Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Juni 2021

Driv affären – ha alltid dellösningar!

Som säljare kan det med vissa kunder kännas som om man inte kommer någon vart när det är dags för avslut. I vissa branscher tar det lång tid innan avslut och det kanske ska till ett gäng möten innan ni är där. Ett köp på t ex caféet eller Pressbyrån kommer ju att gå klart snabbare.

I båda fallen dock gäller det att se till att både du och kunden är nöjda med köpet/besöket. Vill ju gärna tro att du som säljare kan göra kunden mer nöjd om du också kan förstå dem så väl att du vet vilken typ av merförsäljning som också ska till för att göra just detta köp mer komplett för kunden. Kunden kanske inte hade koll på att de behöver någon mer än det de själva tänk på för att detta ska blir bra nu och framöver.

Detta är svårt för många säljare, att tänka merförsäljning och att våga komma med ytterligare förslag till kunden. Gör vid det? Och om vi gör det, så brukar vi nöja oss med typ en sak/produkt/tjänst till, möjligen två men inte mer får då blir det tufft. Detta är ju i våra huvuden förstås.

Det kan ibland också vara tufft att komma till avslut med ”bara” en produkt/tjänst. Om du är den som tagit initiativ till kontakten är det kanske så att kunden inte direkt är redo. Men har kunden tagit kontakten/gått in i din butik, så är hen mer redo och ”bör” kunna gå att få till ett avslut med.

Numera, så här efter tuffa tider med pandemin t ex, och med nya generationers tänk, bör du/ni på företaget ha utvecklat en mängd olika sätt att lösa försäljningen på. Som många fick lära sig att t ex hemleverera sina produkter om de ens skulle fått sålt något under pandemin. Något de aldrig gjort förut. Eller som många butiker och caféer hjälpte till med att komma ut på trottoaren för att leverera och ta betalt.

Olika betalsätt är grymt viktigt att kunna erbjuda kunden, speciellt om de inte kan besluta sig direkt. Kan de kanske hyra istället? Kanske helt nytt för er men något som faktiskt skulle gynna er att lägga till? Kan de samäga ihop med någon annan kund/företag? Delbetalning på något nytt sätt? Hyra delar av köpet och köpa andra delar? Kan du sammanföra dem med någon annan kund eller annat företag där båda parter kan ha nytta av att detta köp blir av?

Du behöver säkert också finna sätt att lösa leveranser på nya sätt. Tänk nytt och annorlunda och fråga givetvis kunden hur de vill ha detta med leveransen löst för att kunna fatta ett beslut här och nu. Numera finns det grymt många fler lösningar på marknaden än förut så häng på och utveckla egna. Nu när också Amazon finns på plats är detta med bra leveransmöjligheter extra viktigt då det är något de är kända för att vara bäst på.

Se till att driva affären framåt och i hamn genom att ständigt kunna ge den tveksamma eller obeslutsamma kunden nya alternativ som underlättar för dem, så att det till slut inte finner några som helst orsaker till att inte tacka ja här och nu. Ge aldrig upp utan kämpa vidare och var lyhörd för andra säljares sätt att komma till avslut på, så att du alltid har nya vägar att gå. Våga och vinn!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

I ett lopp passerar en löpare personen på andra plats. Vilken position i loppet har den förstnämnda nu?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Det är griffeltavlan, för oss som minns dem.

Stylingtips:

Det är så enkelt att byta och uppgrader både stil och ”gamla” kläder. Häng på dig en skarf!

Fina skarfs i många färger finns det massor av. Det finns med mer klassiska mönster på typ Paisley. Finns självklart i enfärgad samt i en massa andra coola mönster.  

Just i dessa tider när vi jobbar hemma och vill klä oss lite ledigare kan en skarf snyggt draperad över en axel eller runt halsen vara det som graderar upp dina i övrigt lediga kläder.

Det är också perfekt med en skarf för att lägga till lite färg i din klädsel och för dig att testa om du funkar och trivs i en helt ny färg, för dig. En skarf är ju inte en så stor investering.

Det är dock en bra investering då ett gäng olika scarfar i olika färger i olika stilar alltid finns där för att rädda upp dig när du inte hittar något nytt kul i garderoben att ha på dig. Eller t o m att ha på jobbet, så att du snabbt kan pimpa upp din klädsel inför ett plötsligt oplanerat möte/besök. 

Du behöver här inte bara hålla dig till din färgkarta om du inte vill. Det är ju inte alltid som din skarf är närmast ditt ansikte. Vill du dock hålla dig till din årstid finns det ju ändå grymt många nyanser och varianter att välja på. På second hand kan du också hitta skarfs i lite kul gamla mönster och stilar.

 Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!