaldjur.


Rock´n Rolle Wines framställs hos Badet Clément i Pays d´Oc i södra Frankrike. Namnet Rolle syftar på den druvsort som är vanlig i södra Frankrike, Vermentino - som lokalt heter just Rolle. I serien framställs båda vita,rosé och röda viner av lokalt utvalda druvor från steniga, kalkrika jordar. Bakom idén med vinerna står en konstnär från Amsterdam, Lars Kalkdijk som vill kombinera utvalda viner med musik. På baksidesetiketterna finns QR-koder som leder dig till en groovy  Rock‘ n Rolle-spellista på Spotify.
Rock ‘n Rolle-viner är en himla god blandning av vin, konst och musik.

Rock'n Rolle Star 2018 - SB.52166 - 133kr

100% Rolle (Vermentino) från kalkrika jordar i södra Frankrike. Vinet framställs i ståltank vid låg temperatur för bevarande av druvornas naturliga syra och frukt. Efter avslutad jäsning fick vinet mogna på sin jästfällning en tid för extra komplexitet.

Öppen fruktig doft, smak av citrus, gul stenfrukt, persika, gult äpple, örtkryddor och mineral. Passar som sällskapsvin och till tapas, charkuterier, de flesta rätter av fisk och skaldjur och fågel.

---------------------------------------------------------------------

Rock'n Rolle Rebel 2019 - SB.52165 - 122kr

Framställs av druvorna Grenache, Syrah och Mourvèdre från kalkrika vingårdar i södra Frankrike. Vinet får jäsa i ståltank för bevarande av druvornas naturliga frukt.

Klar röd färg, fruktig doft och smak och körsbär, björnbär, röda bär och subtila toner av kakao, örtkryddor och peppar. Passar som sällskapsvin likaväl som till en grillad köttbit, fågel och en charkuteribricka. Servera vid sval temperatur, cirka 16 grader.

---------------------------------------------------------------------

Rock'n Rolle Baby Rosé 2019 - SB.52167 - 122kr

Vinet framställs av 50% Grenache och 50% Rolle (Vermentino) från kalkrika jordar i Pays d´Oc. Vinet får en mycket kort skalkontakt och jäser i ståltank för bevarande av frukt och friskhet.

Ljusrosa färg. Fruktig, torr och elegant med inslag av hallon, blodgrape, persika, lime, örter och mineral. Utmärkt aperitif och sällskapsvin samt till plockmat och lättare maträtter.


Gruppo Italiano Vini har en unik roll på den internationella vinmarknaden med att kombinera de små producenterna tillsammans med de stora så de båda drar nytta av varandra.

Varje vingård i GIV-portföljen är noggrant utvalda med allt ifrån produktion, arbete i vingårdarna, skörd, vinframställning, lagring mm.

GIV äger femton berömda vingårdar med varumärken som är kända världen över med fantastiska vingårdar runt Italiens mest prestigefyllda odlingsområden. Vinodling av de finaste druvorna, vars skörd, jäsning och lagring alltid övervakas av en vinmakare och en källarchef på respektive vingård.

Lamberti Prosecco Rosé Extra Dry 2020 - SB.51476 - 109kr

 Lysande roséfärg, fin och krämig pärlande mouss. I näsan intensiva toner av vit persika, citrus och vilda jordgubbar tillsammans med blommiga dofter. Fräsch och lång, delikat smak, med fruktig och blommig finish.

Ett förföriskt och busigt bubbel......


Sierra Nevada Wanderland Nectarine Ale 7,5% - SB.50714 - 29,90kr

En ny öl från Sierra Nevada i beställningssortimentet från 28e april, hur känns det såhär på en tisdag? Visst känns det bra?

Wanderland kommer på flaska och i 12-pack, kanon till dig & polarna nu när grillsäsongen börjar närma sig.

"Set out and see where the adventure leads. Roam until your paradise appears—like this juicy, golden sunset of a beer. Take it all in with an aroma of just-picked fruit, bold hop flavor, and a bright burst of nectarine. Enjoy the ride."

Jag kommer beställa hem 1st 12-pack per omgående, perfekt "everydayöl".

/Gonzo


Ehrmanns Wines är beläget i London och grundades redan år 1875. Företaget har specialiserat sig på att sourca vin av hög kvalitet, dels exklusiva viner, dels vin som väljs ut för Ehrmanns egna varumärken. De är ledande inom import och framtagande av varumärken anpassade för specifika koncept. I dagsläget samarbetar de med ett 30-tal familjeägda vinhus i 15 olika länder, ett ansvar för miljö och hållbarhet genomsyrar hela kedjan. 

Inspirationen till vinserien Beefsteak Club kommer från 1700-talets London då köpmännen åt och drack tillsammans på Beefsteak Dining Club. Målet med vinerna är att de ska vara just bra matviner. Mat- och vinintresserade kan regelbundet finna nya inspirerande recept och tips på sidan www.beefsteakwine.club. Join the Club !

Beefsteak Club Malbec 2020 - SB.51993 - 135kr - lanseras 10e maj

Vinet framställs av producenten Miravelles i Argentina, i samarbete med Ehrmanns vinmakare Inma Peres. Vingårdarna med Malbec ligger på hög höjd i Mendoza. Malbec är landets viktigaste druvsort för kvalitetsviner. Jäsning i ståltank för bevarande av den rena frukten och buteljering i London.

Tät röd färg, mjuk och fyllig smak med inslag av röda och mörka bär, plommon, viol och tobak. Vinet passar väl ihop med olika kötträtter, gärna nötkött av hög kvalitet vilket också Argentina är känt för.

Beefsteak Club Malbec Rosé 2020 - SB.52190 - 135kr

Även rosévinet framställs av producenten Miravelles i Argentina, i samarbete med Ehrmanns vinmakare Inma Peres. 85% Malbec och 15% Pinot noir från odlingar på hög höjd i Mendoza. Jäsningen sker på ståltank vid låg temperatur för bevarande av druvornas frukt och friskhet, buteljering sker hos Ehrmanns i London.

Ljust rosa färg, frisk doft av vita blommor och röda bär, fruktig smak med inslag av röda bär som vinbär, vildhallon, röd citrus och örtkryddor. Servera kyld som aperitif, till färska skaldjur, matiga sallader och till ostar med frisk syra.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.