Nyhetsbrevet för dig som är intresserad av inspiration, trender och tips


I detta nyfikna nyhetsbrev kan du läsa om hur projektet Regional Innovationsnod tog hjälp av Attityd för att ta fram ett verktyg där projektgruppen tillsammans kunde reflektera och problematisera utmaningen i att nå en större mångfald när fysiska möten ställs om till digitalt. Lotta Braunerhielm och Andreas Stjärnhem berättar även om hur de arbetat med att ta fram platsbaserade digitala upplevelser i projektet PDU.

Vi trendspannar i marknadsundersökningensbranschen och presenterar ett digitalt verktyg som passar perfekt för såväl workshops som andra kreativa processer. 

Vi hoppas du ska finna något som tilltalar dig och din verksamhet, och som gör dig lite mer nyfiken! 


Platsbaserade digitala upplevelser inom besöksnäringen

Forskningsprojektet Platsbaserade Digitala Upplevelser har under tre år arbetat fram en metod för platsbaserad digital utveckling inom besöksnäringen. Lotta Braunerhielm och Andreas Stjärnhem berättar om processens olika delar. 

Läs mer om projketet Platsbaserade Digitala Upplevelser.

Remote Research trendar inom undersökningsbranchen

I ESOMARs nyligen släppta rapport presenteras de senaste trenderna inom marknadsundersökningar där digitala hjälpmedel ökar allt med i utförande av såväl kvalitativa som kvantitativa undersöknignar. Social data och GDPR är andra trender vi uppmärksammar.

Läs om det senaste inom marknadsundersökningar.

Kundcase: Sandvikens Kommun

Konferenser, event och andra sammanställningar har länge varit naturliga mötesplatser. Men när dessa ställs in, eller ställs om, krävs det andra metoder för att nå samtliga i målgruppen. Attityd fick i uppdrag att ta fram en workshop för projektgruppen i projektet Regional Innovationsnod i syfte att tillsammans kunna reflektera och problematisera situationen. 

- Attityd tog fram förslaget på workshopen och har levererat många klocka uppföljningsfrågor i sin roll som extern utvärderare. De är proffsiga, flexibla, kreativa och väldigt kunniga. Och inte minst roliga att jobba med, säger Malin Rogstöm projektledare för Regional Innovationsnod. 

Läs hela artikeln här>>


Styrelsekartläggning Almi

Håll utskik för snart kommer Almi Värlmands årliga styrelsekartläning. En mätning av kvinnors representation i styrelserummet. Så länge kan ni ta del av förra årets rapport som bland annat visar att enbart 19 procent är kvinnor i företagsstyrelser.

Läs Almi styrelsekartläggning 2020 

Miro - den digitala whiteboarden

Hur lik kan en digital workshop bli en traditionellt fysisk workshop? Där hjälpmedel så som post-it lappar och färgpennor är tillgängliga? Vi skulle säga, nästintill exakt. Åtminstonde snarlik. Miro är en digital plattform där det analoga tas till det digitala. 

Läs mer om Miro och hur vi använder oss utav plattformen som ett effektiv verktyg för workshops


Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig till oss, oavsett om det gäller framtida samarbeten eller en kopp kaffe. Du är alltid välkommen till oss på Attityd. Kontakta oss>>


facebooklinkedinhomepage

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!