Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

VD har ordet

De som undrar när förändringens vindar har blåst förbi kommer att få vänta länge. Förändring är att betraktas som ett tillstånd och vi lever i det som kallas en VUCA-World. VUCA står för Volatility-Uncertainty-Complexity-Ambiguity. Det är en värld som är rörlig, nyckfull, komplex och tvetydig – allt på samma gång och som dessutom förändras i en allt snabbare takt. Det senaste året är sannerligen ett bevis på detta, om än draget till spets och på ett sätt som var väldigt svårt att förutse.

Med detta sagt har vi frågor på bordet i många organisationer som handlar om att ställa om, tänka nytt och hitta nya vägar för sin verksamhet. En fråga som är högt upp på agendan är hur arbetsplatserna och professionella mötesplatser kommer att se ut framåt. Inte minst med tanke på att definitionen av ett möte har ändrats i grunden; det digitala mötet har blivit en naturlig del av hur vi träffas – med både uppsidor och nersidor.

Läs mer »


Senaste nytt från Innovationsarenan


Långväga gäster skådar örn på nära håll

Göran Frisk har byggt upp ett viltfågelslakteri med förädling av främst viltfågel med gott renommé som levereras till många välkända restauranger.

– Ska man bo och leva på landet då får man gräva där man står för att hitta möjligheterna. Det gäller att hitta flera olika ben att stå på. Och det är jag glad för nu då slakteriet har haft sämre tider då efterfrågan från restauranger varit lägre. Däremot har trycket på gömslet varit väldigt stort. Det är tydligt att det är fler personer som söker sig ut i naturen, säger Göran Frisk.

Läs mer »

Studenter produktutvecklar åt Bager’s

Nils Christersson på Bager’s valde att ta in studenter genom projektet Framtidens entreprenöriella arbetskraft (FEA) för att under 50 timmar få hjälp med produkt-utveckling. På det viset fick han tillskott i resurser, nya perspektiv och kunskap.

– Den här tiden finns inte för mig men jag insåg att behovet fanns. Det är jättekul att kunna erbjuda en möjlighet för student-erna och de har verkligen ett gediget intresse för produktutveckling. De gör ett projekt åt mig med bara skånska råvaror, säger Nils på Bager’s.

Läs mer »

Gnista Spirits lanserad i USA

Framgångarna för Gnista Spirits fortsätter. I mitten av april lanserades företagets alkoholfria drycker i USA. Sedan Gnista Spirits lanserades så har den på ett par år nått spridning i Europa, Australien och nu också USA.

– USA älskar bourbon och andra mörka spritsorter, så försök med de tidiga alkoholfria spriterna som imiterar gin har inte varit så framgångsrika här. Gnista har en nivå på både smak och komplexitet som konsumenterna här inte upplevt tidigare. Till skillnad från de befintliga konkurrenterna kan Gnista dessutom drickas ren (med eller utan is), precis som ens favorit-whiskey. Det initiala intresset för Gnista när vi öppnade för förbeställning innan påsk, tillsammans med försäljningsresultat på högprofilerade barer, restauranger och butiker har varit enormt och vi har till och med varit tvungna att stanna upp tills vi kan säkra tillräcklig mängd flaskor”, säger Erika Ollen, en av medgrundarna av Gnista Spirits.


Profilområde Mat-Miljö-Hälsa


Vattendagen 2021

Vatten som resurs behöver fördelas samtidigt som kvalitetsaspekten, naturvärden och ekosystem måste bevaras – inte en helt lätt ekvation! Syftet med Vattendagen är just att skjuta fram positionerna från utmaningar till att börja diskutera lösningar.

Läs mer »

Braxen gör comeback!

Nu är rätt tid att lansera braxen som matfisk. Många vill äta hållbar mat och bidra till ett ekosystem i balans och det finns ett intresse för mathantverk. Deltagarna på det avslutande mötet i projektet ”Dax för brax” är överens: Braxen är en outnyttjad matfisk med stor potential! 

Läs mer »


Event


Nya vägar

Reflektioner och inspiration kring nya affärsmöjligheter i pandemin.

När: 7 maj kl. 09.00

Läs mer » 

En lönsam gård

Är du företagare inom livsmedelsproduktion och vill öka din lönsamhet?

När: 19 maj kl. 12.30

Läs mer » 

AGFO Talk

Vart går pengarna som ska säkra framtidens hållbara matsystem? 

När: 27 maj kl. 08.30

Läs mer » 


Pengar att söka


SKAPA söker 2021 års bästa uppfinnare och innovatör »

Stiftelsen SKAPA uppmanar idérika människor att tävla om SKAPA-priset. Unga, födda mellan 1991 och 2001, tävlar också om SKAPA-talang för unga innovatörer. Förra året vann Vencab SKAPA-priset för årets unga innovatörer. Vencab är en del av Krinovas Innovationsarena.

Jordbruksverkets stöd till innovationsprojekt »

Du som har en innovationsidé kan få stöd för att genomföra ett innovationsprojekt. Innovationen kan vara en ny produkt, en ny metod, ett nytt sätt att nå marknaden på eller en ny process som har betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen. Resultatet av ditt projekt ska komma till nytta för fler än dig och de som du samarbetar med i projektet.


Utvecklingscheckar för företag inom natur- och ekoturism »

Är ni ett besöksnäringsföretag som erbjuder produkter inom natur- och ekoturism? Vill ni utveckla er produkt och eller ställa om er verksamhet till ändrade förut-sättningar till följd av pandemin, klimat­omställningen och den digitala struktur-omvandlingen? Då kan ni söka ekonomiskt stöd från Tillväxtverket i form av utvecklings­checkar. Ansökningar tas in löpande till och med 2 maj 2021 eller så länge pengarna räcker.


Välkommen till oss!

Vi välkomnar Office-Partner som ny hyresgäst hos oss på Krinova. Företaget sitter i K3.


Om Krinova Incubator & Science Park
Krinova driver nytänkande och skapar jobb och tillväxt. Det gör vi genom att omvandla samhällsutmaningar till innovationsprojekt, engagera företag, offentlig sektor och akademi i samverkan som leder till långsiktig och hållbar utveckling. 

Vi är en mötesplats för människor och idéer och erbjuder innovations- och utvecklingsstöd till såväl företag som ännu befinner sig på idéstadiet till etablerade företag. Inom profilområdet mat – miljö – hälsa skapar vi samarbeten och projekt på regional, nationell och internationell nivå. Under drygt tio år har vi drivit olika livsmedelsrelaterade initiativ och är Sveriges största och första inkubator och science park med fokus på livsmedel. Krinova ägs av Kristianstads kommun och Högskolan Kristianstad och är en av de ca 65 medlemmarna i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP). 

facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.