Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Geopark Skåne direkt i din inkorg

Är det här verkligen en motorväg? Foto: Malin Palm

Ett märkligt år är till ända och ett nytt har börjat. Aldrig hade vi väl drömt om för ett år sedan att vi fortfarande skulle ha restriktioner, spritflaskor och social distansiering! Nu blir i alla fall dagarna längre och ljusare, vilket gör att det känns lite lättare. Projekt Geopark Skåne har inte gått i total lock-down, men arbetet ser lite annorlunda ut och det som framför allt är borta är planeringen av publika aktiviteter. Planläggning av andra aktiviteter och projekt går däremot på högvarv!

Vinnare i Geokidstävlingen: Klass 4-5 på Piratenskolan i Kivik. GRATTIS!

Geokids

Projektet Geokids rullar vidare och i januari utsågs en vinnare i vår tävling! Klass 4-5 på Piratenskolan i Kivik har vunnit en Geo-kidsdag i Alunbruket i vår. Vi träffade dem en gråmulen dag som dock lystes upp av både förundring och begejstring! Klassen fick som smakprov på Geokids bekanta sig med begreppet georesurser i form av malm och asfalt. Asfalten var lika populär som fossilerna vi också hade med. ;-)


Geokids 2.0

Det pågår ett intensivt arbete just nu för att försöka staka ut en väg för att fortsätta att utveckla Geokids. Vi jobbar med olika idéer, både att vidareutveckla Geokids för skolan, men också att kanske skapa ett upplägg för produktutveckling för besöksnäringen, t.ex. familjeaktiviteter eller sommarcamps. Ett annat spår är en utbildning för blivande geoguider. Vi vill gärna få kontakt med potentiellt intresserade, så om du känner att det här skulle du vara intresserad av att vara en del av så hör gärna av dig till geokids@geoparkskane.se.

Jämförelse med dinosauriefotspår pågår.

Få tips på vandring med geologi på Skåneleden.

Skåneleden

I samarbete med Region Skånes ledutvecklingsteam har Geopark Skåne tagit fram underlag till 16 geologiska sevärdheter längs Skåneledens karta. En större artikel är också redan publicerad med tips på en geologisk vandring. Den sträcker sig längs södra delen av ostkusten och det finns massor av geologi på vägen! Går gärna in och läs mer!


Mer ledutveckling

Ledutveckling är hett just nu och Geopark Skåne är inbjudna att samverka med olika aktörer i Visit Mittskånes verksamhetsområde. De driver nu ett Leaderprojekt som heter Ledutveckling MittSkåne. Vi ser fram emot kommande samarbeten och tycker det är ett väldigt spännande initiativ. Om du också vill veta mer finns projektet att följa på Facebook.

Leaderprojektet Ledutveckling MittSkånes Facebooksida.

Pigg 150-åring firar.

150-årsjubilar!

Geologiska Föreningen i Sverige fyller 150 år i år! Det skall firas. Förhoppningsvis med fysiskt möte i Uppsala i augusti, men reservationer mot detta finns naturligtvis beroende på hur läget utvecklar sig. Det går redan att skicka in abstracts till någon av de 12 sessionerna som planeras. Föreningen har också fått en delvis ny styrelse i år och ny ordförande är Emma Rehnström.


Geoinfluencer

Geologins Dag söker en geoinfluencer! Alltså en person som brinner både för geovetenskap och att förmedla det genom sociala nätverk. Än finns det tid att anmäla sig om man har lust att ansöka till detta. Det har rönt intresse och det redan många ansökare. Jag ser med spänning fram emot vem detta kan tänkas bli och det blir spännande att följa!


Övrigt

Glöm inte att Geopark Skåne finns på Facebook och på www.geoparkskane.se, där kan man också alltid hitta de gamla nyhetsbreven. Vill man kontakta oss går det bra på: info@geoparkskane.se

Du vet väl att du kan bli stödmedlem? Om du vill stötta arbetet med Geopark Skåne kan du bli medlem i föreningen Geoforum Skåne som också driver nätverket med samma namn. Det kostar 200 kr (eller valfritt högre belopp!) som betalas in till BG 5437-3220. Märk inbetalningen med namn och adress. Tack på förhand!

Det var allt för den här gången!

Vi hörs snart igen!

Följ oss i våra sociala kanaler.


facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du kan vara intresserad av vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.