Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

NYHETSBREV TURISM MAJ


När blommar körsbärsträden?

Det är den vanligaste frågan vi får just nu och den är alltid lika svår att svara på, men det brukar ske runt mitten på maj. En sak är säker, än har de inte slagit ut! Många tänker bege sig ut i Valle för att få se detta vackra skådespel. Är det knôkartjockt på parkeringen så kan det vara bra att ta en titt i Vallekartan för alternativa parkeringar. Ladda ner den här.


Parkguide

Nu när våren är här och allt börjar grönska kan det väl vara ett bra tillfälle att upptäcka Skaras fina parker och grönområden? Då får du se hur gingko, katsura, kaukasisk vingnöt, himalayabjörk och näverhägg ser ut! Läs mer och ladda ner den fina parkguiden här.

Naturpasset

Under perioden 20 april-15 augusti hittar du 30 kontroller i Petersburg söder om stan. Ett roligt sätt att uppleva naturen och samtidigt få motion! Priser delas ut bland deltagarna som lämnar in sitt ifyllda startkort. 
Läs mer

Expedition 15

Har du tänkt på att vi har 15 unika platåberg i vårt närområde? Som en uppmaning att utforska dessa har Platåbergens Geopark tagit fram en krysslista där du kan bocka av dina expeditioner och dessutom få en goodiebag. Läs mer och ladda ner den här.


Naturum har öppnat

Naturum Hornborgasjön har äntligen öppnat för i år! De har öppet torsdag-söndag kl 10-16 och tar emot max 20 besökare åt gången. Läs gärna mer inför ditt besök på deras webbplats.

Foto: Lukasz Warzecha


Ta hand om varandra och naturen

Äntligen är det vår och det är ännu trevligare att vara utomhus! Därför är vi också många som vistas i samma områden. Naturvårdsverket har samlat många tips som kan vara bra att ha koll på! Läs mer

Nytt på stan

Som vi längtar! Till vadå? Att få äta pizzorna från Vedens lustgård! Den 28 maj slår det här sköna gänget upp portarna till sin vedugnspizzeria och startar med take-away mot förbokning. Lokala råvaror, svensk landsbygd och ett leende på läpparna, vad kan slå fel? Håll dig uppdaterad på deras Instagram.

Foto: Elinz Fotografi


Hälsa på Landet

Får du besök som behöver någonstans att bo? Hälsa på Landet är ett relativt nytt boende utanför Varnhem med 4 rum. Den vackra gården är från 1800-talet och varsamt renoverad.  Läs mer och boka

På Gång-bladet

Tyvärr, inget På gång-blad denna månad heller!

Håll gärna utkik i Skaras evenemangskalender där vi fyller på så fort vi får in något evenemang, vare sig det är på en fysisk plats eller hålls digitalt! 


Informationslåda

Nu finns det en informationslåda uppsatt utanför Stadshuset där du kan hämta broschyrer och kartor om Skara med omnejd, utbud efter säsong!


facebookinstagram

Skara Turistbyrå │ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-32580
www.skara.se/turismturistbyran@skara.se

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.