Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Maj 2021

Vårda din kund – gör något extra för dem!

Det finns massor av sätt att visa för dina kunder att du uppskattar att de är just dina kunder. För vissa branscher är detta mer vanligt och naturligt än för andra men fundera över vad du och ditt företag kan göra för din kund. Vad skulle de uppskatta att du gör för dem?

Dels kan man ju ge dem god service vid själva köptillfället och det är ju också bra. Där finns det vissa saker som våra kunder har blivit himla vana vid att alltid få, så det kanske inte alltid uppskattas för att det är så självklart. Tänker då på öppet köp eller extra lång betaltid. Kan du/ni här komma på någon form av service för kunden som de ännu inte fått någon annanstans? Mycket nytt kom ju fram under pandemins dagar som kreativa lösningar för att få sålt något alls. Skapa nytt med kunden i fokus.

Dels kan man, mellan kundens köp/besök, se till att uppmärksamma dem med något de uppskattar och som gör dem extra glada att vara just kunder till dig/er. Tror att det finns massor av kunder som skulle uppskatta det för enligt de flesta undersökningar som görs sker detta alltför sällan.

I stressen att hitta nya kunder och få till nya köp tror jag att man ibland glömmer bort att vårda sina kunder. Kör en brainstormingdag på jobbet och få in allas tänk om vad som skulle kunna vara roliga, bra och kanske också annorlunda saker att göra ihop och för era kunder. Blir ofta en kul dag där alla kan komma med sina idéer eller egenupplevda saker som du/ni kan sno rakt av eller göra om, så att det passar er bättre eller sticker ut än mer.

De nya generationerna kommer att uppskatta detta extra mycket då det för dem är viktigt att känna sig delaktig i olika nätverk (som då t ex ert) och att samtidigt också hela tiden jobba med att bygga sitt sociala nätverk för framtida uppdrag/samarbeten eller finna uppslag till nya företag att jobba på eller samarbeta med. De vill bli uppskattade för att de är era kunder och att de får delta på t ex något kul event. Stämmer givetvis på andra generationer också.

Låt aldrig fakturan vara din sista kontakt med en kund. Eller kvittot från kassan då om du är i butik eller följesedeln om du har e-handel.

Se alltid till att ta någon form av kontakt med kunden efter en tid för att ev återkoppla om köpet men framför allt för att tacka dem för att de är din kund. Gör något för dem som förenklar deras vardag. Ge dem speciella förmåner för att de valde just er. Inte nödvändigtvis rabatt på nästa köp, utan något de kan njuta av utan koppling till köp. Som en typ av gåva.

Många gör saker någon gång per år ihop med sina kunder och det tror jag är grymt uppskattat. Försök hitta något som är annorlunda och sticker ut hellre än dyrt och påkostat. Det är tanken som räknas och kan göra att det skapar mer äkta relationer med era kunder.

Försök hitta något som stämmer in för nya generationer (kommer att vara många av dem framöver) som är t ex är miljövänligt, med stort samhällsansvar och kanske det ni gör kan bidra till någon större nytta än att ”bara” ha roligt, även om det kan vara kul nog. Kan ni bygga några bihotell tillsammans som ni också placerar ut tillsammans på bra plats? Eller något annat ideellt arbete som funkar bra att göra i grupp?


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

Vad blir vitare ju skitigare den blir?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Nattvakten jobbar ju aldrig dagtid.

Stylingtips:

Denna tid på året vimlar det av vår- och sommarkläder i butikerna och vi gillar att gå runt och kolla in allt vackert nytt.

Ofta känns också denna tid extra kul då det ofta under sommaren finns kläder vi aldrig använder annars under året. Tänker då inte på badkläder...  

Det är ju t ex högsäsong för klänningar.  En del använder klänningar lite nu och då under året. Men det vanligaste är att vi bara har det på sommaren ju.

De finns i år i underbara färger och en massa kul mönster. En del färger och mönster förstärker en stil medan någon annan klänning kan ge dig en stil du inte brukar ha, som du vill testa.

Roligt är det att ta i lite med starka färger och i kanske lite udda materialer än vad du brukar. Nu kan du ju ha dem både på jobbet, på festen och när du är mer ledig. 

Stilen väljer du själv. Satsa på mer kvalitet när det gäller fest kanske och busa till det lite mer när det gäller dina enklare val för vardag. Var dock lite extra galen i sommaren och skaffa dig många klänningar. Kom ihåg allt kul på second hand också.

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!