Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Mars 2021

Sälj till den nya generationen Z!

Precis som vi tidigare varit inne på behöver de nya generationerna en annan typ av ledarskap. Det är också lika självklart att vi behöver lära oss att sälja på ett annat sätt och med annat tänk till de nya generationerna.

I första hand kan vi inte motivera dem på exakt samma sätt som vi gjort till tidigare generationer. Självklart blir det lite generaliseringar här och du kommer att känna igen dig själv om du tillhör generation Z i lite varierande grad utifrån din personlighet förstås. Och vi som säljare måste ju alltid göra vår kundanalys, så att vi inte bara går på att detta är någon från generation Z.

Försök så fort du kan dock att flytta dig in i din kunds värld. Alltid. Försök se detta tillfälle ur hens synvinkel och se till att få reda på så mycket som möjligt om personens orsak/behov/motiv till detta köp/besök. Låt det gå upp ett extra Liljeholmen om du förstår att du har en gen-Z framför dig.

Till skillnad från generation Y är denna generation mer för trygghet. Inte fullt lika långsiktiga i sitt tänk som äldre generationer men lite mer beroende av trygghet än generation Y. De har haft en tuffare uppväxttid där ekonomin i världen varit i gungning under stora delar av deras uppväxt.

Tänk också på att denna generation precis som gen Y är extremt tekniskt kunniga och slår dig säkert med hästlängder. De har också med säkerhet googlat och kollat upp detta köp, dina produkter/tjänster innan de kommer till dig/träffar dig, så var förberedd på alla deras frågor. De är kunniga och har läst på. De försöker inte sätta dig på plats, de bara kan och vet mycket om det som intresserar dem.

De köper i väldigt stor utsträckning också av just dig. Inte bara av ditt företag. Du måste sälja in dig som en seriös och professionell säljare som också kan vara social och en framtida del av deras sociala nätverk. Ni kan finna en relation som gör er till samarbetspartners i ett framtida projekt på något vis rätt snart. De är ofta inte bara anställda på ett företag utan har fler järn i elden.

Det är även viktigt för gen-Z som för gen-Y att de köper av ett företag som tänker på sitt samhällsansvar och tar sitt miljötänk på allvar. Under deras uppväxt har det varit mycket prat om klimathotet och om alla naturkatastrofer som hänt, så de förväntar sig att de företag de ska handla av tar sitt ansvar fullt ut. Det är viktigare för dem än att produkten/tjänsten heter något speciellt.

För denna generation är det också viktigt att ni på ert företag kommit på fler sätt att tillhandahålla era produkter/tjänster. Kan man hyra istället för att köpa? Går det att ha någon form av prenumeration? Kan flera personer/företag dela på detta köp? Kan betalningen ske över tid? Kan den levereras på att mer miljövänligt och mer praktiskt sätt?

Fundera på vad som kan locka denna generation extra mycket och använd dessa argument i första hand. Självklart kan det tillfredsställa andra generationer också. Viktigt dock att du ser till att ändra ditt sätt att jobba och kanske även berättar att du vet att du ska göra annorlunda för just denna kund. De vill sticka ut lite!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

Vad faller ner, men går aldrig upp igen?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Den lilla papegojan är döv.

Stylingtips:

Det är nu ett år sedan vi började jobba hemma och plötsligt inte så ofta längre ”behöver” klä oss fint. Varken privat eller på jobbet.

Detta syns också tydligt på det som visas mycket i modebilden i vår. Det finns ofta varianter där ”finkläder” kombineras med ”ledigare” kläder. Vi vill gärna vara lite finklädda när vi jobbar men vi sitter ju hemma så då är också komforten viktig.  

Det blir ofta riktigt bra blandningar där kostym- eller dräktkavajen tas bort och en snygg kofta eller cardigan passar bättre, då ihop med en skjorta eller topp.

Ofta snyggt om klädstilen är väldigt ”ledig" men att du istället stärker upp den med accessoarer som smycken och skarfs eller andra fina detaljer som höjer det hela.

Just våren är ju alltid en årstid då vi blir lite ledigare i vår klädsel och detta kan man utnyttja extra i vår.

Mycket sportinspirerade plagg har det varit en tid nu i modet men nu då kanske ännu mer rätt när det ska vara mer casual på alla sätt. Då kan en snygg sportoverall matchas med en fräck kavaj, (omvänt mot texten ovan), passa perfekt till just dig.

Mycket finns här att prova sig fram till. Vad funkar på er arbetsplats och hur klär sig kollegorna nu på de digitala mötena?

För dig som gillar att klä upp dig för jobbet ska du givetvis fortsätta med det. Att du känner dig bekväm och fin är viktigast.

Lycka till!

Kläderna kommer från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!