Ett nyhetsbrev från Norrköpings kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

VÄLKOMMEN 2021!

Efter ett 2020 som prövat många hårt är vi nu hoppfulla inför ett nytt år. I vårt nyhetsbrev kan du bland annat läsa om aktuella projekt, inspirerande berättelser från Norrköpings näringsliv och om kommande digitala föreläsningar samt events.

På näringslivsavdelningen fortsätter vi vårt arbete med nya företagsetableringar (intresset för Norrköping är rekordstort!) och projekt kopplade till näringslivsutveckling för tillväxt. Vi är nu i slutfasen av arbetet med Norrköpings nya näringslivsstrategi och kommer inom kort bjuda in till remissrunda för förankring.


Arbetsgrupper besöksnäring

Den 2 februari genomförde Norrköpings kommun en workshop tillsammans med näringslivet och verksamheter kopplat till besöksnäringen.

- Det känns riktigt bra att ha strategin på plats och att vi kan arbeta framåt med tydliga fokusområden för bästa effekt. Det är dessutom positivt att vi har med oss så många engagerade ambassadörer från näringslivet i arbetet! säger Christina Leiononen på näringslivsavdelningen. 

Nio prioriterade strategiska områden är utpekade i Norrköpings nya besöksnäringsstrategi och arbetet med dessa kommer ske i samverkan med näringslivet.

Fyra gånger per år sker möten inom respektive område och vid två tillfällen kommer Norrköpings kommun bjuda in till större samlingar där handlingsplanen och arbetet med besöksnäringsstrategin presenteras.


Dialogdagen - politiker och företagare pratar näringsliv

En dialogdag i digital form kommer att genomföras under våren. Syftet är precis som tidigare år att tillsammans utveckla närings­livsklimatet i Norrköping.

Är du som företagare intresserad av att prata näringsliv med våra politiker är du välkommen att anmäla ditt intresse redan nu till britt.forsberg@norrkoping.se på näringslivsavdelningen.


Östergötland spirar

Vi är glada att kunna berätta om ett nytt evenemang på landsbygden i Region Östergötlands regi: Östergötland Spirar! Är du verksam på landsbygden och vill visa upp alla vårens godbitar så tycker vi att du ska läsa mer om Östergötland Spirar.


Ny YH-utbildning till Norrköping!

Norrköpings kommun har fått beskedet att Bråvallagymnasiet beviljats en helt ny yrkeshögskoleutbildning - Rörtekniker med svetscertifikat. Utbildningen är tvåårig och framtagen i samarbete med företag i och omkring Norrköping samt Östsvenska yrkeshögskolan. Läs mer här


Föreläsningar från Lunchklubben

Det bedrivs forskning i världsklass vid Linköpings universitet och via Lunchklubben får du en unik inblick i vad forskningen kan betyda för regionens verksamheter i framtiden. 

En gång i månaden arrangeras Lunchklubben, på grund av det rådande läget erbjuds Lunchklubben digitalt. Vid varje tillfälle bjuds en utvald forskare in för att hålla en kortare föreläsning med fokus på framtida möjligheter. Det gör att varje tillfälle har ett nytt tema. Här kan du se föreläsningarna!


Nytt program hos Almi

I april startar Almi ett nytt program inom Kunskapsbron med fokus på ledarskap. Utbildningen riktar sig mot företag med minst 15 anställda, inom alla branscher, som är intresserade av att fördjupa sig inom ledarskap.

Här kan du läsa mer om Kunskapsbron

Almi arrangerar också seminariet Kommunicera rakt och ärligt med föreläsaren Staffan Emanuelsson. Här kan du läsa mer och anmäla dig.


Fokus på- Digitalcap!

I vår artikelserie Fokus på lyfter vi Norrköpings företagare och entreprenörer. Den här gången kan du läsa om Daniel Palombo och Ramin Assadi som driver IT-bolaget Digitalcap.


Stödåtgärder till näringslivet

Som en följd av coronavirusets smittspridning befinner sig företag i Norrköpings näringsliv i en svår situation. Minskad köpkraft leder till ekonomiska förluster, och det finns ett behov av vägledning och samverkan.

Stödåtgärder

  • Näringslivsavdelningens telefonlinje för frågor rörande covid-19 är öppen vardagar kl 8-17. Du når linjen på 011- 15 15 53.
  • Under måndag 30/11 beslutade kommunfullmäktige att slopa avgifter för markupplåtelse. Detta innebär att handeln, efter godkänt tillstånd från polisen, kan sälja och exponera sina varor utomhus utanför butiksytan.

Här hittar du information för dig som är verksam i Norrköping.

Har du frågor eller idéer du vill dela med oss?

Kontakta näringslivsavdelningen på naringsliv@norrkoping.se.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra kontaktlistor. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.