Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

ALLT INOM LÅS & BESLAG - UPPTÄCK NYA GOTHES.SE

Ett lås eller beslag är visserligen en liten detalj i ett stort projekt. Men utan rätt produkt på plats, precis när du behöver den, är det en detalj som kan växa till ett stort problem. Vi på Göthes Industribeslag AB erbjuder ett heltäckande sortiment inom lås och beslag och vet hur viktigt det är med snabba leveranser och pålitlig service. Nu lanserar vi en ny och förbättrad e-handel för att göra det ännu smidigare och bekvämare att handla av oss. Välkommen in!

Upptäck nya gothes.se

Några snabba:

 • Över 10 000 produkter från ledande leverantörer. Sök i vårt breda sortiment, hitta produktinformation och se bilder i 3D. Spara dina favoriter i inköpslistor.
 • Se lagerstatus och pris direkt. Som inloggad företagskund ser du rätt pris och aktuell lagerstatus direkt online.
 • Snabba och säkra leveranser. Följ din beställning, spåra gods och få notifikationer på allt som händer med din order.
 • Alltid personlig service. Behöver du hjälp att hitta rätt produkt? Ring eller maila så hjälper vi dig. Vi har över 150 års erfarenhet och kan svara på det mesta som rör lås och beslag. Du når oss på 010-483 40 25 eller order@gothes.se.

Välkommen att upptäcka vår nya e-handel!

Till gothes.se

Trevlig Valborg och Tack för att du läser Up to date

Med vänliga hälsningar

Patrik Östlund

NYA 300 SERIEN FRÅN ROBUST

Efter mycket Covid-relaterat strul och tester fram och tillbaka är äntligen den nya serien godkänd och all dokumentation på plats.

Elslutbleck 300-serien är deras första elslutbleck som klarar listtryck. Med andra ord ett tåligt och kompakt elslutbleck som motsvarar marknadens efterfrågan. Det är brandklassat, klarar listtryck, har multispänning och dubbla kopplingsplintar. Ett stort plus är att ROBUST nya 300-serien passar i deras redan etablerade monteringsstolpar i S-serien.


Egenskaper för nya 300 serien:

 • Rättvänd funktion (låst i strömlöst läge)
 • Listtryck 80 kg
 • Brythållfasthet 1 200 kg
 • Brandgodkänd EI120/E120
 • Inbyggt transientskydd
 • Låshus, vridfall och montagestolpe i rostfritt stål
 • Yttermått: 78x28,5x20,1 mm
 • Certifierat enligt EN14846:2008


ELSLUTBLECK 322 BRAND RÄTTVÄND 10-30V

LÄS MER >

ELSLUTBLECK 332 BRAND RÄTTVÄND KOLVKONTAKT 10-30V

LÄS MER >

ELSLUTBLECK 334 BRAND RÄTTVÄND KOLV & ANKARKONTAKT 10-30V

LÄS MER >


NYHET FRÅN SIMONSWERK

KEEP CLOSED är en serie magnetiska lås och tillbehör för invändiga trädörrar som erbjuder ett smart och snyggt designalternativ till traditionella innerdörrslås.

Innovativ, modern och användarvänlig är några karaktäristiska ord för att beskriva det nya magnetlåset från SIMONSWERK. De magnetiska låspunkterna är dolda i dörr eller karm och aktiveras när dörren är i stängt läge. Förutom ett snyggt draghandtag är då inget annat synligt. Produkten utmärker sig också i sin enkelhet att öppna och stänga. Det är dessutom tystgående, slitstarkt och pålitlig.

TYST ÖPPNING OCH STÄNGNING

Trädörrar inomhus bidrar till den varma atmosfären och är ofta en del av det invändiga designkonceptet. Funktionsdetaljer såsom lås och gångjärn påverkar mycket på dessa mer rena designkoncept. Magnetlåset håller dörrbladet stängt och det krävs bara ett litet tryck eller drag för att öppna och stänga dörren. Det finns med andra ord inga behov av att manövrera ett trycke, vred eller nyckel. Hållfastheten på magneterna kan justeras individuellt och håller dörren säkert i rätt position. Läs mer >

INDIVIDUELLA TILLVAL

KEEP CLOSED kan användas på träluckor och trädörrar med eller utan överfalsad dörr. Med rätt tillbehör passar det även bra i glasdörrar med karm i trä eller aluminium.

