Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kraftverket för professionella dans- och scenkonstnärer


SITE & UNGA KONTORET

Foto Unga Kontoret.

Unga Kontoret i Hökarängen är en mötesplats för kulturintresserade unga vuxna i åldrarna 14-25 år. SITE och Unga Kontoret har nu inlett ett samarbete, som startade med en workshop i regi av Unga Kontorets Daniel Iinatti och SITE residenskonstnär Alica Tserkovnaja. Tanken med workshopen var att ge unga vuxna verktyg att driva egna konstnärliga projekt.

-Vi hoppas att vi, genom samarbetet med SITE, kan låta unga vuxna i närområdet få en inblick i hur man kan arbeta och verka som konstnär i Söderort, säger Daniel Iinatti på Unga Kontoret.

-Den kunskap och erfarenhet som personalen och de verksamma konstnärerna på SITE besitter har varit oerhört inspirerande och lärorikt att få ta del av.

Samarbetet kommer närmast att fortsätta med insatser i samband med SITE/Specific Festival på SITE 3-5 september, då en projektgrupp från Unga Kontoret ska arbeta med kommunikation och programläggning med fokus på ung, lokal publik i Farsta.

Läs mer om samarbetet här.


MIRA MUTKA & SITE & KONSTHALL C

Mira Mutka, foto privat.

I juni arrangerar Konsthall C en serie mobila konstupplevelser och gående seminarier i närområdet och på innergårdarna i Hökarängen. SITE:s residenskonstnär Mira Mutka, vars arbete kretsar runt långsamhet och gående, är inbjuden att leda ett av dessa seminarier.

-Arbetstiteln är WALKING STILL / GÅ KVAR och handlar om att ”traska på” trots den enorma begränsning som varit under pandemin, säger Mira Mutka. -Jag tänker mycket på hur en kan fortsätta röra sig fastän allting stannat av.

Konsthall C är inrymd i en f.d. centraltvättstuga i Hökarängen. Verksamheten drivs i samarbete med konstnärer och institutioner och fokus ligger på att belysa samtids- och samhällsfrågor ur ett normkritiskt perspektiv. SITE och Konsthall C, med dess konstnärliga ledare Ulrika Flink, har diskuterat samarbeten sedan våren 2020, men hittills har konkreta idéer fått skjutas upp. Förhoppningsvis medverkar Konsthall C i SITE/Specific Festival den 3-5 september! 


SITE RESIDENSKONSTNÄRER STANNAR ETT ÅR TILL

Bildcollage av SITE.

Eftersom pandemin under 2020 och halva 2021 har inneburit att scenkonsten gått på sparlåga och att många scenkonstnärer har fått göra halt i sina verksamheter, så är vi glada att kunna erbjuda residenskonstnärerna på SITE en förlängning av residenstiden i ytterligare ett år. Härligt att ha er kvar Shaya Khalil, Gülbeden Kulbay, Mira Mutka, Mireia Piñol, Mari Raudsepp, Jannine Rivel, Adam Seid Tahir, Alica Tserkovnaja, Uncover Choreography/Ellinor Tollerz Bratteby och Sanna Söderholm!

Läs mer om SITE residenskonstnärer på vår hemsida här!


SITE VÄXLAR UPP ARBETET MOT RASISM OCH FÖR ÖKAD MÅNGFALD

Foto Emelie Johansson.

Efter ett initiativ från residenskonstnärerna på SITE under våren 2020 har SITE utarbetat en handlingsplan mot rasism och för ökad mångfald i verksamheten. SITE:s styrelse, anställda och residenskonstnärer hade en workshop med Anna Adeniji i oktober 2020 och har därefter arbetat med att formulera en handlingsplan som ska ingå i kommande verksamhetsplaner och ligga till grund för SITEs utveckling. Planen finns att läsa i sin helhet på hemsidan här.

Stort tack till alla konstnärer, styrelse och till Anna Adeniji som drivit på och stöttat oss i arbetet!


SITE/SPECIFIC FESTIVAL - SAVE THE DATE!

እህቴMun siskoخواهرمنእህቴ -Aida Tervo, Ama Kyei, Afra Hosseini och Judith Tena. Foto Emelie Johansson.

Du sätter väl ett stort kryss i almanackan den 3–5 september? Då är det återigen dags för SITE/Specific Festival i Farsta, där du bland mycket annat har chansen att se vad våra residenskonstnärer har på gång. Även i år arrangeras festivalen i samarbete med Hallen/ccap och nya samarbetsparter är Konsthall C och Unga Kontoret. Vi ses i september!


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.