Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 12 2021


Hej på er alla

Boka in den 9 maj! Då kör vi prisutdelning via Follow Me, det vill ni självklart inte missa. Jag vet många som hoppas på att få ta hem Hejapriset till sin förening!

Cheerforum kommer genomföras under två dagar och kommer vara helt digitalt i år. Det kommer vara i mindre skala än tidigare år men vi hoppas ändå att ni alla kommer hitta några klasser som kan intressera er.

Vi har bett er innan om detta, att vi vill ber er att ändra en inställning i IdrottOnline. Det är 15 föreningar som redan åtgärdat det. Det gäller en inställning för att vi lättare ska kunna få fram korrekt information och kontaktuppgifter till er. Vi har kallat till en Ordförandeträff den 9 juni och denna inbjudan har gått ut via mejl. För att den inte ska missas vill vi skicka den både till föreningens epost och till ordföranden i er förening. Så vi ber er igen att följa instruktionen nedan och göra ändringen i IdrottOnline, det tar inte lång tid. Behöver ni vägledning och hjälp får ni höra av er. Jag säger tack för hjälpen så länge!

Vi efterlyser också bilder från er verksamhet, vi vill belysa alla delar av våra fantastiska sport och börja bygga upp en bildbank. Men för att göra detta behöver vi hjälp av er som är ute i verksamheten. Så läs informationen nedan i dagens Cheerinfo och hjälpa oss att skicka in foton. Det ska bli roligt att få ta del av all er fina verksamhet i bild!

Ni missar väl inte att söka kompensationsstöd för föreningar, från den 7 maj till den 21 maj kan ni skicka in er ansökan via IdrottOnline.

Vi har fått in information om Jamfest och datum för 2022. Boka gärna datumet redan nu!

RF-SISU Västa Götaland erbjuder en föreläsning den 28 maj som är kostnadsfri att merverka på. Mer info i detta Cheerinfo.

Önskar er en fin vecka och fantastisk Valborg och 1 maj. Var rädda om varandra och er själva!

Kia
Er Föreningskonsulent


Digital bedömning; Prisutdelning och publicering

Nu har alla lämnat in sina filmer till den Digitala bedömningen. Vi har så många som 141 deltagande lag, vilket är jätteroligt! 

Den 9 maj 15.00 är det digital prisutdelning för den digitala bedömningen på Follow-me. Då kommer även bidragen att publiceras, så missa inte detta!  

Digitala bedömningen 2021 sker i samarbete med ”Tillsammans för fler i rörelse” som är ett initiativ startat av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel. De kommer även att, tillsammans med SCF, dela ut ett Hejapris á 5000 kr på digitala bedömningen till laget som vinner priset “Crowd Pleasing Cheer”. Laget får då möjlighet att skänka pengarna till valfri förening, inkl. sin egen, för att fler ska ha möjlighet att komma i rörelse.  


Cheerforum 19-20 juni

Nu är datumet satt för Cheerforum 2021!

I år blir det i ett annorlunda format då vi kommer genomföra och erbjuda Cheerforum helt digitalt och i mindre skala.

För att ha något att se fram emot redan i vår har vi valt att placera Cheerforum den 19-20 juni. 

Cheerforum kommer i år att rikta sig mot tränare. 

Har ni förslag på klasser ni vill lyssna på? 

Håll utkik på vår instagram där vi kommer ha en frågestund inom kort gällande detta. 

Mer information om speakers och anmälan kommer under maj.


IdrottOnline - inställningar

Får vi be om er hjälp? Följ denna instruktion för ändringar i Idrott Online.

15 föreningar har följt tidigare uppmaning att gå in och ändra i Idrott Online. Vi bad er alla för några månader sedan att gå in och göra en ändring i Idrott Onlines inställningar. Detta för att vi som förbund ska kunna se och hitta kontaktuppgifter till era föreningsledare och styrelser på olika sätt.

Vi har i denna vecka bjudit in till en Ordförandeträff där vi gärna vill att inbjudan ska gå till både föreningen och till ordföranden. Men vi kan inte se kontaktuppgifter till er ordförande om ni inte tillåter oss.

Logga in på er IdrottOnlinesida.

När ni är inloggade går ni in under Administration - Inställningar och då kommer ni till bilden nedan.

Här ändrar ni sen "tillåt organisationer att se och uppdatera personuppgifter" från "Nej" till " Endast läsa"


Ny omgång med kompensationsstöd för föreningar

Regeringen gav den 1 april besked om ytterligare stöd (totalt 1,35 miljarder kronor) till idrottsrörelsen till följd av pandemin. Beskedet innebär att föreningar och förbund snart kan söka kompensationsstöd för januari-april 2021.

Ansökningsperioden är från 7 maj till 19 maj kl 12.00 och gäller ekonomiska förluster för perioden 1 januari till 30 april 2021.


Efterlysning av bilder 

SCF vill belysa hela vår aktuella verksamhet och allting som cheerleading innebär i vår kommunikation. I dagsläget har vi främst tillgång till tävlingsbilder med ett begränsat urval.  

Därför efterlyser vi bilder inom ett antal olika områden: 

  • Tävling och träningsbilder från vuxen/masters-lag 
  • Träningsbilder från cheerlag/pomlag/paracheerlag på olika nivåer och åldrar 
  • Träningsbilder från mixade lag/herrlag på olika nivåer och åldrar 
  • Bilder från matchverksamhet (sideline-cheer) 
  • Bilder på tränare som coachar/står vid sidan av mattan från både träning och tävling 

Med träningsbilder menar vi bilder från hur det kan se ut när ni tränar i era hemmahallar samt utomhus. 

Det måste finnas tillåtelse att använda bilderna ni skickar in. Ange vem som är fotograf när ni skickar in bilderna.

Bilder som skickas in tillåts att av SCF användas fritt.  

Bilderna behöver även:

  • Vara av god kvalitet
  • Inte visa företagsloggor (föreningsloggor är okej)
  • Ha godkännande av de som finns med på bilden 
  • Uppvisa sportslig anda och spegla idrotten på ett positivt sätt 

 Kan ni hjälpa oss?


JAM FEST Nordic 2022

JAM FEST Nordic 2022 kommer att vara den 30/4 - 1/5 i Rosvalla Nyköping.

Boka in datumet redan nu!


Digital morgonföreläsning: Kalle Norwald Stötta unga möta machokultur, sexliv, porrens tillgänglighet

2021-05-28 kl 8:30-9:30

Kalle Norwald är socionom och specialist i sexologisk rådgivning, även känd från tv och radio. Under sin föreläsning kommer han att behandla temat machokultur i koppling till sexliv och tillgängligheten till porr.

Kalle pratar till vuxna om hur vi kan hjälpa barn och ungdomar i samtal om sexliv och porr. Han förmedlar också forskning på området. Kalle förklarar även vad en vuxen kan göra när någon öppnar sig eller berättar om ett sexuellt övergrepp. Hur hanterar man en sådan situation?

Teman som väcker känslor är många gånger svåra att arbeta med, och pornografi är ett av de ämnen han föreläser om som väcker flest och starkast känslor.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.