Magnetlås KCM 50 och det magnetiska slutblecket KCM 50/H formar en perfekt enhet. För dörrar som är extra höga kan fler magnetlås monteras. Produktöverblick >

ALTERNATIVA DRAGHANDTAG SOM TILLVAL

De eleganta draghandtagen KCH 1700 och KCH 1200 behöver inte borras. De fästs i stället enkelt med självhäftande tejp som redan sitter på handtagen vid leverans. De finns i fem olika ytbehandlingar och kan monteras förutom på trä också användas på glasdörrar.


OLDA LANSERAR NY GENERATION AV ROSTFRIA SKYDDADE GOLVBLECK MED ÖKAD SLAGLÄNGD

OLDA Innovation har sedan 1992 skaffat sig erfarenhet av utveckling, konstruktion och tillverkning av automatiska och manuella kantreglar, dörrstopp och koordinatorer. De nya serierna av skyddade golvbleck, FS och FSR, är gjorda helt i rostfritt stål och passar för kantreglar från Ø 8 till 15 mm.


Öppningen med fjädrande hylsor (Ø 13 respektive 16 mm) garanterar en säker låsning av passiva dörrblad i dörrar med hög passagefrekvens genom att hindra smuts och grus att fastna i golvblecket. Den ökade slaglängden på de skyddade golvblecken FS/FSR ger både en säkrare låsning tillsammans med en kantreglar och en bättre anpassning till automatiska tätningströsklar.

De två FS/FSR serierna är därmed anpassade för reglar antingen mellan Ø 8 – 12 mm eller Ø 10 – 15 mm beroende på den aktuella hylsstorleken. Minskat glapp mellan regel och golvbleck ger möjligheter att förbättra dörrpartiets ljudkomfort samt klara dagens ökade rök- och brandkrav.


De nya skyddade golvblecken från OLDA har alla en slaglängd (22 mm) för starkare låsning och anpassning till krav på ökade slaglängder för kantreglar ihop med automatiska tätningströsklar.


Båda serierna har ett hus med Ø 22 och höjd 50 mm så man enkelt kan byta serie utan att behöva borra om monteringshålet. Rekommenderade håldimensioner är Ø 22 – 24 mm med ett djup mellan 49 - 55 mm beroende på vald monteringsmetod.


OLDA FS 12/15 serien med rundade hörn för traditionell skruvmontering av skyddade golvbleck huvudsakligen i trösklar av trä, aluminium och stål.


OLDA FSR 12/15 serien för flexibel limning (anpassning mot regel) direkt i solida golv huvudsakligen av klinker, marmor, sten och trä men även aluminium och stål.

 • Det nya huset har två rillor som möjliggör extra fast limning i golv.
 • Huset har även en fast botten som förhindrar att lim tränger in i huset och negativt påverkar den fjäderbelastade hylsan.

OLDA FSR 30 fästblecket med en ytterdiameter 50 mm används för att skruva fast FSR 12/15 antingen direkt i trösklar eller solida golv.

 • Ger en elegant monteringen med minimalt platsbehov (totalhöjd endast 2 mm), speciellt vid montering direkt i golv tillsammans med exempelvis tröskellösa pardörrar.

OLDA FSR 12 (överst vänster) respektive OLDA FSR 15 (överst höger) limmande i ett trägolv och tröskel. Traditionell tröskelmontering av OLDA FS 12 (underst vänster) samt skruvmontage av OLDA FSR 15 tillsammans med OLDA FSR 30. Samtliga montage har endast en höjd av 2 mm.

De rostfria OLDA FS och FSR serierna har samma diameter och höjd på husen, så man enkelt kan byta serie utan att ändra monteringshålet. FS skruvas (vänster) och FSR limmas (höger) i bilden. De fjädrande hylsornas öppning (A) är Ø 13 respektive 16 mm och garanterar en säker låsning av passiva dörrblad genom att hindra smuts och grus att fastna i golvblecket.

