Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 4 2021

Ett uppdrag. En mångfald av frågor!

Vi står inför så otroliga utmaningar som samhälle och kyrka. De utmaningarna och frågorna rör sig från hur alla ska höra om Jesus, mänsklig omsorg och hur vi ska ta ansvar för Guds skapelse. Allt det där berör oss och som missionsrörelse kan vi stå overksamma inför det. Ofta blir komplexiteten förlamande, hur ska vi räcka till.

Det som är fascinerande är att i den här komplexiteten sänder, kallar och utrustar Gud människor som hjälper oss att se frågorna och är beredda att anta utmaningen. Gud har i relation till mångfalden av utmaningar gett oss en mångfald av människor och gåvor.

Hur det tar sig uttryck är olika men uppdraget är ett och detsamma: att utbreda Guds rike och göra Jesus känd, trodd och älskad.

Tack för din trohet i bön, engagemang och givande till det uppdraget i all dess mångfald.

Daniel Råsberg,

missionsideolog Evangeliska Frikyrkan


Under hösten och vintern genomförde kyrkorna workshops för olika ledare och grupper av människor. Bilden är tagen vid en workshop i Nampula, Mocambique.

Den afrikanska kyrkan möter klimatförändringarna

Arbete för klimat och miljö är och måste vara en del av EFKs internationella missionsarbete, skriver Andreas Dagernäs, regionledare för EFKs arbete i Afrika.

- Det har att göra med evangeliet, gentemot våra syskon i Syd är det till och med en rättfärdighetsfråga eftersom de betalar ett högt pris för den livsstil vi i västvärlden har byggt upp. Människor på den afrikanska kontinenten är mycket medvetna om att klimatet är under snabb förändring. För dem är det inte ett teoretiskt resonemang, utan ytterst konkret. Det handlar om mat på bordet, vatten till sina djur och odlingar eller om huset överhuvudtaget står kvar tills nästa cyklon slår till.

EFK har tillsammans med våra partnerkyrkor i Afrika genomfört en studie för att kartlägga vilka slags klimatförändringar som är mest påtagliga, vilka svårigheter och faror det innebär och på vilket sätt kyrkan kan gensvara. Läs mer om den viktiga satsningen här!


Alzira är tacksam efter 41 år i missionstjänst: "Nu planerar vi för fortsättningen!"

1980 började Alzira Ekströms resa som missionär, då utsänd av Örebromissionen till södra Brasilien. 41 år senare tar ett långt och innehållsrikt uppdrag officiellt slut i och med hennes pensionering i slutet av april. Men äventyret slutar inte här:

- Ända sedan jag var 14 år har min kallelse varit att tjäna Gud, och den kallelsen kommer jag att fortsätta att leva med.

Läs en intervju med Alzira här!

Medarbetare i Asien: Att sända ut fler unga skapar långsiktighet i mission

"Du lär dig språk och kultur snabbare och enklare när du är ung, och oftast singel. Denna tid är en gåva från Gud att förberedas och tränas utan att behöva tänka på familj och barn. Det skapar en stabil bas för långsiktig och uthållig närvaro. Att ha lärt sig språk, kultur, byggt upp nätverk och skaffat sig erfarenhet innan man bildar familj eller innan man får barn ger bra förutsättningar för en långsiktig närvaro. Särskilt då många av de områden vi behöver ta oss till kräver ganska lång tid för språkträning och kulturinlärning."

Ta del av vår medarbetares reflektion om mission här!


Just nu pågår Ramadan, den muslimska fastemånaden.

Att leva sida vid sida med en majoritetsbefolkning som fastar

"Det är inte helt enkelt att sticka ut, att vara annorlunda, att vara minoritet. De som har det svårast är nog de som börjat följa Jesus men vars familj fortsätter att söka behaga Allah. Ska de fasta för att slippa sticka ut? Det vill de ofta inte men om de inte fastar ökar risken för konflikter, att bli utslängd från föräldrahemmet och att förlora jobbet. Heter man Ahmed ska man fasta i den här delen av världen, annars är man väldigt provocerande. Man blir klassad som förrädare."

Just nu pågår Ramadan, fastemånaden under vilken miljontals muslimer fastar och ber. Våra partner i Mellanöstern och Nordafrika lever sida vid sida med en majoritetsbefolkning som denna månad fastar. Här skriver en av EFKs medarbetare i region Europa, Mellanöstern och Nordafrika om den tid de är inne i.


Aktuella böneämnenBokrelease för missionsdirektorernas nya bok!

Om än jorden skakar: Helande och hopp som bär. EFKs missionsdirektorer Linalie Newman och Ingemar Forss skriver i sin nya bok personligt och öppenhjärtigt om sina erfarenheter av när livet varit tufft och Gud fått inge hopp mitt i vanliga vardagssituationer.

Läs mer och beställ din bok här! Ps. Kom med på den livesända bokreleasen på tisdag 27 april! 

Visst är din församling med på Torpturnén 2021!?

2021 kommer Sverige att bubbla av Torp! Tillsammans med tio regioner blir Torp en turné. Vi är nästan 300 församlingar inom EFK och vi drömmer om att minst 100 st församlingar är med och gör Torpturnén 2021. Det är superenkelt!

Läs mer och var med på torpkonferensen.nu!


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!