Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i April 2021

Bygg medarbetare med feedback!

Vi vet ju att vi alla älskar att få bli uppmärksammade när vi gör något bra. Vare sig det är något vi alltid gör och ska/bör göra eller om vi just gjort något extra eller ovanligt. Vi växer när vi får god feedback. Behöver inte vara långa långa meningar utan ibland t o m bara en tummen-upp.

Något vi alla kan träna oss på och bli bättre på är att alltid ge våra medarbetare feedback. Det finns alltid något som man kan säga till sin medarbetare i princip varje dag. Ska helst handla om jobbet de gör och kanske inte så mycket utseende eller annat men det är också saker vi blir glada att få höra.

Kanske är det just här på jobbet som det är det enda ställe som just denna person får någon som helst uppmärksamhet av andra människor.

Du kommer också upptäcka, när du kommit in i vanan att oftare ge feedback, att du gillar det. Du gillar att säga det och du gillar att se vilken enorm påverkan det kan ha på vissa människor. Och kanske speciellt på de människor som du faktiskt inte trodde skulle reagera så på din feedback.

Jag pratar oftast om positiv feedback. Det perfekta hjälpmedlet för att bygga självkänslan hos dina kollegor. Du kan också få dina medarbetare, speciellt om du är deras ledare, att göra mer av det agerande och beteende du vill ha av dem, genom att vara extra bra på att berömma dem för det.

Vi människor kopplar snabbt ihop det. ”Aha, jag fick beröm när jag gjorde just så. Det ska jag göra igen och snart. Då får jag ju mer beröm. Perfekt!” Kan låta som jag simplifierar men vi människor är inte krångligare än så för det mesta.

Ibland gör vi människor saker som vi vet är helt fel, bara för att få någon som helst uppmärksamhet och det kan ju vara en bra signal till dig som ledare att du behöver bli bättre på din feedback. Ge den oftare och mer tydligt.

Var gärna så exakt och specifik du någonsin kan. Även om en tummen-upp kan vara tillräckligt är det ju förstås grymt mycket mer rätt och ger större påverkan ju mer detaljerad du kan vara. Detta är en träningssak och du kommer att bli bättre och bättre ju mer du tränar.

Plus att hela ert team kommer att fungera klart bättre tillsammans när alla blir varma i kläderna och får till detta med feedbacken. Det kommer också göra, i förlängningen, att den utvecklande mer korrigerande feedbacken som kan behöva ges, kommer att landa bättre.

I början kanske du som ledare faktiskt får göra någon form av anteckningar eller schema för vilka du gett feedback i ditt team och när. Ofta tror ledare att de ger mer feedback än de verkligen gör, så se gärna till att hålla koll på dina insatser tills du vet att du blir bra på detta.

Givetvis finns det personer som önskar extra mycket feedback, så fråga gärna dina medarbetare hur de vill ha sin feedback och hur mycket. Någon kommer att säga att de inte behöver så mycket men se absolut till att inkludera dem med din feedback. Vi gillar alla att få bli uppmärksammade!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

Vem får lön utan att jobba en enda dag i hela sitt liv?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Det är regnet. Jag gillar regn, gör du?

Stylingtips:

Denna period är ju lite extra extra. Mycket är annorlunda och så även modet. Vi fortsätter tänket med mer lediga kläder som ändå kan kännas lite mer jobbmässiga.

Sommartid är det alltid lite vanligare med set där kläderna matchar varandra och ska bäras ihop som t ex koftset. I vår dock finns det en himla massa set, i en himla massa olika materialer.  

Just dessa har kanske inte så mycket accessoarer till som gör dem mer eleganta men det är ju fritt valt att lägga till om man vill. Har ju också väldigt mycket att göra med hur man är som person och vilken personlig stil man har.

Det är också grymt praktiskt med set då det ser mer klätt ut än när vi själva försöker matcha ihop kläder som kanske inte alltid blir så lyckat. Detta är säkra kort och gör dig klädd direkt.

Självklart går varje plagg också att ha för sig och matcha med det du gillar eller för att t ex göra det mer tuffare med då t ex jeans som är stort i vår. Eller en vacker tunn kjol som gör det lite kvinnligare. Eller häng på dig en cool skinnjacka till något av seten. För kvällen eller ditt privatliv.

Självklart är dessa set grymt komfortabla och är perfekta att ha när du vill vara snygg när du jobbar hemma.   

Lycka till!

Kläderna kommer från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!