Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? 
Se det i webbläsaren.

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här!

Vårbasar i Idala

Basaren äger rum den 15 maj utanför Idala församlingshem.

Eftersom vi ännu lever i covid-tider så gäller, liksom föregående år, förbeställning av bröd-och fikakassar, förköp av lotter samt att man måste förboka en tid för besök på själva basardagen.

På plats blir det försäljning av ägg, plantor, blommor, förkläden och tygkassar. Det kommer även finnas ett bord med en mindre försäljning av bröd och bakverk. Samt coronasäkert fika med kaffe och kaka!

För att beställa kassar och/eller boka tid för besök kontaktar man Maj-Britt Andersson, mobilnummer: 070-6224876.

Vi kommer göra 25 brödkassar och 25 fikakassar. Kostnad för en kasse är 300 kr. Dessa brukar gå åt snabbt, så vänta inte med din beställning!

För att köpa från lottlistorna kontaktar man Glenn Jansson, mobilnummer: 076-2351752.
Detta senast torsdagen den 13 maj.
Bland vinsterna finns mockatårtor, blommor, hantverk, ett flertal matkorgar och annat ätbart. Lotterna kostar 10 kr/st. Dragning av vinnare sker den 14 maj. Vi hör av oss så ni som vinner kan hämta er vinst på själva basardagen eller få den hemkörd av oss (om ni bor i närområdet).

Alla pengar vi får in går oavkortat till våra hjälpprojekt i Indien, Tanzania och Lettland!

Välkomna att höra av er!
Hälsar föreningen Idalabodens vänner


Boka plats vid gudstjänst

Under rådande bestämmelser kan man som bekant boka plats vid de gudstjänster som erbjuds i våra kyrkor. Man kan nu boka sin plats digitalt. För att komma till bokningssidan klickar du på knappen nedan.


Eskatologipodden

Eskatologi är kyrkans reflektion om det yttersta: döden, domen, himmel och helvete, liksom den yttersta tiden med Kristi återkomst och allt som är relaterat till den. Vågar vi närma oss dessa saker utan att hamna i rena spekulationer, eller skall vi lämna det därhän?
Jag tror att vi gör klokt i att närma oss det, och göra det på god grund – så långt det är möjligt. Trots allt skall vi alla dö, och behöver redskap för att hantera detta faktum. Den kristna tron är präglad av hoppet, riktad framåt mot människans och hela skapelsens fullkomning i Gud. Målet hjälper oss att förstå vem vi är, här och nu.

I podden intervjuar Bo Westergaard, komminister i Frillesås församling, olika personer som har något att bidra med till denna reflektion.  
Nya avsnitt kommer i den mån som tiden medger, så prenumerera gärna på kanalen för att få notiser om när nya avsnitt ligger ute.


Hjälp oss att fylla kyrkan med nallar!

Eftersom konfirmationen blir annorlunda i år gör vi även kollekten lite annorlunda.

I samband med årets konfirmationer (Ölmevalla och Landa) tänkte vi skänka kollekten till Hampus Stuga. Hampus Stuga är en gren inom organisationen Varberg för LIV/Tuvas Dag/Hampus stuga som jobbar för att uppmuntra cancersjuka barn, deras syskon och familjer. Varberg för liv driver även ett projekt där de besöker barnsjukhus i vårt närområde och delar ut uppmuntringsgåvor.

Fram till den 16 maj har du möjlighet att köpa en nalle som blir besökare under konfirmationen. Alla nallar kommer sedan att skänkas till Varberg för liv som kommer att distribuera nallarna på olika barnsjukhus. De pengar som kvarstår kommer oavkortat att skänkas till projektet Hampus Stuga.

SWISH 123 691 6019 (Onsdagslunch Ölmevalla)Gudstjänster

Här hittar du aktuell gudstjänstkalender för alla våra kyrkor.


Söndagens texter

Vill du på ett enkelt sätt se vilka texter som hör till kommande söndag kan du följa länken nedan.


Läs Löftet digitalt

Här kan du läsa det senaste numret av Löftet digitalt. Du hittar också en lista på artiklarna i tidningen.


Bönepodden

Lyssna till Bönepodden! Varje fredag publicerar vi ett nytt avsnitt och du kan enkelt prenumerera via till exempel Podcaster eller Acast.

facebookinstagram

Kontakt:

www.löftadalen.se

0340 740 500

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter