Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Hur har din sommar sett ut?


Behåll mjukheten i kroppen efter semestern

Sommaren är för all del inte över än men semestern är slut för egen del och den har varit underbar, med mycket vila och tid för familj och båtliv. Självklart har det blivit träning både i båten och på land. 

Men snart är faktiskt hösten här och med den, en viss förväntan. Skolorna börjar, luften blir kyligare och vi kommer i bästa fall tillbaka med mer energi och fler samtalsämnen. Förhoppningsvis lite mjukare i axlar och rygg, kanske för att vi inte suttit framför en dator, vilket vi gjort i nästan ett helt år. Och säkert med ny energi att sätta igång med sådant som man inte orkade innan semestern.

Nu ska vi behålla denna sköna känsla, tycker jag. Nedan kommer därför tips på kontorsstretch för att du ska behålla din mjuka känsla i nacke, rygg och ben. 

Varmt välkommen tillbaka ni också!

/Annika


Kontorsstretch och mjuk kropp

Här nedan ommer tre tips på kontorsstretch som med fördel kan göras flera gånger per dag och direkt från stolen och din arbetsplats...

Axlar/rygg

Placera händerna på kanten av skrivbordet och rulla bakåt i din kontorsstol tills huvudet är mellan armarna och du tittar på golvet. Du kan också stå upp och göra övningen (se bild). Håll kvar positionen i ca. 10 sekunder. Upprepa om det känns bra.

Baksida lår

Placera ena foten på en pall, ett skåp e.dyl. Med rak rygg, fäll överkroppen framåt från höften och känn hur det sträcker på baksidan av låret.

Nacken - ack så viktig

Ta tag med höger hand om stolssitsen. Dra in hakan och luta huvudet försiktigt åt vänster samtidigt som du håller emot med höger hand (utan att spänna nacke och axel) så att det sträcker skönt på höger sida av nacken. Upprepa åt andra hållet.


Detta händer hösten 2021

Vi är fortfarande 4 personliga tränare; 2 i Åkerberga, en i Täby och en på Södermalm, som gärna kommer hem till just dig för att hjälpa dig att komma igång med eller utveckla din träning.

Fredags-Annika startar igen. Varje fredag kommer jag att på Facebook och instagram ge matnyttiga tips och råd om träning och hälsa.

Hemsidan håller på att uppdateras och därmed utvecklas. Jag hoppas att lanseringen av den nya sidan ska ske under hösten.

På hemsidan och på sociala medier sker en löpande uppdatering kring aktiviteter som vi bjuder in till. Som ett exempel kommer ni att få prova på ett stavgångs-pass lite senare i höst, med både teknik och olika övningar med stavarna.

Ha en fortsatt fin vecka och helg!


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!