NYHETSBREV FRÅN RATRIKA.SE

JÄRBO SOFT RAGGI

Här har vi en helt ny typ av sockgarn med nästintill unika egenskaper. Den speciella kompositionen av bambu, premium micro akryl och elastan ger garnet en skön känsla och spänst. Dessutom blir det väldigt mjukt, samtidigt som det får en härlig känsla och mycket god formbarhet. Vissa skulle kalla det för garn, vi kallar det för sockgarnernas framtid!

Soft Raggi från Järbo. Garn av 65% acryl 30% bambu och 5% polyesterelastan. Stickor nr 3. Masktäthet 24-25 m = 10 cm. Nystan om 100 gr (ca 260 m). Maskintvätt 30°C. Till ett par sockor i stl 37-41 går det åt ca 110 gram garn.


Virka med oss i vår!

För att fira att våren snart är här arrangerar vi en rolig virkalong med Svarta Fåret. Vi kommer att tillsammans virka minirutor till en vårfin kudde att pryda trädgårdsmöblerna, picknicken eller båten med. Motivet vi tagit fram är "pixlade" rosor i fräscha vårfärger. Vi kallar virkalongen och kudden för Pixelkudden! Vi kommer även att uppmuntra och inspirera deltagarna att ta fram sina egna pixelmotiv. Det är ingen mysterie-virkalong utan motivet kommer att presenteras i materialinlägget.

Ett kreativt och väldigt enkelt projekt som passar såväl nybörjare som vana virkare som vill utmana sin kreativitet! 

Datum

12 maj - Materialinlägg publiceras på Svarta Fårets blogg
18 maj - Del 1: Så gör du, inspiration, tekniktips och videoguider för hur du som nybörjare virkar en mormorsruta.
25 maj - Del 2: Montering, fästa trådar, snygga avslut
1 juni - Del 3: Fototips och en härlig avslutande tävling


VILDMARK

Mönsterhäfte 9 kallar vi för Vildmark. Våren är här, och visst lockar det med utflykter i skog och mark? Med kollektionen Vildmark vill vi ge dig möjligheten att själv skapa din egen friluftsgarderob. Passform och funktionalitet har stått i fokus i designprocessen - eftersom målet är att kläderna ska sitta bra och fungera i ur och skur för dig som ska bära dem. Praktiska små detaljer som dragkedja, förlängt bakstycke och tumhål blir pricken över i! I kombination med spännande strukturer och flätmönster gör de plaggen både snygga och roliga att sticka.

Tanken är också att du ska kunna kombinera de olika plaggen med varandra beroende på årstid, och på så sätt anpassa din klädsel efter säsong. Naturmaterial som ull, lamaull och silke gör dessutom plaggen tåliga för väder och vind och miljömässigt hållbara i det långa loppet. Vi hoppas att ”Vildmark” ska värma dig på fjällvandringen, fisketuren och skogspromenaden - och att du ska ha glädje av mönstren i många år framöver!

Häftet innehåller 9 mönster till dam och herr och trycks på svenska, norska, danska och finska. De garner som ingår är Svensk Ull, Llama Silk och Tencel Raggi. 

God tur, från oss på Järbo!


JÄRBO FUGAFölj oss i sociala medier

facebookinstagram