Nyhetsbrev med senaste nytt från nätverket ROS, Regional Omställning i Samverkan. Tipsa en vän
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Framtidsstafetten

Välkommen till vårens digitala Framtidsforum

ROS-nätverket brukar ordna ett Framtidsforum en lördag på våren. En träff med intressanta föreläsare och tid för mingel med andra omställare. I år anpassar vi oss till den verklighet vi nu befinner oss i och delar upp Framtidsforum i flera delar och möts digitalt två vardagskväll. Föredragen kommer spelas in och publiceras senare.

3/3 Att lära sig konsumera mindre i ett samhälle som manar till överkonsumtion

bild på kvinna med flera kassar i en affär
Magnus Boström
Magnus Boström, Örebro universitet

Magnus Boström är professor i sociologi. Hans forskning handlar om politik, representation, aktivism, konsumtion och transformativt lärande i förhållande till internationella miljö- och hållbarhetsfrågor. Han berättar om sin forskning kring konsumtion och du får delta med dina frågor.

Anmäl dig gärna via Facebook, Att lära sig konsumera mindre i ett samhälle som manar till överkonsumtion eller gå direkt till webbinariet på Zoom den 3 mars kl 18.30.

Webbinariet är ett samarbete mellan ROS-nätverket, Örebro universitet, Folkuniversitetet och ABF. Är du nyfiken på hur du genom dina vardagsval faktiskt kan göra skillnad och bidra till en mer hållbar utveckling? Du kan spara tid och pengar och ha trevligt med andra i Folkuniversitetets kostnadsfria studiecirkel: Handla Nu! Lär dig leva hållbart

17/3 Vad är pengar? Hur påverkar de miljön? Och kan vi påverka penningsystem?

sedlar i jord

Ylva Lundkvist Fridh är ekonom- och miljöhistoriker som har studerat lokala valutor, penningreformer och hur penningsystem beskrivs inom olika akademiska discipliner. Idag är hon VD för Mikrofonden Sverige och Stjärnsunds bygdebolag. Ylva delar med sig av erfarenheter av hur lokalsamhällen arbetar för att ställa om till mer lokal produktion/konsumtion och få en bättre handelsbalans med omvärlden.

Ylva Lundkvist Fridh
Ylva Lundkvist Fridh

Anmäl dig gärna via Facebook, Vad är pengar? Hur påverkar de miljön? Och kan vi påverka penningsystem? eller gå direkt till webbinariet på Zoom den
17 mars kl. 18.30. 
Föredraget kommer spelas in och publiceras.

Webbinariet är ett samarbete mellan ROS-nätverket, Hela Sverige ska leva, Folkuniversitetet och ABF. ABF erbjuder en kostnadsfri digital studiecirkel som uppföljning: Gröna pengar? En studiecirkel om ekonomi och hållbar utveckling.


Detta nyhetsbrev kommer från nätverket Regional Omställning i Samverkan (ROS).

ROS består av aktörer i Örebro län som vill lyfta fram hållbarhetsfrågorna och genom lokala initiativ bidra till en regional omställning. Sedan 2013 har representanter från Hela Sverige ska leva Örebro län, Naturskyddsföreningen Örebro län, Örebro läns bildningsförbund, Coompanion Örebro, Omställning Örebro, Hållbart Latorp, Omvända vär(l)den och Framtiden i Våra Händer samarbetat med akademi, offentliga, ideella och privata aktörer under paraplyet ROS. Från 2019 är representanter från ABF och JAK med i nätverkets arbetsgrupp. 2020 anslöt Svenska kyrkan, Örebro pastorat.
För kontakt, mejla ros.orebrolan@gmail.com

Starta en prenumeration på Framtidsstafetten. Tipsa en vän

ROS finns på Facebook och på en egen webbplats örebrolän.omställning.net.

facebook

Du får Framtidsstafettens nyhetsbrev eftersom du ingår i vårt nätverk, tidigare fått info om Framtidsveckan eller för att vi tror du är intresserad av vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.