Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.Ehrmanns Wines är beläget i London och grundades redan år 1875. Företaget har specialiserat sig på att sourca vin av hög kvalitet, dels exklusiva viner, dels vin som väljs ut för Ehrmanns egna varumärken. De är ledande inom import och framtagande av varumärken anpassade för specifika koncept. I dagsläget samarbetar de med ett 30-tal familjeägda vinhus i 15 olika länder, ett ansvar för miljö och hållbarhet genomsyrar hela kedjan. 

Inspirationen till vinserien Beefsteak Club kommer från 1700-talets London då köpmännen åt och drack tillsammans på Beefsteak Dining Club. Målet med vinerna är att de ska vara just bra matviner. Mat- och vinintresserade kan regelbundet finna nya inspirerande recept och tips på sidan www.beefsteakwine.club. Join the Club !

Beefsteak Club Malbec 2020 - SB.51993 - 135kr - lanseras 10e maj

Vinet framställs av producenten Miravelles i Argentina, i samarbete med Ehrmanns vinmakare Inma Peres. Vingårdarna med Malbec ligger på hög höjd i Mendoza. Malbec är landets viktigaste druvsort för kvalitetsviner. Jäsning i ståltank för bevarande av den rena frukten och buteljering i London.

Tät röd färg, mjuk och fyllig smak med inslag av röda och mörka bär, plommon, viol och tobak. Vinet passar väl ihop med olika kötträtter, gärna nötkött av hög kvalitet vilket också Argentina är känt för.

Beefsteak Club Malbec Rosé 2020 - SB.52190 - 135kr - lanseras 10e maj

Även rosévinet framställs av producenten Miravelles i Argentina, i samarbete med Ehrmanns vinmakare Inma Peres. 85% Malbec och 15% Pinot noir från odlingar på hög höjd i Mendoza. Jäsningen sker på ståltank vid låg temperatur för bevarande av druvornas frukt och friskhet, buteljering sker hos Ehrmanns i London.

Ljust rosa färg, frisk doft av vita blommor och röda bär, fruktig smak med inslag av röda bär som vinbär, vildhallon, röd citrus och örtkryddor. Servera kyld som aperitif, till färska skaldjur, matiga sallader och till ostar med frisk syra.


Ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.

Sempar 2017 - SB.51787 - 145kr

Vinet kommer från Portalegre, en sub-region med högre altitude i Alentejo, nära spanska gränsen. Druvorna växer som Fieldblend, vinrankorna är minst 70 år. Jordmånen domineras av granit och skiffer. Vinet har handskördats och druvorna selekterats noga. Vinet fick jäsa i concretes, tankar av cement följt av 36 månader lagring.

Rubinröd färg, rikt fruktig smak med inslag av körsbär, björnbär, viol, kryddor och en lätt rökighet. Vinet har en frisk syra och en bra struktur som gör det till en bra matspelare. Servera gärna vid lätt kyld temperatur till grillat av ljust och mörkt kött, fågel samt charkuterier. Dess friskhet gör det även till ett bra vin för mingel.

Nat´Cool Tinto 2019 - SB.51900 - 199kr

100% Baga av 80 – 100 år gamla vinrankor från Quinta do Baixo med kalkrik jordmån. Vingården sköts biodynamiskt. Vinet jäser naturligt (utan tillsats av jäst) under 5 veckors tid med tekniken Maceration Carbonique. Buteljering utan filtrering. Drink Me ”naturally, cool and funky” är Niepoorts första vin i kategorin Nat Cool, ett koncept framtaget av Niepoort och flera producenter för viner med minimalt med SO2 (Svaveldioxid) och med moderat alkoholnivå. Dirk vill också visa en ny och modernare sida av druvan Baga.

Ljust röd i blommig, fruktig stil med smak av mogna röda och mörka bär, viol, kryddor och mineral. Vinet är mjukt och samtidigt komplext och påminner lite om en Beaujolais Cru eller Nebbiolo i stil. Servera lätt kyld till ost-och charkbricka, grillat ljust kött och fågel.

Redoma Rosé 2019 - SB.51754 - 177kr

Noggrant selekterade druvor av Tinta amarela, Tourica franca m fl från högt belägna vingårdar i centrala Douro. Vinet fick jäsa i 228 L och 500 L franska ekfat, följt av 5 månader lagring i ekfat. Årgången 2019 gav druvor av exceptionellt god kvalité. Vinet jäser ut till nästan helt torrt, endast 1,7 g restsocker vilket bidrar till en fin balans.

