Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Geopark Skåne direkt i din inkorg

Diplomering av den första generationen Geohjältar pågår!

Sommaren är slut för denna gången och corona håller fortfarande världen i ett järngrepp. Vi gläds åt de arrangemang och aktiviteter som trots allt blir av och kan också glädjas åt att så många fler än vanligt hittat ut i vår vackra skånska natur. Det har dock blivit väldigt trångt på sina håll och nya utmaningar, med bland annat nedskräpning och parkeringskaos har följt. Kanske behöver vi vidga våra vyer, hitta nya smultronställen. Kanske har några därute hittat till någon ny plats med hjälp av webkartan med geologiska besöksmål som presenterades i förra nyhetsbrevet. Över 10 000 besök har kartan haft sedan den kom ut i maj! Det är jättekul!


Blivande Geohjältar vid Karakås.

Geohjältar

Geoforum Skånes samarbete med Kiviks Museum och Kiviks Musteri drog igång på allvar under “Vattenhelgen” på Kivik den 26 juni. I ösande regn diplomerade vi 11 GEOhjältar under en härlig eftermiddag vid Karakås. De nya GEOhjältarna fick bland annat med sig en T-shirt med vår nya fina logga. Här syns ett dinosauriefotspår från Vallåkra på bakgrund av en sexkantig basaltpelare från Höör.
Vi fortsätter projektet under hösten med aktiviteter för fritids på Piratenskolan i Kivik.


Boktips

En ny spännande bok med massor av geologiska utflyktstips i hela Sverige finns ute!
Boken heter Nyfiken på geologi och är skriven av Anders Rapp. Boken är utgiven på Votum förlag och finns att köpa online och i bokhandeln för ca 295 kr. Emma Rehnström har haft det stora nöjet att vara fackgranskare för många av kapitlen i boken. En bok som verkligen rekommenderas! Spännande platser, vackra bilder och inspirerande berättelser.

Boken "Nyfiken på geologi" av Anders Rapp.

Geologins Dag 2020

Det finns redan massor av arrangemang och aktiviteter, inte minst i Skåne!, inlagda för årets Geologins Dag. Den infaller den 12 september och om du har något arrangemang- glöm inte att lägga in på Geologins Dags hemsida!


Geohjältar i Alunbruket

I samarbete med Kiviks Museum och Kulturtrampet utlyser Geoforum Skåne en tävling för mellanstadieklasser i Tomelilla och Simrishamns kommuner. Tävlingen är öppen från den 12 september, alltså Geologins Dag till och med den 31 oktober 2020. Vinnare i tävlingen belönas med en heldagsaktivitet i Alunbruket med geologi och kulturarv i fokus- och så får man ju chansen att träffa Årets Geolog! Tävlingsbeskrivning kommer att finnas på Geologins Dags hemsida och på Geopark Skånes hemsida från nästa vecka.


Två av de nya faktabladen.

Geologiskt Forum

Geologiskt Forum är Sveriges största populärgeologiska tidskrift. Den ges ut av Geologiska Föreningen och håller generellt mycket hög nivå. Varför inte skaffa en prenumeration idag? Gå in på Geologiska Föreningens webbplats för mer information om hur du blir medlem och/ eller skaffar en prenumeration.


Övrigt

Glöm inte att Geopark Skåne finns på Facebook och på www.geoparkskane.se, där kan man också alltid hitta de gamla nyhetsbreven. Vill man kontakta oss går det bra på: info@geoparkskane.se

Du vet väl att du kan bli stödmedlem? Om du vill stötta arbetet med Geopark Skåne kan du betala in 200 kr (eller valfritt högre belopp!) på BG 5437-3220. Märk inbetalningen med namn och adress. Tack på förhand!

Det var allt för den här gången!

Vi hörs snart igen!

Följ oss i våra sociala kanaler.


facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du kan vara intresserad av vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.