Du får detta nyhetsbrev för att du finns i våra register. Du kan avsluta prenumerationen längs ned i detta utskick

 

Nyhetsbrev - Maj 2021

 

Nu möter vi våren – trots allt!

Illustration av coronavirus i närbild

Illustration: Ulrika Weinz

I morgon den 30 april stänger vi vårt kontor kl 13. Vi önskar alla en trevlig Valborg och första maj. Vi passar också på att uppmana alla att fira helgen med förnuft och avstånd, endast i sällskap av de närmaste.

 

Brand i Öjebyn, Hörnvägen 3

Illustration av coronavirus i närbild

Foto: Anders Åhlund

Onsdag 21 april
Onsdag 21 april klockan 17.30 kom larm om en brand i vår fastighet, ett flerfamiljshus på Hörnvägen 3 i Öjebyn och när räddningstjänsten kom till platsen brann det på en balkong och inne i en lägenhet på övre plan.

Berörda hyresgäster
Vi har varit i kontakt med samtliga berörda hyresgäster och alla har kunnat lösa sin bostadssituation akut. PiteBo kommer att, i samarbete med hyresgästernas försäkringsbolag,  vara behjälpliga för att hitta nya bostäder för de berörda.

 

 
Läs mer →
 
 

Längre svarstider under maj-augusti

Illustration av coronavirus i närbild

Illustration: Ulrika Weinz

En person kort i vårt kundcenter 
Mellan maj och augusti kommer vår telefonkö och våra handläggningstider för uthyrning att vara längre än normalt då vi är en person kort i vårt kundcenter. Hoppas ni har överseende med detta. Vi gör vårt bästa för att hinna med så mycket som möjligt trots det.

 

Tillägg för våra gästparkeringar

Illustration av coronavirus i närbild

Illustration: Ulrika Weinz

Årsabonnemang 
Den 1 februari 2021 införde vi parkeringsavgift på alla våra gästparkeringar. På så sätt skapar vi cirkulation och bättre möjlighet för våra hyresgästers gäster att parkera på platser avsedda för ändamålet. Många av våra gästparkeringar användes tidigare i annat syfte. För att underlätta för er som utför vårdtjänster hos våra hyresgäster har vi beslutat att erbjuda ett årsabonnemang. Men det går förstås också bra att betala avgift per gång, om man vill – då gäller samma taxa som för privatpersoner.

Veckobiljett
För att underlätta för våra hyresgäster som har långväga besök, och därmed behov av parkering över längre tid, har vi beslutat att införa ett parkeringsalternativ som sträcker sig över 7 dagar. Biljetten som kommer att finnas som val i parkeringsappen gäller i 7 dygn och kostar 250 kr. Endagsbiljett kostar 60 kr så det ger en rabatt på 40%.

Vem får använda gästparkeringen?
Alla gästparkeringar är till för våra hyresgäster och deras gäster. Om du som själv är hyresgäst vill använda gästparkeringen så går det bra, men avgift gäller även för dig.

 
Läs mer →
 
 

Samverkan gårdsgrupp Hamnplan

Foto: Peter Nilsson

Torsdag 15 april samlades, på initiativ av Gurli Svensson, gårdsgruppen på Hamnplan för att ta del av information kring upprustning av innergården och den transportväg vi ska göra. Ett stort gäng med brassetolar, fika och glatt humör mötte Peter Nilsson från PiteBo som även fick berätta om våra tankar kring utformningen av Hamnplan fram till år 2023.

 
Läs mer →
 
 

Årets hyresförhandling

Illustration: Ulrika Weinz

Hyresgästföreningen och PiteBo har i den årliga hyresförhandlingen nått en överenskommelse

Från 1 maj 2021 höjs hyran för alla i två delar enligt följande:

1. En generell höjning med 0,88 %.

2. En höjning med 6 kr/kvadratmeter boyta för hyresgästnära kollektivt underhåll.

 
Läs mer →
 
 

Kortfilm om elevbygget på Berget

Foto: Ulrika Weinz

I april har vi producerat en kortfilm om elevbygget på Berget. En berättelse om det  unika samarbetet mellan byggprogrammet på Strömbackaskolan, kommunen och PiteBo. Här ser vi Frida Malm som går sista året på byggprogrammet med inriktning mur- och plattsättning. Filmen har premiär 10 maj.

 
Läs mer →
 
 

Så hjälps vi åt under pandemin

Illustration av coronavirus i närbild

Illustration: Ulrika Weinz

Med anledning av Covid-19 (Coronaviruset) vidtar vi på PiteBo försiktighetsåtgärder för att förhindra spridningen.  Undvik att besöka oss. Det gäller såväl vårt kundcenter som våra bovärdskontor. Vi uppmanar dig istället att ringa, mejla eller använda vår hemsida. Kundcenter hanterar endast in-och utlämning av nycklar manuellt.

Vad du som hyresgäst bör tänka på
Om du eller någon i din familj är sjuk – gör endast akuta felanmälningar. En akut felanmälan exempelvis vattenläcka, trasiga elledningar eller kyl/frys som inte fungerar. Har du inbokade besök i närtid och är sjuk eller har symptom ber vi er avboka dem.
OBS! Vid besök av din bovärd, håll avstånd – gå ut eller gå till ett annat rum.

Längre svars- och väntetider
Om vi får medarbetare som blir sjuka kan våra svars- och väntetider komma att bli längre. Vi  kan också tvingas prioritera om våra arbetsuppgifter. Vi hoppas och tror att du har förståelse för detta.

Tack för visad hänsyn!

 
Läs mer →
 
 

Copyright © 2021 AB PiteBo. Hamngatan 40 · 941 32 Piteå · Växel 0911-22 66 00 · pitebo.se