Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev

Karlstad Golfklubb 2021


Nu öppnar vi banan!


Som vi har väntat, men nu är vi redo att möta säsongen 2021. 

På onsdag 5/5 kl 12.00 öppnar vi Röd/Blå slinga.

Tidsbokningen kommer att öppna måndagen 3/5 kl. 10.00 och tider går att boka mellan 08.00-19.50 alla dagar. 

Vi har haft en tuff vinter och har fortfarande väldigt kalla nätter, men hoppas nu värmen kommer och är här för att stanna. Gräset är fortfarande i en tillväxtfas så vi kommer i början inte stressa gräset med för låga klipphöjder. Men allt eftersom gräset växer till sig kommer vi succesivt att klippa på lägre höjder. 

Gul slinga och vår puttinggreen behöver fortfarande mer tillväxt, så vi återkommer när vi kan öppna upp dem.

Vi vet hur många ni är som längtat efter att få spela golf och vi skall göra allt för att få ut så många utav er på banan. Vi vill dock be om förståelse för att det kommer vara en hög belastning på bokningen de första dagarna. Ni som inte betalat er årsavgift kommer ej kunna spela utan att erlägga Greenfeeavgift.

Hjärtligt välkomna att njuta av en ny golfsäsong tillsammans med oss på Karlstad Golfklubb!


Ta hand om banan


Det är allas ansvar att ta hand om vår bana och det är extra viktigt nu i början av säsongen då gräset inte är lika starkt.

Olagade torvor och nedslagmärken kan ta flera veckor att reparera sig, så snälla hjälp oss att hålla banan fin.


Bokningsinformation


Vi kommer att fortsätta vårt arbete med tillgänglighet och vill förtydliga några bokningsregler.

  • Bokningar görs via Sweetspot-appen eller via vår hemsida där man nu som Sweetspotanvändare också kan boka sig.
  • Guld och Silvermedelmmar kan ha som max ha 3 bokade tider på 18 hålsbanan och 1+1 på 9 hålsbanan. Bronsmedlemmar kan ha 2+1 bokade tider på 9 hålsbanan samtidigt(+1 innebär att man kan boka ledig tid samma dag, även om du bokat upp dina "andra" tider).
  • Vid högt bokningstryck förbehåller sig klubben rätten att sammanföra 1/2/3-bollar till 4-bollar.
  • Eventuella avbokningar skall göras senast 3 timmar före bokad starttid.
  • Alla starttider skall anmälas/ankomstregistreras senast 10 minuter före start.
  • EJ avbokad eller ankomstregistrerad tid betraktas som ”NO SHOW” och följande avgifter faktureras: Medlemmar 100 kr och gäster full greenfee.


Frågor och svar:

Det står att Guldmedlemmar kan ha max 3 bokade tider på 18-hålsbanan och 1+1 på 9-hålsbanan. Vad innebär detta?

På 18-hålsbanan är antalet bokningar samma som förra året, 3 stycken. På 9-hålsbanan kan man boka en tid i förväg, men om man exempelvis har bokat en runda på onsdag, men önskar spela dagen innan kan man den dagen från och med 06:00 på morgonen boka en tid som gäller samma dag. Man kan alltså på 9-hålsbanan överskrida antalet bokningar, som är 1 stycken bokning i detta fall, samma dag som man önskar spela.

Varför denna förändring jämfört med förra året?

Det är många som vill ha bollränna på 9-hålsbanan och många som vill ha bokning. Det finns både för- och nackdelar med båda. I år kommer det vara bokning mellan 10:00 och 17:50, bollränna gäller övriga tider. Bokning med 1+1 kommer öka tillgängligheten på 9-hålsbanan där vi styr delar av bokningarna till samma dag som man tänker spela.

Hur många rundor kan man spela per vecka?

Man kan i stort sett spela så mycket golf som man orkar, inom ramen för det vi nämnde ovan. Guldmedlemmar har tillgång till alla slingor alla dagar. Silvermedlemmar har tillgång till 18- och 9-hålsslingorna på vardagar med sista bokade tid innan 14:50 + Solslingan alla tider alla dagar. Bronsmedlemmar har tillgång till 9-hålsslingan och Solslingan alla dagar alla tider. Med längre tider för bollränna och lite förändring på bokningsreglerna detta år är förutsättningarna bra för att kunna spela rundor som är planerade i förväg och rundor som man kan spela på kortare varsel.

Hur ska klubben se till så att det inte bokas 4-bollar i systemet men att det bara är 2 personer som står på första Tee trots att ”bollen” är full i systemet?

Nytt för i år är att det bara går att ankomstregistrera sig inom 500m från banan. Samtliga spelare i en bokad boll måste ankomstregistrera sig 10 minuter innan starttid, ankomstregistreringen är personlig. Klubben har rätt att fylla upp bollar som inte är fulla. Ej avbokad eller ankomstregistrerad tid betraktas som ”No show” och följande avgifter faktureras: medlemmar 100kr och gäster full Greenfee. Vi kommer ha Starters och stickprovskontroller oftare detta år vilket vi tror kommer underlätta tillgängligheten.


Kan man fortfarande bara boka starttid via Sweetspot-appen?

Nu kan man boka starttid både via appen och via klubbens hemsida.


Asfaltering utanför kansli och shop


På grund av tjäle och tung trafik gick vägen ner mot Röd slinga/Solslingan sönder. Vi lägger därför just nu om vägen, så på måndag 3/5 öppnar kansli och shop 13.00. Telefontider gäller som vanligt.

Detta påverkar också hur ni tar er till Solslingan så vänligen repektera våra avspärrningar och följ aviserad väg(följ skyltning) till Solslingan.


facebookinstagramyoutube

På Karlstad Golfklubb erbjuder vi service och kvalité, en mötesplats för alla.
Besök gärna vår hemsida på www.karlstadgk.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!