OLDA FSR 12 ger en flexibel montering genom limning med enklare anpassning mot regeln direkt i solida golv – huvudsakligen av klinker, marmor och sten men även trä, aluminium och stål.


DÖRHÅLLARE ZE

 • Mycket stark och solid design
 • Bekväm manövrering med foten
 • Mycket stabil med höljet i ett stycke
 • Dörrhållarna är rostfri. Alla metalldelar är av aluminium eller rostfritt stål och är idealiska för användning utomhus eller i fuktiga miljöer.
 • Säkert grepp även på polerade eller ojämna golv då en inbyggd fjäder trycker foten mot golvet.
 • Slaglängd 80, 120, 160 mm
 • Standardfärger: Silver, Svart RAL 9005 och Vit RAL 9010

Till produkterna >


FASHIONABELT OCH TRENDIGT: ALUMINUM HANDTAG I MATT SVART

Det är inte utan anledning varför svart är en så populär färg för dörr och fönsterhandtag - beroende på hur de kombineras kan de skapa väldigt olika effekter i rummet: elegant och diskret eller kontrastfullt och levande.

En av HOPPE’s mest populära serie, Stockholm finns i matt svart F9714M - både som dörrhandtag och som fönsterhandtag, tillgängliga med eller utan inbrottsskyddad teknik.

HOPPE handtag i svart matt tillverkas av aluminium, ett idealiskt material för dörr- och fönsterhandtag. Det naturliga korrosionsskydd som bildas när materialet bearbetas ger extraordinär motståndskraft mot miljöpåverkan och mekaniska skador. Vidare har aluminiumhandtag inga negativa effekter på hälsan och kan återvinnas 100% utan förlust av kvalitet.

Handtagen kräver ingen särskild vård, all smuts kan avlägsnas enkelt med en fuktig trasa.

Precis som alla HOPPE produkter, är handtagen i färgen F9714M tillverkade i Europa och omfattas av tio års garanti på mekanisk funktion.

För mer information kontakta Göthes Industribeslag på vårt order- & servicenummer 010 48 34 025.


Schall-Ex® L-8/30 WS ATHMERS SENASTE OCH SMALASTE TRÖSKEL

Schall-Ex® L-8/30 WS automatisk tätningströskel är avsedd för att i kombination med Schall-Ex® L-15/30 WS, uppnå en högre ljudisoleringsnivå i dörrar genom parallell montering i dörren.

Schall-Ex® L-8/30 WS kan också användas i den passiva dörrhalvan, i pardörrar vid sidan om en kantregel.

Schall-Ex® L-8/30 WS är även lämplig för branddörrar.

Fördelar med Schall-Ex® L-8/30 WS automatisk tätningströskel:

 • Rörelsen är helt vertikalt för att uppnå maximal täthet mot karmen
 • Har en pendelfunktion för att kompensera mot ojämna golvunderlag
 • Når en ljudreduceringsnivå på 49 dB (vid 7 mm golvspringa i attrapp)
 • Har en max tätningsrörelse på 20 mm
 • Garanterad till 1 000 000 cykler.
 • Justering av Schall-Ex® L-8/30 WS görs utan verktyg
 • Kan kortas ner med 100 mm.

För mer infromation kontakta Per Yman på per.yman@gothes.se

HÄVDA DIN FRIHET

Regler, normer och rekommendationer finns i dussintals. Ibland utryckta i skrift och andra gånger helt oskrivna. Som kreatör måste anpassning ske till balansgången mellan uppdragsgivare och den röda tråden i designen. Genom smarta lösningar kan kreatören hävda sin designfrihet. Och smarta lösningar finns där även om vi inte alltid ser och känner till dem. Särskilt när det kommer till dörrbeslagning.

