Nyhetsbrev från Lidköpings kommun

Logotyp Lidköpings kommun

Vi kan bättre!

Torget i Lidköping

Svenskt Näringslivs årliga enkät har släppts och tyvärr dalar Lidköpings kommun fortsatt i det sammanfattande omdömet. Kommunen får högt betyg när det gäller mobilnät och bredband men dåliga betyg när det gäller bemötande, attityder, dialog och information.

Kommunen arbetar nu strukturerat vidare med en tydlig målsättning för att förbättra företagsklimatet. Målen kommer att vara väl förankrade i hela den kommunala organisationen. Arbetet framåt består i att ta fram en näringslivsstrategi med tillhörande handlingsplan. Allt arbete sker i dialog med näringslivet genom de olika bransch- och näringslivsföreningarna som finns i vår kommun.

Det skall vara lätt att driva företag i Lidköping!

 

Anna Sundbom

Näringslivschef, Lidköpings kommun

Läs mer om företagsklimat och undersökningen här!

 
Verksamt.se

Drömmer du om att starta företag?

Nu finns allt du behöver veta samlat på ett enda ställe: Verksamt.se Genom att svara på några frågor så får du veta vilka uppgifter du ska lämna och vilka tillstånd du behöver söka för att komma igång.

Lidköpings kommun är nu ansluten till ovan nämnda tjänst och i de fall du behöver söka olika typer av tillstånd, bygglov med mera så kommer du att länkas direkt till kommunens e-tjänster.

Bakom Verksamt finns Skatteverket, Tillväxtverket, Bolagsverket och Arbetsförmedlingen.

 

”Årets UF-Företag” Shear Joy UF firades

Årets UF företag

I förra veckan uppmärksammade representanter från Lidköpings kommun UF-företaget Shear Joy UF från De la Gardiegymnasiet som vann SM i Ung Företagsamhet i den tyngsta kategorin ”Årets UF-Företag”.

Shear Joy UF drivs av eleverna Isak Drougge, Isak Lager och Axel Andersson på Teknikprogrammet.

 

Företagsbesök

Thunbolagen i Lidköping

Vi tror att minskad miljöpåverkan är nyckeln till framgång, säger vd Johan Källsson på Thunbolagen. Han berättar vidare att Sverige är världsledande med miljövänlig sjöfart. I Lidköping sitter 30 medarbetare, i världen finns 50 st fartyg och över 600 anställda, imponerande!

Bild från Furab i Lidköping

I maj månad har vi träffat Marcus Furusköld, vd på Furab. Furab levererar produkter för lantbruk, industri och bioenergi. I Lidköping kan vi växa, säger Marcus om varför man flyttat verksamheten till vår stad.

 
På gång

Samhällsbyggnadsfrukost

Våra frukostar är möten där du som exploatör, byggherre och företagare inom byggbranschen får möjlighet att träffa oss. Vi vill föra en långsiktig dialog och samverkan med er i syfte att öka bostadsbyggandet och visa på möjligheterna som Lidköping har att erbjuda.

Dags för Samhällsbyggnadsfrukost i Lidköping 4 juni kl. 08.00-09.00

Denna gång med tema Stadsutvecklingsplan
– En fördjupad översiktsplan för staden Lidköping

Den 4 juni mellan kl. 08.00-09.00 är du varmt välkommen att träffa oss på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi möts digitalt även denna gång. Du kommer få en förhandsvisning av den nya Stadsutvecklingsplanen, vars samrådstid närmar sig.

 
Mer info och anmälan här
 

För företag i Skaraborg

Webbinarier

När omvärlden påverkar förutsättningarna för att driva företag - hur kan vi ställa om och hitta drivkraft framåt? En inspirationsföreläsning som riktar till företag i Skaraborg med Rudolf Antoni, Regionchef för Svenskt Näringsliv i Västra Götaland. Du får tips och råd om hur man kan ställa om i ett krisläge.
Webbinariet anordnas av Projekt Stärkt Företagsklimat Skaraborg, Skaraborgs Kommunalförbund'

9 juni klockan 8.00-9.00 • Digitalt via Zoom

 
Anmäl dig här!
 
 

Stöd och rådgivning

7 maj hade näringslivsenheten tillsammans med David Braic, upphandlingschef i Lidköpings kommun ett digitalt frukostmöte med fokus på upphandling. Med även på mötet var Anton Oskarsson, näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv. Ca 30 företagare deltog via Teams. Mötet spelades in och går att se på efterhand här: Klicka på länken för att komma till inspelningen

Bär du på en affärsidé? Du kanske har en idé du har burit på länge och inte kommit till skott med, står i startgroparna eller nyss har startat.

NyföretagarCentrum kan hjälpa dig med kostnadsfri rådgivning där vi tillsammans tittar både på möjligheterna och vad du behöver tänka på för att få en tryggare företagsstart. Hör av dig till oss via mail lidkoping@nyforetagarcentrum.se, telefon 0510-223 00 eller skicka ett meddelande så kan vi boka upp en tid så snart som möjligt. För dig som bor eller tänker verka i Lidköping

 
Prideflagga

Nu är det klart att det kommer att arrangeras Pride i Lidköping den 13-19 september.

Det kommer att vara en vecka i regnbågens färger i Lidköping då och normer som begränsar belyses samtidigt som mångfald och olikheter hyllas. Alla medborgare och medarbetare i Lidköping ska inkluderas och uppleva gott bemötande. 

Lidköping 575

Lidköping 575 år - det ska vi fira.

Vad händer då?

Kring den 17 juni, dagen då Lidköping fick sina stadsprivilegier, sker det officiella firandet och det uppmärksammas genom en rad aktiviteter, alla aktiviteter planeras i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Anteckna det datumet.

Vilka arrangemang som planeras inom ramen för firandet kan du se på Destination Läckö - Kinnekulles hemsida

Vad som är på gång kommer också att spridas i kommunens olika kanaler.

Självklart kommer vi följa de råd och rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten.

Lidköping – tillsammans skapar vi jubileumsstämning!

 
FacebookLinkedInTwitterInstagram

Besök oss på vår webbplats eller i våra sociala kanaler

Platsvarumärke

Lidköpings kommun 531 88 Lidköping
Skicka E-post till oss
Tel: 0510-77 00 00
Besöksadress: Skaragatan 8

Vill du avsluta din prenumeration? | Klicka här!