Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Februari 2021

Sälj till den nya generationen Y!

Precis som vi tidigare varit inne på behöver de nya generationerna en annan typ av ledarskap. Det är också lika självklart att vi behöver lära oss att sälja på ett annat sätt och med annan teknik till de nya generationerna.

I första hand kan vi inte motivera dem på exakt samma sätt som vi gjort till tidigare generationer. Självklart blir det lite generaliseringar här och du kommer att känna igen dig själv om du tillhör generation Y i lite varierande grad utifrån din personlighet förstås. Och vi som säljare måste ju alltid göra vår kundanalys så att vi inte bara går på att detta är någon från generation Y.

Försök så fort du kan dock att flytta dig in i din kunds värld. Alltid. Försök se detta tillfälle ur hens synvinkel och se till att få reda på så mycket som möjligt om personens orsak/behov/motiv till detta köp/besök. Låt det gå upp en extra Liljeholmen om du förstår att du har en gen-Y framför dig.

Tänk då på att för denna grupp är det deras nätverks/vänners rekommendationer som är viktigast, inte dina eller någon tjusig reklamkampanj ni haft på t ex Tv, för den har de inte sett. Om de kommit in i din butik är det någon som rekommenderat dem det. Eller de har sett eller läst sig till på sociala medier att ett besök hos dig är värt det. Kan givetvis vara en kändis men lika viktig är en god vän.

De vill gärna att ert företag på något vis jobbar för ett högre syfte än att bara sälja produkter och tjänster och tjäna så mycket pengar som möjligt. Självklart förstår de att ni måste tjäna pengar men ser nog gärna att ni har andra goda avsikter också och jobbar med t ex samhällsnyttiga hjälparbeten. Eller om det möjligen är så att era produkter är tillverkade på ett så miljövänligt sätt som möjligt för denna typ av produkt. Eller att en del av omsättningen går till länder eller företag som gör stora insatser för att hjälpa till.

Kan ni få in detta i era säljargument även om ni har kort tid på er, jag menar att ni har kunden hos er en kort tid bara? Om du är säljare som har ett säljmöte och kanske t ex en timme på dig blir det lite enklare.

Denna generation vill gärna lära nytt och utvecklas hela tiden, så peta gärna in lite argument som får dem att känna att denna produkt/tjänst just kan hjälpa dem med detta. De vill gärna prova nytt och de vill gärna att det ska ske fort så snabbhet är också viktigt för dem.

Även om produkten/tjänsten du säljer är en större investering i pengar kan denna generation lätt göra sina val. De gör inte sina val för livet utan snarare vet de att de inte är så lojala som kunder och därför vet de att de snart kommer välja att köpa nytt, byta till helt annan leverantör eller att helt enkelt sluta använda er typ av produkt/tjänst helt. Så dra inga argument för långsiktighet eller ett tryggt val för att ni är ett gammalt företag som är stabilt och kommer att finnas länge. Kan ju vara trevligt att höra för kunden men är inget säljargument för just denna generation.

De är uppfödda med mycket feedback och för dem är det självklart att detta ska vara en stor del i era säljargument annars blir du som säljare lite udda. Se till att lyfta fram de saker de själva påpekat och som du lagt märke till och ge dem god feedback under samtalet där det passar in.

Testa dessa första enkla tips och så jobbar vi vidare nästa månad med generation Z.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

En kvinna köper en papegoja från en djuraffär där expediten lovar att den kan upprepa allt den hör. Kvinnan lämnar dock tillbaka papegojan eftersom den inte sagt ett ljud trots att hon pratat med den. Expediten har dock inte lurat kunden. Vad tror du hände?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Sotaren är gift med prästens dotter.

Stylingtips:

Det är nu dags för vårkläderna. Jippi! Nåja lite snö finns det väl ute men i de varma butikerna finns det vårkläder nu eller på gång in i alla fall.

Första stora nöjet med våren är att det alltid är mycket mer färg än på hösten. Denna vår ska vi gärna ha mycket starka klara färger i synnerhet i gult och orange (som herrtopparna ovan) med cerise till det. Även dessa starka färger blandat i samma plagg eller i samma outfit.

Dessa färger funkar också himla bra att ha i mjukare ljusare toner som på skyltdockorna där det är stark cerise och mer puderrosa. I vår ska vi också ha lite metalfärger som glänser som metallic.

Det är också en bra säsong för dig som gillar mönster och STORA mönster. Som alltid finns blommigt under vår och sommar men nu kan du välja vilket mönster du vill som i herrskjortan ovan. Blanda med enfärgat vitt eller blått t ex om du är lite osäker eller var lite vild och galen och mixa med ett annat cool mönster.

Det finns många varianter om byxor men det som är lite typiskt för våren är lite vidare byxor och att många av plaggen är lite oversize (lite för stora). Gäller både byxor, kavajer och tröjor. Inte alltid snyggt för kroppsformen men mycket hett.

Stilen är i vår lite ledigare än vanligt då vi alla jobbar mycket hemifrån och inte kanske gillar att ha så dressat med kostym. Hitta en god kombination med finkläder och lite ledigt som t ex sweatshirtplagg som är himla modernt i vår. Återkommer med mer varianter här i mars.

Hitta nya roliga färger i vår som du gillar och våga prova!

Kläderna kommer från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!