Rent vatten är en bristvara i provisen Rumonge i Burundi där Burundi-Hjälpen arbetar. Det leder till många dödsfall som kan undvikas. Vi fick 2010 en förfrågan från kyrkan i Mugara om att finansiera vattenprojekt för rent vatten i provinsen Rumonge, där de är verksamma.

Att ta upp nya källor i bergen för att sedan föra ner rent vatten till byarna kostar idag ca. 50 kronor per individ och är en fantastisk investering för framtiden. När barn, familjer kan dricka rent vatten minskar sjukdomarna och liv räddas.

I Coronatider är det väldigt viktigt för hygienen, eftersom rent vatten minskar spridningen av sjukdomen.

Vi vill gärna hjälpa till och Burundi-Hjälpen har sedan 2012/13 kunnat ge mer än 400 000 människor tillgång till rent vatten. Fortfarande är det hundratusentals människor som saknar rent vatten.

rent och orent vatten

Vi brukar inte göra några större upprop från Burundi-Hjälpen men vi vill göra dig uppmärksam på att vi står inför en höst som vi inte vet hur den ser ut. Burundi-Hjälpen har ett antal understödjare som ger av sina resurser varje månad och vi är så otroligt tacksamma för det. Vi har även några kyrkor som så fint ger in i vårt arbete. 

Kanske att du som är ledare i en förening/kyrka, vill ta upp detta i ditt ledarteam och se om det fanns möjlighet att vara med och stötta Burundi-Hjälpen med en extra gåva till dessa livsviktiga projekt.

Byborna själva gör allt arbete, gräver alla ledningar, bygger in de nya källorna och bygger vattentankarna i byarna. De äger sedan vattenanläggningen och tar ansvar för underhållet.   Vi vet att detta fungerar väldigt bra med den erfarenhet vi har sedan första anläggningen togs i bruk okt. 2012.

Vill du vara med och ge en slant för att fler människor ska få tillgång till rent vatten och ett bättre liv? Det kan du göra med en gåva idag.

Sprid gärna Nyhets Brevet! Du kan beställa det från vår hemsida. www.burundihjalpen.se

 

Swish 123 582 01 05    eller    Bankgiro 473-1584

Din gåva är avgörande för vårt arbete. Ingen administration dras från insamlade medel. 100% av varje skänkt krona går direkt till arbetet i Burundi.

 

Bli månadsgivare hos Burundi-Hjälpen. Vill du bidra till en mer hållbar värld och förändra livet för människor i utsatthet, varje månad, året runt? Du bestämmer själv månadsbeloppet och kan avsluta ditt månadsgivande när du vill. Bli månadsgivare här!

 

Tillsammans är vi en utsträckt hand till människor som behöver hjälp. En kan inte hjälpa alla, men tillsammans kan vi hjälpa många! Du är en viktig och värdefull del av vårt arbete.

En fjärdedel av alla dödsfall bland barn under fem år beror på förorenat vatten. För 50 kr. pr individ, kan vi under 2021 ge ytterligare tusentals människor tillgång till rent vatten. 

 

Corona-viruset. Vi hör inte om några stora förändringar i landet. Samhället fungerar, affärer och marknader är öppna som vanligt. Man sitter med avstånd i kyrkor och samlingslokaler och handtvätt innan man går in. Vårt arbete i Burundi påverkas inte av Corona.

 

Vi besöker er gärna! På vår Hemsida finns information om vårt arbete, men påminner om att vi gärna besöker er och berättar om Burundi-Hjälpen:s arbete. Låter det intressant? Kontakta oss på burundihjalpen@hotmail.com eller ring 070-233 79 41