Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 17, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Grattis till oss!!!

Vi har återigen vunnit Sveriges Släktforskarförbunds pris för största faktiska ökning av antalet medlemmar, denna gång för år 2020.

Det är kanske inte så konstigt för vi har ju allt! Medlemsportalen, nyhetsbrevet, Facebooksida och grupp, hemsida, lokalen, kurser, föreläsningar, träffar och möten.

Ha en trevlig helg!Hitta rätt lätt

Ingen har väl undgått att Hallands Släktforskarförening har tagit fram ett antal handledningsfilmer, framför allt för att underlätta sökningarna i Medlemsportalen. Länkar till de olika filmerna finns utlagda på vår filmsida. Sidan har nu kompletterats med små bilder för att lättare och mer överskådligt hitta till de olika filmerna. 


Behöver du hjälp?

Har du problem med att läsa, hitta en soldat, släkting eller bouppteckning? Hallands Släktforskarförening erbjuder dig hjälp med dina frågor – i stort som smått.

Måndagar varannan vecka (udda veckor) finns erfarna släktforskare på plats. Mellan kl 14 och 16, via Zoom.

Maila in dina frågor till info@hallandsslaktforskare.se före kl 12 torsdagen före hjälptillfället. Ingen avgift.

Nästa släktforskarhjälp är den 10 maj.


Är du en fena på släktforskning?

(eller har lite koll)

Vi söker både kursledare och föreläsare till vår verksamhet, som förhoppningsvis kan komma igång till hösten. Som kursledare i till exempel släktforskning kan du till att börja med gå bredvid en erfaren kursledare. Det gäller till både fysiska och digitala aktiviteter. Arbetar du med zoom kan du bo varsomhelst i Sverige. Kurser som vi behöver kursledare till är bland annat grundkurs i släktforskning, mantalslängder, domböcker, emigration med mera.

Vi söker också fler måndagsvärdar inför hösten. Värdhjälpen kan vara både fysisk och digital.
Intresserad? Kontakta kansliet via e-post info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035 12 82 72.


Register Landshövdingeberättelser

År 1998 publicerades ”Landshövdingeberättelser från Hallands län 1705–1818”. Halland blev därigenom det första län i Sverige, som i tryckt form gett ut dessa äldre berättelser. Bokverket försågs med ett omfattande orts- och personregister men har i efterhand kompletterats med ett separat, utförligt sakregister. Boken läser man knappast från pärm till pärm men med hjälp av registret kan man snabbt hitta de guldkorn som man är intresserad av. Boken finns till försäljning genom Hallands Släktforskarförening men registret tar du del av här. Registret är sökbart.Släktforskarhjälp från Varberg

Så länge som pandemin pågår och vi inte kan träffas fysiskt på Komedianten eller vuxenskolan, erbjuder vi släktforskarhjälp på distans via zoom.

Även hjälp med dataprogrammet Disgen.

Kontakta Gunnar Bengtsson, e-post: guben44@gmail.comJönköpingsbygdens Genealogiska Förening

Har du anor som sträcker sig upp mot Jönköpingstrakten så kan det vara en god idé att bekanta sig med Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening. Liksom Hallands Släktforskarförening har de en Medlemsportal. På föreningens startlista kan du se vad som ingår i den. För att ta del av innehållet krävs däremot medlemskap i Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening.


Halländska hembygdsföreningar

Vi som släktforskar i Halland har nog upptäckt att vi har en hel del gemensamt med hembygdsrörelsen. Besök gärna deras hemsida och botanisera efter nya släktforskarfynd!


Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan  Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!