Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Snabba leveranser, flera betalsätt och personlig service!

Beltane 30/4

Hej!

Då har det plötsligt gått en månad igen, och den här veckan har vi dessutom fått uppleva en riktig superfullmåne! Kanske har du passat på att vandra eller meditera i månskenet, låtit dina kristaller ligga i månskenet för att renas och laddas med energi, eller bara låtit den passera. En nykomling bland våra trumlade stenar är Shungit. Mer att läsa om den hittar du HÄR

I helgen är det dags att fira in våren genom Valborgsfirande eller Beltane. Dessutom är det dags för 1:a Maj-firande. Nu blir kanske firandet lite annorlunda i år, men om vädret tillåter att vara utomhus, kanske det ändå går att samlas en liten skara runt en eld. Stannar du hellre inomhus, kan levande ljus, eller kanske en liten Smudge-ceremoni vara ett altenativ.

Nyheter packas upp allt eftersom! Du hittar dem och alla våra andra produkter på Amulettens HEMSIDA

OBS! Du får gratis frakt (inom Sverige) om du handlar för minst 600 kr.

Vi på Amuletten önskar dig en fin Valborg, Beltane och 1:a Maj!

Gunilla m personal


Utlottning

Presentförpackning med Rökelse

Vid beställning före 3/5, har du chans att vinna en fin presentförpackning med 5 olika rökelser. Dofterna är ros, lavendel, viol, jasmin och lilja. Skriv FLORAL i meddelandefältet om du vill vara med på utlottningen.


Facebook/Instagram

Länk till vår Facebook-sida finns HÄR och följ oss gärna på Instagram: " amulettenisollefteå ".


Månadserbjudande

Jätteroligt att så många passat på att köpa Vindspel till extra bra pris under April månad. Vilka härliga vibrationer som kommer att spridas över landet i vår och sommar! Har även fått se bilder några av dem på plats hos sina nya ägare. Jag är alltid nyfiken på var varorna hamnar och uppskattar verkligen att få se dem i sin nya miljö. Skicka gärna bilder på dina varor, eller hash-tagga #amulettensollefteå på Instagram. Erbjudandet räcker April månad ut, så passa på idag om du inte redan köpt ett! 

I Maj kommer ett nytt fint Månadserbjudande med 15 % rabatt på Änglar och andra figurer från Willow Tree!


Erbjudanden du inte bör missa!!


Speciellt fina erbjudanden till dig som läser det här brevet hittar du här: nyhetsbrevs-erbjudanden

Titta även in på Veckans Fynd'' med en eller flera varor till rejält nedsatt pris! Gäller så långt lagret räcker. Nya fynd varje Måndag.

Vi säljer inte Vattenpipor längre, men vi har en hel del tillbehör kvar i lager till nedsatt pris. Det och en del andra varor som utgår hittar duHär till kraftigt nedsatta priser!

Beltane / Sista April - en eldfestival

Beltane 30 april

Det är en mycket gammal, hednisk tradition att fira Beltane (30 april – 1 maj) som en av festivalerna i årshjulet.
Man firar vårens återkomst och fertiliteten (den heliga föreningen mellan manligt och kvinnligt).

Beltane betyder ”klar eld” och är en fertilitetsfest där det firas att naturen är fruktbar och ligger i stargroparna, och hela skogen vibrerar av liv. Beltane markerar det sista slutet av vintern och sommarens början.

Vid högtiden firas naturens grönska, hopp om goda skördar och överflöd till människorna. När boskapen leddes ut till betesmarkerna förr i tiden, tände man två eldar och ledde sin kreatur mellan eldarna genom den renande röken. Detta för att rena och välsigna boskapen innan de gick på sommarbete.

En vanlig tradition var att hoppa över elden med sin käresta och lova varandra trohet för ett år och en dag. Man kunde även hoppa över elden för att lämna bakom sig sorger och bekymmer och att i stället kliva vidare emot kärlek och lycka. Beltaine var alltså en vanlig högtid att gifta sig eller att ingå förbund.

Passionerade kärleksmöten

Det var inte heller ovanligt med passionerade kärleksmöten i skogen och ute på åkrarna. Man trodde nämligen att under Beltaine-natten hade varje man och kvinna förmågan att förkroppsliga guden och gudinnan. Genom att förenas i en kärleksakt under Beltaine-natten skapade man fertilitet inte bara i sig själva utan även för skörden och naturen. Barn som föddes nio månader senare ansågs vara särskilt välsignade och begåvade.
Sista april och första maj är slöjan mellan världarna mycket tunn. Under Beltane besöker småfolk och feer människornas värld.

Magiska saker att göra:

Förnya dina löften till din partner genom att hoppa över en eld tillsammans. Om ni inte har tillgång till en liten eld kan ni hoppa över en kittel med ett rökelsekol, eller hoppa över en kvast tillsammans. Enligt tradition gäller löftet för ett år och en dag. Förstärk ceremonin genom att knyta ett band om varandras handled.

Dela ett äpple på tvären. I kärnhuset bildas då ett pentagram som är symbolen för Venus och kärlek. Ge den ena halvan till ditt hjärtas utvalda kärlek och ät själv upp den andra delen.

Meditera under ett träd för att få kontakt med alver och feer.

Sätt ut mjölk och honung till småfolk, alver och feer för att få bättre kontakt.

Sitt ute i naturen vid solnedgång och soluppgång. Då är det lättast att få kontakt mellan världarna.

Färger och symboler associerade med Beltaine

  • Röd, grön och vit

  • Björk, Hagtorn, Rönn

  • Majbrasa

  • Majstång

  • Hare

  • Blommor

Solen befinner sig i oxens tecken och det är en bra tid att påta och fixa i trädgården. När du är ute i trädgården och förbereder inför sommaren, kan det även vara bra tid att fundera över vad du vill ska växa sig starkt i ditt liv under sommaren? Vilket frö vill du så och låta växa sig starkt i ditt inre? Vad vill du ska växa sig starkare i ditt liv? 

”Dina tankar är som vatten. Den växtlighet du vattnar kommer att växa sig stark. Se till att du vattnar rätt plantor.”

Om ni har frågor, får ni gärna kontakta oss via butiken@amuletten.se
eller ringa till oss: tel: 0620-127 77
[ Telefontid: 10-15 mån/tis, tors/fre ]


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.