Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Juli 2021

Bygg din egen styrka mentalt!

Ju starkare du är och känner dig själv mentalt ju mer kommer du att kunna få till bra dagar på jobbet. Du finner balans och på gott humör mest hela tiden. Och när du inte är det har du bra knep att ta till för att komma dit. Med enkla medel som du vet funkar känner du dig trygg mentalt.

Det finns många små verktyg att jobba med varav några tips är att

  • Ständigt se till att göra saker som lyckas. Udda tänker du kanske men ge dig själv uppdrag, uppgifter som du vet att du klarar. Kanske inte för enkla men många ska vara rätt enkla. Du vill kunna få lyckas ofta ofta. Ger dig en tro på dig själv och gör att du kan flytta fram dina gränser och prova mer utmanande saker nästa gång.

  • Beröm dig själv. Gärna högt om du vill. Säg uppmuntrande saker om och till dig själv. För en del är detta grymt svårt men ta en dag i taget och gör dina förändringar i din inre dialog långsamt, så att det känns mer trovärdigt. Finns alltid små små uppmuntrande positiva ord du kan säga om det du just gjort eller sagt eller tänkt.

  • Se till att ha roligt! Se till att skratta mycket. Omge dig med människor du har roligt med och plocka bort dem som gör dig ledsen eller trycker ner dig. Bygg in humor under dagen och samla på roliga historier (här menar jag inte skämt utan roliga händelser mer) och roliga bilder eller videos på YouTube mm.

  • Utmana dig med att våga små saker som du aldrig gjort förut. Ge dig själv stora belöningar när du lyckas. Dina försök måste belönas väl så att det ger mersmak att prova annat. Känn att du ständigt flyttar ut din trygghetszon och blir tryggare och tryggare vad som än händer dig. Kom ihåg att det ska vara utmaningar för dig. Inte viktigt att det är en utmaning för någon annan, så se till att inte jämför med någon.

Detta är några sätt att bygga och stärka dig själv. Kom ihåg att det är dig det gäller och inte någon annan. Sluta att jämföra. Det är garanterat så att den du tror är grymt stark mentalt har egna saker de jobbar med hela tiden. Och det kan vara sånt som för dig är himla enkelt.

Din nytta med att bli starkare kan också vara viktigt att lyfta fram. Vad har du att vinna på att bli starkare mentalt? Finns det något du då vill göra? Finns det någon känsla du vill åt som du kanske har haft och vill tillbaka till? Finns det något tänk du vill kunna göra som är till stor nytta för dig på jobbet t ex? Om du för dig själv kan hitta vinningen/nyttan/resultatet/effekten du vill uppnå kommer det att vara lättare för dig att komma ihåg och att våga jobba på detta. Fira alltid dina framsteg!

Försök om du kan hitta en bra bild/foto som symboliserar detta för dig på ett enkelt sätt. Om du inte hittar det så rita/skapa en egen bild eller ett kollage. Gärna i goa glada färger. Gärna med texter och symboler som för dig betyder något extra. Du får gärna ”kladda” vidare på dessa foton/kollage hela tiden så att det blir DIN bild och vision. Denna bild är ju också sedan kalas om du klarar att få in som en video i ditt huvud. Att kunna se framför dig hur du är när du nått ditt mål. Vilka känslor det ger dig när du är starkare mentalt. Hur det känns när du lyckats! Även denna video gör mest nytta i färg.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

Hur kan någon som faller från en 50-våningsbyggnad överleva?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Löparen är på andra plats.

Stylingtips:

Denna månad ska vi med glädje uppmärksamma ett annat känt svensk klädmärke Carin Wester.

Från ett pressmeddelande i förra veckan ” Carin Wester, designchef på Åhléns och grundare av varumärket Carin Wester, har skapat årets kollektion av ”Scarfs for Scars” till förmån för Bröstcancerförbundet. Med inspiration i livslust, glädje och hopp har Carin tagit fram en scarf i siden med ett unikt röd-rosa mönster fyllt av hjärtan och munnar i olika former.  Scarfen kommer att säljas i begränsad upplaga på Åhléns varuhus och åhlens.se, med start i september.

Det är med en bakgrund från H&M som Carin startade ett eget märke 2003. Är numera knuten till Åhléns som chefsdesigner.

Har tilldelats utmärkelsen Årets nykomling av tidningen Elle och även Guldknappen år 2009. Hennes stil är ledig och busig med färger och former och representerar en ung skandinavisk stil.

Carin Westers stil är för de med självkänsla då designen sticker ut och är lite annorlunda. Plaggen ger också självkänsla då de vackra materialen, snygga skärningarna och de roliga färgvalen lyfter fram och bygger dig. Lite pojkaktig stil mer än kvinnligt och feminint.

Plaggen är mycket populära och har blivit mer kommersiella sedan de flyttat in på Åhléns.

Prova mer av våra svenska designers du med och Lycka till!

Plaggen finns bl a på

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!