FritsJurgens produkter
Det finns fyra pivotgångjärnsystem tillgängliga, alla med olika funktioner, för att skapa en lösning för varje typ av pivotdörr: 

 • System One, ett pivotgångjärn med en enda pivotpunkt som tillåter 360° rotation. Viktkapacitet  0-500  
 • System 3, ett självstängande, 360° roterande pivotgångjärn med uppställningslägen. Viktkapacitet 40-350  
 • System M, ett självstängande, justerbart pivotgångjärn för både enkel- och dubbelverkande dörrar med mjukstängning, öppningsbroms och uppställningslägen. Viktkapacitet 20-210  
 • System M+, ett självstängande, justerbart pivotgångjärn för både enkel- och dubbelverkande dörrar med mjukstängning, öppningsbroms, tillslagseffekt, extra justerbar dörrörelse och uppställningslägen. Viktkapacitet 20-500 kg.

För mer information, kontakta gärna Per Yman på per.yman@gothes.se alt. vår orderavdelning order@gothes.se eller 010-482 40 25

NY FÖRBÄTTRAD DESIGN

Vi har nu förbättrat vår design i listvyerna. Vi har flyttat på artikelnummer, varumärke och varumärkes-ID, allt för att ge mer plats åt det vi tror är viktigast för er som kund, nämligen produktens egenskaper. Vi har dessutom justerat artikelkorten för att få plats med lite större bilder på produkterna.

VÅR BREDD AV ARBETSBORD

Vi är stolta över att kunna erbjuda både bredden och djupet vad gäller arbetsbord till industrin.
Allt ifrån fasta arbetsbord till utsugsbord och dragskåp. Vi har även kompletta packarbetsplatser och våra höj och sänkbara Flexbord.
De flesta arbetsborden kan kompletteras med våra genomtänkta tillbehör, såsom pelare med hyllor, belysning, verktygspaneler etc.

För mer information och/eller beställning kontakta Göthes Teknik på 010 483 40 80

NYA NORMER & GUIDELINES FÖR SÄKRARE SMARTA FASTIGHETER

Fastigheter blir i allt högre grad uppkopplade med olika smarta prylar och system. Idag saknas heltäckande regler eller guidelines som sätter nivån för säkerheten i systemen. SSF kommer därför att ta fram normer och guidelines som ska hjälpa både konsumenter och fastighetsägare. 


– För den enskilde fastighets-, eller bostadsinnehavaren blir det mer och mer komplicerat att välja system och prylar som är säkra och trygga inte bara för stunden utan under hela dess livslängd, säger Mats Moberg, Normchef på SSF Stöldskyddsföreningen. 

FAKTA & ÅTTA SNABBA

Josef Strandin - Logistikansvarig

E-post: josef.strandin@gothes.se

Telefon: 010 - 483 40 26

 • Ålder: 28 år.
 • Familj: Sambo Elin & snart en dotter.
 • Bor: Hus i Hosjö, ett stenkast från Göthes. (Om man kastar långt)
 • Bakgrund: Läste till Elektriker på gymnasiet och efter studenten arbetade jag hos Faluplast i ca. 4 år innan jag fick möjligheten att börja här på Göthes.
 1. Fritidsintressen: Motorsport, MTB, Padel samt umgås med familj & vänner. 
 2. Favoritsport & lag: Formel 1, favoritlaget är såklart LEKSANDS IF. 
 3. Oanad talang: Fotografering.
 4. Äter & dricker helst: Trevlig köttbit från grillen & en kall öl.
 5. Livsmotto: ”Lev som du lär” & ”Efter regn kommer alltid solsken” 
 6. Favoritpryl: Mountainbiken. 
 7. Tre goda egenskaper: Noggrann, lojal & positiv.
 8. Drömresa: Road trip i Staterna. 