Kristallklar roséfärg, stor doft av röda bär, torkade blommor och ek. Smaken är frisk med fin syra, rikt inslag av röda bär, vinbär, skogshallon, mineral och ekfat. Vinet har 1,7 g restsocker vilket balanserar den friska syran bra. Servera kyld som sällskapsvin, till färska skaldjur men även till smakrika rätter av fisk, fågel och matiga sallader.

Clos de Crappe Branco 2019 - SB.51789 - 209kr

Rabigato, Códega do Larinho, Gouveio, Mavasia Fina m fl från mer än 80 år gamla vinrankor i Douro, vingårdar på 500 m höjd och främst i sydostsluttning. Jordmånen domineras av granit. Handskörd, whole bunch press (hela klasar) följt av jäsning med endast den naturliga jästen i barriques. 9 månader lagring i samma ekfat.

Vinet uppvisar till en början en reduktiv arom, men efter att vinet luftats så öppnar det sig mer och mer och man finner blommiga aromer, fruktiga smaker som persika och carambol, mycket mineralitet, balanserad ekfatston och vinets tydliga struktur balanseras av vinets komplexitet. Serva vid sval temperatur, låt lufta, passar till smakrika rätter av fisk, skaldjur och ljust kött liksom till smakrikt vegetariskt.

Tiara 2019 - SB.51786 - 265kr

Vinet framställs av främst Códega do Larinho, samt Rabigato, Donzelinho, Cercial m fl. Minst 60 år gamla vinrankor på 600 m höjd i centrala Douro. Jordmånen domineras av granit. Druvorna skördades för hand och sorterades, efter kyl-transport i 25 Kg korgar till vineriet sorterades druvorna igen och pressades försiktigt. Vinet fick sen jäsa spontant i ekfat, jäsningen pågick cirka ett år. Ekfaten är gamla 1500 och 2000 L fat.

Códega do Larinho ger en typisk blommig arom, i smaken finns citrus, frukter som päron, litchi, gula plommon och honung. Tack vare odling på hög altitude har vinet fått en markant syra och friskhet, som tillsammans med mineralitet och lätt kryddighet ger ett komplext vin med stor fräschör. Servera kyld som aperitif, sällskapsvin eller till rätter av fisk, skaldjur, fågel eller vegetariskt.  

--------------------------------------------------------------

Niepoort Turris 2016 - SB.93577 - 1 029kr

Kära följare!

Det är återigen dags för en lansering från Niepoort och denna ggn en weblansering av det röda vinet Turris 2016. Lansering 29/4.

Druvorna till Turris kommer från en vingård med minst 130 år gamla vinrankor som aldrig beskärs. Vingården vetter mot söder och ligger på 450 m höjd i Cima Corgo i centrala Douro. Handskörd, noggrann selektering följt av jäsning i ståltank, med 30% stjälkar. Vinet mognade därefter i över 60 år gamla ekfat från Mosel (Fuder) under 12 månader, följt av 24 månader flasklagring.

Rubinröd färg med violett inslag. Doft av röda bär och kryddor, fyllig och komplex smak av röda vinbär, körsbär, rosépeppar, örtkryddor och mineral. Lång frisk eftersmak. Servera gärna vid något sval temperatur till ljust och mörkt kött, ostar och som sällskapsvin vid vårens första trädgårdsmingel.

Årgång 2016 -Efter en kall och regnig vår blev sommaren ovanligt varm och torr, men med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Druvorna skördades i slutet av augusti med en utmärkt kvalitet och perfekt mognad, samt bibehållen syra som ger långlivade viner.  


Sierra Nevada Wanderland Nectarine Ale 7,5% - SB.50714 - 29,90kr

En ny öl från Sierra Nevada i beställningssortimentet från 28e april, hur känns det såhär på en tisdag? Visst känns det bra?

Wanderland kommer på flaska och i 12-pack, kanon till dig & polarna nu när grillsäsongen börjar närma sig.

"Set out and see where the adventure leads. Roam until your paradise appears—like this juicy, golden sunset of a beer. Take it all in with an aroma of just-picked fruit, bold hop flavor, and a bright burst of nectarine. Enjoy the ride."

Jag kommer beställa hem 1st 12-pack per omgående, perfekt "everydayöl".

/Gonzo


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.