Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter från Destinationsutveckling Sörmland

APRIL 2021

Vi hjälper dig locka nya kunder och skapa bokningsbara upplevelser!

Behöver du hjälp att ställa om digitalt, samtidigt som du utvecklar din produkt och skapar nya lockande erbjudanden?! Vi hjälper dig locka nya kunder och skapa bokningsbara upplevelser! 

Stua har precis dragit igång ett spännande utvecklingsprojekt. Projektet heter ”Digitalisering och rådgivning för snabb återhämtning i besöksnäringen” och kommer ge dig stöd och rådgivning kring digitalisering och produktutveckling utifrån ett hållbart perspektiv.

Tillsammans kommer vi arbeta i detta projekt till och med april 2022. Genom projektet kommer du erbjudas åtta individuella rådgivningar, men även workshops och nätverksträffar. Rådgivningen fokuseras kring att arbeta med produktutveckling och digitalisering. Ta chansen att öka din konkurrenskraft du också! 


Sörmland bjuder hela Sverige på livekonsert!

Under sommaren bjuder Visit Sörmland på en digital sändning med livemusik från ett slott i Sörmland. Konserten har nu fått namnet SlottsLive och målet är att stötta lokala restauranger och matproducenter, samt lokala professionella musiker.

Många besöksnäringsföret har drabbats hårt av Coronapandemin och konserten ska stötta företag inom mat och kultur. Konserten finansieras av Sörmlands Sparbank, Europeiska Utvecklingsfonden och Region Sörmland och sker i samarbete med Visit Sörmland, Stua, Stolt Mat i Sörmland och TrädgårdsLive.

Vill du vara en del av detta event och öka din försäljning?

Det vi söker är lokala mat och dryckesaktörer från Sörmland som vill erbjuda något i mat eller alkoholfri dryckesväg inför detta event. Gästen förbokar och beställer maten/drycken hos er och ni väljer själva vad ni vill erbjuda. Ordna en härlig middagskasse, en råvarukorg eller varför inte en ostbricka. Det funkar ungefär som när ni sätter ihop olika matiga paket som inför påsk, jul och andra högtider. Eller om ni redan har befintliga middagskassar/grillkassar/råvarulådor varje vecka, det funkar utmärkt att erbjuda till SlottsLive. 

Vill du finnas med ditt erbjudande under SlottsLive?
Kontakta jessika@stua.se


Bli ambassadör för Sörmland – Sveriges Slottsdestination

Utbildningen passar dig som företag i besöksnäringen. Anpassad för att göra dig till ambassadör och visa för dina kunder att hjärtat klappar för Sörmland. 

Passa på! Fem första företagen att genomföra utbildningen får en passande gåva.

Se trailern för utbildningen

400 slott, gods och gårdar - ett tusental saker att göra.

Vi kan alla tävla om besökarna, var och en på sitt sätt. Men det blir både svårare och mycket, mycket tråkigare.

Om vi istället enas bakom Sveriges Slottsdestination får vi möjlighet att med gemensam kraft konkurrera mot andra internationellt spännande destinationer.


Digitalt vandringsverktyg i Sörmland!

I juni lanserar vi äntligen ett digitalt planeringsverktyg för vandring! Verktyget kommer underlätta för dig som vill vandra i Sörmland. Planeringsverktyget kommer göra det enkelt att hitta leder med hjälp av en karta med tydliga startpunkter. Först ut i juni är sträckor från Sörmlandsleden! Förutom leden kommer du kunna se vart det finns servicepunkter, produkter och upplevelser i anslutning till leden. Behöver du exempelvis veta vart på leden du kan fylla på din vattenflaska så kan du enkelt se det i planeringsverktyget!

Ett verktyg som underlättar både för gästen och för dig som aktör med produkter och upplevelser i anslutning till olika leder runt om i Sörmland, som kan skapa mervärde i planeringen och upplevelsen.

Planeringsverktyget tas fram inom projektet City Country Combo i samarbete med Sörmlandsleden. Verktyget kommer finnas tillgänglig på visitsörmland.se.


Omvärldsbevakning av framtidens trender

ICA har publicerat en framtidsrapport som i år fokuserar på vilka åtgärder (och spännande innovationer) som kan påskynda utvecklingen mot ett hållbart och växtbaserat matsystem. Rapporten beskriver även vad svenska konsumenter tänker om framtiden kring dessa frågor. Bland annat menar nästan hälften av de tillfrågade att de kommer att handla mer svenskproducerat år 2025.

Andra insikter som rapporten belyser är att det lokala lockar allt mer. Konsumenter efterfrågar i allt högre utsträckning livsmedel som producerats i närområdet eller regionen. Även storytelling förutspås blir allt viktigare. Nästan varannan person i Sverige skulle vara mer benägna att köpa svenskt om matvarorna exponerades med mer information om ursprunget och den svenska producenten.

På tal om storytelling. Du har väl inte missat att vi har en digital e-kurs i just storytelling på lärplattformen?


Nya e-kurser inom ESF-projektet

Nu har deltagare i projektet E-kurser besöksnäring Sörmland möjlighet att gå kurserna Digitalisering från Hello Future, samt Produkt och digital utveckling med Stuas egna rådgivare.

Gå med i projektet och få tillgång till de nya kurserna, dessutom får du tillgång till kurserna Ledarskap & Jämställdhet och mångfald.

Vill ni som företag i besöksnäringen erbjuda anställda personalutbildningar kostnadsfritt?

Kontakta karin@stua.se

Vi utvecklar och släpper nya e-kurser varje månad.

Vilka kurser och workshops vill du se härnäst?


Kostnadsfri rådgivning

Vi erbjuder gratis rådgivning för dig och ditt företag inom besöksnäringen i Sörmland, genom digitala möten.

Få hjälp med bland annat prissättning, merförsäljning och strategi för sociala medier.

Boka rådgivning här.

Evenemang på Visit Sörmland

VisitSörmland.se utvecklas och nu finns den efterlängtade evenemangskalender uppe! Tipsa om ditt evenemang eller erbjudande så fyller vi tillsammans kalendern med massor av härliga evenemang och erbjudanden.


Stödinsats för besöksnäringen

Du som behöver rådgivning och stöd i din verksamhet kan höra av dig till oss på Stua för att bli kontaktad av en rådgivare. All rådgivning sker under sekretess.

Du kan även få hjälp att sprida dina erbjudanden via Visit Sörmlands och Stolt mat i Sörmlands digitala kanaler. 

Kontakta rådgivningen stödinsats:

radgivning@stua.se
eller
telefon 0155-22 08 00


Vill du boka upp ett rådgivningstillfälle

eller komma i kontakt med oss?

stua@stua.se

0155 22 27 70

Prenumerera på vårt RSS-flöde för fler nyheter

Besök oss på eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.