Stefan Eriksson - Logistikförman & Arbetsledare

E-post: stefan.eriksson@gothes.se

Telefon: 010 - 483 40 28

 • Ålder: 53 år.
 • Familj: Gift med Helena sedan 1995. Två vuxna barn Moa 23 år och Hugo 22 år.
 • Bor: På farmen i Ruptjärn, Sundborn utanför Falun.
 • Bakgrund: Efter 32 år i VVS branschen började jag på Göthes 2016.
 1. Fritidsintressen: Friluftsliv, MTB cykling och golf.
 2. Favoritsport & lag: Golf och längdskidor.
 3. Oanad talang: Fönsterputsning.
 4. Äter & dricker helst: Grillat i alla former med en kall pilsner/glas vin.
 5. Livsmotto: Lev här och nu!
 6. Favoritpryl: Min mountainbike.
 7. Tre goda egenskaper: Omtänksam, äventyrlig och lyhörd.
 8. Drömresa: Nashville.


400 ÅRS SAMLAD BESLAGSERFARENHET

Efter många år hos Göthes, tillika i beslagsbranschen har vi nu tillsammamns samlat ihop 400 års erfarenhet av att arbeta med beslag. Det  gäller den samlade erfarenheten från vår sälj-/marknads/logistik personal inom Göthes Industribeslag. 

Har du frågor och funderingar kring lås &  beslag, hitta gärna din kontaktperson via vår kontaktsida. Kan inte den första personen svaret på din fråga har nästa eller nästnästa person svaret. Vi går inte bet föränn vi har nått 400 långa år ;-)


Hur ofta diskar du egentligen vattenkokaren? Många resonerar nog att man har ju ändå bara vatten i den men titta noggrant i den så kommer du förstå varför du borde rengöra den då och då.

I vattenkokaren, precis som på andra områden man använder till vatten blir det lätt kalkavlagringar som inte ser speciellt fräsch ut. Som tur är finns det ett superenkelt knep för att kalka av vattenkokaren, till och med för den late!

Koka citron

Citron har ett surt pH-värde som är väldigt effektivt mot kalk. Det du ska göra är att fylla upp vattenkokaren, droppa i en klyfta citron och låta det koka upp några gånger.

Voilà, avkalkad och klar!

Det finns absolut roligare saker än att städa ugnen, speciellt när man har massa inbrända matrester som vägrar släppa. Oavsett hur mycket man skjuter på det kommer det dock en dag när man måste ta tag i det.

Nästa gång du behöver rengöra ugnsluckan kommer du inte behöva svära lika mycket. Vi har nämligen ett superknep som gör rent luckan på nolltid. Allt du behöver är en diskmaskinstablett.

Så här gör du

Till att börja med ska du använda handskar, diskmaskinsmedel innehåller blekningsmedel och annat som inte är så trevligt att få på händerna.

När handskarna är på fuktar du diskmaskinstabletten lite och sen börjar du gnugga på ugnsluckan. Du kommer se hur smutsen försvinner med bara en enda tablett.

TREVLIG VALBORG ÖNSKAR VI ER FRÅN GÖTHES INDUSTRIBESLAG

Valborg är en engelsk prinsessa som hämtas till Tyskland av ärkebiskopen Bonifatius för att hjälpa till att kristna tyskarna. Hon blir med tiden abbedissa i nunneklostret i Heidenheim där hon avlider år 779. Hon blir helgonförklarad år 870. 

Dags för ännu en fjäder i hatten eller en knappnål i västen. Majblomman är en alldeles särskild prydnad att bära när så många flitiga barn skramlar ihop närmare åttio miljoner kronor till förmån för barn som inte haft samma goda tur i livet. Något mer behjärtansvärt står knappast att finna under solen. 
För 20 kr blir man med blomma och kan stolt signalera något gott. Nåväl, det är en alldeles speciell känsla när värmen kommer med majsolens sken som får oss att tänka på Karin Boyes dikt, Morgon. 

När morgonens sol genom rutan smyger, 
glad och försikti, 
lik ett barn, som vill överraska
tidigt, tidigt en festlig dag --
då sträcker jag full av växlande jubel
öppna famnen mot stundande dag --
ty dagen är du, 
och ljuset är du,
solen är du,
och våren är du,
och hela det vackra, vackra, 
väntande livet är du

Morgon av Karin Boye


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


Följ oss på Social Media

facebooklinkedininstagramyoutubepinterest

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!